Новини змагань

Анонс матчів. Перша ліга. 18-й тур

01:38, 9 листопада 2016

Анонс матчів 18-го туру у першій лізі сезону 2016/17

 

Початок другого кола змагань у першій лізі обіцяє потішити нас несподіванками і гарними результатами. Посилання на відеотрансляції покажемо окремим матеріалом та у правій колонці офіційного сайту ПФЛ.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


09 листопада 2016 рік. 14:00. м.Рівне. Стадіон «Авангард».

«Верес» - «Буковина»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

У першому колі – 1:0

Дискваліфіковані: немає – Скоблов

Рівненський клуб сповна реабілітувався за поразки від «Ворскли» на кубок та «Черкаського Дніпра» в чемпіонаті. Виграш у «Геліоса» – безпосереднього конкурента із лідируючої четвірки – дає «Вересу» необхідну перевагу над конкурентом і не відпускає у відрив «Десну», яка, нагадаємо, потіснила рівнян з другого місця.

«Верес», наряду з «Іллічівцем», лишається останнім учасником першої ліги, який не програвав удома в поточному сезоні. А ось «Буковина» обігрувала рівнян на їхньому полі. Утім, було це ще минулого сезону, коли команди суперничали у другій лізі.

А в першому колі чернівчани поступилися вдома «Вересу» з мінімальним рахунком. Тепер же їдуть в Рівне в гарному настрої, адже обіграли вдома «Суми» й закріпилися на 12-му місці. Правда, автор вирішального голу, центральний півзахисник Скоблов, пропустить цей матч через дискваліфікацію.


09 листопада 2016 рік. 17:00. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон».

«Тернопіль» - «Геліос»

Арбітр – Микола Кривоносов (Київ)

У першому колі – 1:4

Дискваліфіковані: Вонс – Цапій

Другий поспіль домашній матч проведуть тернополяни, і знову у них буде статусний суперник. В минулому турі підопічні Матвійківа зуміли відібрати очки у «Черкаського Дніпра» – віце-чемпіон дивізіону минулого сезону вів в рахунку, однак у підсумку тернополяни вирвали почесну нічию 1:1.

Наразі на ФК «Тернопіль» чекає «Геліос» – розлючений поразкою в Рівному, однак сильний і сповнений рішучості відібрати очки у аутсайдерів. У стартовому турі, нагадаємо, харків’яни завдали команді тоді ще Марущака розгромної поразки. Та й загалом «Геліос» лише раз втрачав очки у матчах з цим суперником – було це ще два роки тому, коли ФК «Тернопіль» під керівництвом Івегеша дебютував у першій лізі.

До матчу обидві команди підійшли з дискваліфікаціями, але якщо у гостей заміна все-таки знайдеться, то кадрова ситуація тернополян лишається критичною.


09 листопада 2016 рік. 14:00. с.Ковалівка, Київська обл. «Колос».

«Колос» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Володимир Копієвський (Кропивницький)

У першому колі – 0:0

Дискваліфіковані: немає – Тарасенко

Дуже цікавий матч двох призерів ПФЛ минулого сезону – чемпіона другої ліги та віце-чемпіона першої. У стартовому турі напружений матч між цими суперниками завершився мулевою нічиєю, і з того часу обидві команди встигли пережити й радість перемог, і гіркоту поразок.

Достатньо сказати, що вони розділяють наразі 6-7 місця, маючи по 26 очок в активі. Більш мотивованими підходять до матчу якраз черкасці, адже в минулому турі оступилися в гостях у аутсайдерів-тернополян (1:1). Утім, їхня безпрограшна серія триває вже 4 матчі (2 перемоги, 2 нічиї).

А ось ковалівці обіграли на своєму полі «Нафтовик-Укрнафту», тож готуються дати відсіч іще одному першоліговому авторитету. Дебютанти дивізіону знають, що дискваліфікований лідер оборони дніпрян Тарасенко. Тож гостям доведеться перебудовувати свої редути.


09 листопада 2016 рік. 17:30. м.Краматорськ. Стадіон «Авангард».

«Авангард» - «Нафтовик-Укрнафта»

Арбітр – Роман Калита (Миколаїв)

У першому колі – 1:1

Дискваліфіковані: немає – Циколія, Г.Пасич

Краматорська команда здивувала першу лігу, вистоявши нічию в Маріуполі. Однак до цього треба додати не менш сенсаційні перемоги «Авангарду» над ще кількома досить солідними суперниками. А в минулому турі підопічні Косевича здолали ще й «Миколаїв» – 2:0.

Загальна безпрограшна серія краматорців сягнула 4 турів – 3 перемоги й 1 нічия. Безперечно, чудовий показник для команди, яка й на початку сезону дала бій охтирському супернику на його полі (1:1).

«Нафтовик-Укрнафта» в минулому турі поступився з мінімальним рахунком в Ковалівці, і, що найгірше, втратив через перебір карток основного захисника Циколію й провідного хавбека Г.Пасича. Але, попри кадрові проблеми, команда гостей їде на Донбас за очками, адже обнадіювала своїх уболівальників вдалим виступом в кубку та й загалом успішним осіннім виступом.


09 листопада 2016 рік. 14:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Десна» - «Миколаїв»

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

У першому колі – 2:0

Дискваліфіковані: Коберідзе – немає

«Десна» – в смузі удач. Перемога над «Іллічівцем» (перша для маріупольців з не мінімальною різницею) лише підкреслює новий статус чернігівців – вони йдуть другими в таблиці, і навіть попри те, що грають і домашні матчі не в рідному місті, справедливо вважаються претендентами на медалі.

Утім, нікуди відступати й «корабелам». Миколаївська команда після поразки в Краматорську відступила на 13 місце, й у разі поразки є цілком реальна загроза обвалитися у зону вильоту. П’ять матчів не вигравав у гостях «Миколаїв» – лише одне очко набрано у цих виїзних зустрічах.

Якщо щось і грає на користь гостей, то це дискваліфікація Коберідзе. Грузинський легіонер додав необхідну жорсткість опорній зоні чернігівців, і тепер його доведеться заміняти.


09 листопада 2016 рік. 14:00. м.Стрий. Стадіон «Сокіл».

«Скала» - «Іллічівець»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

У першому колі – 1:2

Дискваліфіковані: немає – Кисіль

«Іллічівець» стартував саме матчем зі стриянами, і ті, до слова, могли навіть розраховувати на очки у Маріуполі. З того часу команда Севидова набрала чудову ходу й наростила відрив від переслідувачів.

Але поразки від «Вереса» та тепер «Десни», а також домашня нічия з «Авангардом», пригальмували ходу маріупольців і змусили їх переглянути своє турнірне ставлення. Як неодноразово наголошував досвідчений наставник приазовців, його підопічних уже достроково «оголошували» переможцями, але до Прем’єр-ліги треба ще пройти довгий шлях.

У матчі зі «Скалою» не допоможе гостям провідний бомбардир ліги Кисіль – перебравши карток у матчі з колишньою командою, «Десною», він наразився на дискваліфікацію. Ну, що ж – це буде шанс для когось із інших форвардів команди. І шанс для стриян, які постараються показати себе на фоні фаворита сезону.


09 листопада 2016 рік. 14:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність».

«Гірник-Спорт» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

У першому колі – 1:2

Дискваліфіковані: немає – І.Коваленко, К.Коваленко, Д.Проневич

Втретє в сезоні зустрінуться команди. В чемпіонаті та кубку «Оболонь-Бровар» здолала горішньоплавненців з мінімальною перевагою, утім, наразі господарі спробують поквитатися за ті виїзні поразки.

По-перше, самі вони набрали хорошу форму. Кирієнко, Марусич та інші лідери «гірників» допомогли їм розгромити міцну «Полтаву» (4:0), і якщо брати показники суто жовтня, то за один цей місяць «Гірник-Спорт» набрав майже половину всіх своїх очок (7 із 16-ти).

По-друге, кияни, навпаки, не можуть виграти вже три тури поспіль, в минулій грі розійшовшись миром зі «Скалою» (2:2 на полі новачка дивізіону). По-третє, відразу троє провідних гравців не допоможуть гостям через дискваліфікації.

Тож у протистоянні двох недавніх бронзових призерів першої ліги той, що нижче в таблиці, має, можливо, навіть більше шансів.


09 листопада 2016 рік. 14:00. смт.Петрове. «Інгулець-Арена»

«Інгулець» - «Полтава»

Арбітр – Денис Шурман (Київська обл.)

У першому колі – 1:2

Дискваліфіковані: немає – немає

Пішло друге коло, й «Інгулець» тепер знайомий з усіма суперниками. Однак з часу, коли він грав у стартовому турі з «Полтавою», обидві команди встигли змінити тренерські штаби й оновити склади, тож це буде нове знайомство.

І за очками, і за місцем у таблиці команди належать до різних когорт. Утім, «Полтава» гірко розчарована крупною виїзною поразкою в Горішніх Плавнях, а от «Інгулець», навпаки, задоволений домашньою перемогою над «Арсеналом-Київ». Два матчі поспіль виграли вдома петрівці, тож зрозуміло, яка ціль перед ними в черговій зустрічі на рідному стадіоні.


09 листопада 2016 рік. 14:00. м.Бориспіль. «Колос».

«Суми» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька обл.)

У першому колі – 1:1

Дискваліфіковані: Приходько, Разуваєв, Лучик – Аксьонов, Есеола

Цей матч було перенесено з Сум до Борисполя. Причина – незадовільний стан поля «Ювілейного», який ділять між собою першоліговий ПФК «Суми» та прем’єр-ліговий «Олімпік». До того ж, погода в сумському регіоні останнім часом також не сприяла футболу.

Тож у підсумку сумський клуб звернувся до ПФЛ та суперників з пропозицією провести цей матч саме на полі «канонірів». Їм пішли назустріч. Тож тепер сумчани та арсеналів ці зіграють матч другого кола на тому ж місці, де в стартовому турі розійшлися миром – 1:1.

Додамо, що після своїх попередніх матчів («Суми» програли у Чернівцях – 0:1, а «Арсенал-Київ» у Петровому – 1:2), обидві команди вимушені будуть обійтися без низки дискваліфікованих. Чотири місця таблиці й відразу п'ять очок розділяють суперників, однак усі відзначають рівність команд в нинішньому сезоні першої ліги, так що й тут очікуємо серйозну боротьбу й несподівані результати.

 

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору