Новини змагань

Герой 17-го туру. Перша ліга. Олександр Філіппов

01:21, 9 листопада 2016

Інтервю з Героєм 17-го туру нападником "Десни" Олександром Філіпповим

Олександр ФІЛІППОВ (у синьому). Фото: desna.football


Однією з проблемних позицій для чернігівської "Десни" в останні роки була атака. Схоже, в новому сезоні її вдалося закрити, що і приносить свої дивіденди. Олександр Філіппов забив вже дев'ять м'ячів, віддавши ще і чотири гольові. Третій у сезоні дубль у ворота лідера першої ліги "Іллічівця" дозволив команді здобути вольову перемогу, піднявшись на другу позицію в таблиці. Одного з головних творців перемоги у центральному матчі Олександра Філіппова ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали Героєм 17-го туру першої ліги.

— Велике спасибі за визнання, — щиро здивувався номінації форвард в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. – Але виграла в першу чергу команда, а не я один. Тому всі хлопці молодці, старалися. Проти лідера чемпіонату, хорошої команди з якісним підбором гравців зіграли дуже організовано, не зламалися після пропущеного гола. Грали в футбол і, думаю, заслужено перемогли.

— Два роки тому ви проходили футбольну школу в "Іллічівці". Можете сказати, наскільки принципово для вас було зіграти проти цього суперника?

— Для мене особливої принциповості цей матч не мав. Я не вихованець цього клубу, та й пограв лише рік за нього. Чудово ставлюся до цієї команди, Маріуполь – гарне місто. Для мене кожна гра важлива, і не має значення, хто суперник. У кожній грі викладаюся на повну, намагаюся розвиватися і аналізувати помилки.

— За рахунок чого планували обіграти лідера? На чому акцентував увагу тренерський штаб перед цією грою, якщо не секрет?

— Всі знають, що у "Іллічівця" дуже гарний підбір виконавців. Як молоді футболісти мають величезний потенціал, так і старші вже пограли на найвищому рівні. Ми могли обіграти такий сплав досвіду і молодості тільки за рахунок самовіддачі.
Фартова «Оболонь-Арена»? Ну в будь-якому випадку граємо вдома, але дай бог, щоб і далі нас так приймав цей стадіон. Поки успішно грається в Києві.


— Якщо зважати на кінцевий підсумок матчу, виходить, до останнього вірили в перемогу? Чи все ж якісь сумніви щодо підсумкового результату проскакували?

— Відчувалося, що ми зможемо скористатися більшістю. Після 20-ї хвилини біля наших воріт нічого "Іллічівець" особливо не створив. Він більше оборонявся, зрідка роблячи набіги на нашу штрафну. Але без особливої небезпеки. Ми звикли в цьому сезоні битися до останньої хвилини. Гол Дениса Фаворова дуже сильно допоміг нам повірити в свої сили. Думаю, кожен вірив до кінця. Ми лізли-лізли і вірили у свій успіх.

— Напевно, сумніви розвіялися після вилучення Кисіля?
— Та й крім Руслана там є кому грати. Просто ми зіграли злагоджено, перекрили всі зони і не дозволили супернику розбігтися. Зуміли розіграти зайвого гравця, не зупинилися.



— Ви взялися виконувати пенальті. Відчували в собі сили?

— Виходить, що це наше перше пенальті в чемпіонаті. Бачив, що Фаворов підходить до м'яча. Я попросив його пробити, Денис сказав, що не проти. Я був впевнений в собі і слава богу, що вийшло. Головне, що ми виграли, все інше – другорядне.

— У вашому другому голі велика заслуга Коберідзе, який без замаху пробив у поперечину? Вам залишалося тільки опинитися першим на відскоку.

— Нарешті розсекретили Луку: виявляється, він вміє непогано бити здалеку (посміхається). Погано, що лише під кінець чемпіонату це зробили. Гол "Оболоні-Бровар" він провів дальнім ударом, зараз мені допоміг. Але якщо б "Іллічівець" не врятувала поперечина, то удар Коберідзе точно виграв би в номінації "Гол туру". А так я опинився першим на добиванні, трохи поталанило. Та й в цілому це був наш день, отже, ми його заслужили.

— Ну а гол Фаворова теж може стати голом туру?

— Дивився повтор, дуже ефектний гол зробив наш захисник. Тим більше, ми програвали, і цей гол був дуже очікуваним і необхідним. Він нам допоміг підбадьоритися, повірити в свої сили і перемогти.

— Напевно, найбільш пам'ятним є ваш дебют у Прем'єр-лізі проти київського "Динамо" у футболці "Арсеналу". Напевно, тепер кращим матчем ви могли б назвати минулий?

— Я б цей матч проти "Іллічівця" не хотів би виділяти серед інших. Він вийшов непоганим, але не кращим. Траплялися різні ігри в кар'єрі, в тому числі і серед молодіжних та дублюючих складів. Але, мабуть, погоджуся, окремо стоїть дебют проти киян. Нехай ми і тоді поступилися 0:4, вдячний тренеру Леоніду Кучуку, який у мене повірив і в тій грі впустив на поле. Думаю, подібні пам'ятні матчі ще будуть.

— З огляду на події на полі, ваша перемога заслужена?

— Звичайно, перші хвилини відчувалося хвилювання з обох сторін. Просто пощастило гостям отримати право на пробиття пенальті, справедливість призначення якого я б розцінив 50/50. Після цього вони стали менше атакувати, сіли нижче, а ми, навпаки, стали атакувати. Після голу заграли спокійніше, впевненіше себе відчули. І це вилилося в заслужену перемогу. За рахунок характеру здобули вольову перемогу.

Хлопці, які давно в команді, підкреслювали, що подібних емоцій вони вже давно не відчували. Коли по ходу матчу програвала "Десна", то максимум, що вдавалося, - витягнути нічию. А тут видали таку гру проти лідера, коли за десять хвилин тричі відзначилися. Це дорого коштує. Всі молодці, віддали всі сили.

— Ви в трійці гонки бомбардирів. Вірили на початку сезону в такий успіх, який накладає додаткову відповідальність?

— Я на цьому не зациклююся, не звертаю особливої уваги на подібні моменти. На кожному тренуванні виконую вимоги тренерського штабу, який мені довіряє, дозволяє отримувати ігрову практику. Це головне для кожного футболіста. Я не заглядаю в список бомбардирів, просто роблю свою справу. До того ж, вмію робити висновки зі своїх помилок, завжди аналізую свою гру і намагаюся її постійно покращувати.

— Наступний матч проти МФК "Миколаїв" буде для вас найважливішим?

— У нас залишилося три важливих важких гри восени. Ближче до гри розберемо суперника. У першому колі нам було дуже непросто проти "корабелів". Хороша команда нам протистоятиме, але ми віримо в свої сили і думаю, у нас все вийде в цьому матчі. Тим більше, граємо на "Оболонь-Арені".

Бліц

• Я народився в Авдіївці, Донецької області
• Мій перший тренер – Олександр Миколайович Євдокимов
• Я є вихованцем УОР Донецьк
• Улюблена команда у європейських чемпіонатах – "Мілан"
• Захоплювався кар'єрою бразильця Кака в "Мілані", зараз стежу за кар'єрою Мессі
• Моя найближча футбольна мрія – принаймні, вже навесні досягти визначених цілей. У нас дуже хороший колектив і хочемо подарувати Чернігову невелике футбольне свято за підсумками сезону.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору