Новини змагань

Герой 17-го туру. Друга ліга. Артем Козлов

01:16, 9 листопада 2016

Інтервю з Героєм 17-го туру нападником "Кремня" Артемом Козловим

В 17-турі в домашніх стінах ФК "Нікополь-НПГУ" дав справжній бій лідеру другої ліги "Кремню", змусивши відіграватися гостей після першого тайму. Команда Сергія Ященка зуміла відіграти цей м'яч і навіть вийти вперед, але помилки на останніх хвилинах поєдинку ледь не коштували лідеру трьох очок – 2:2 за кілька хвилин до фінального свистка. Вкотре паличкою-виручалочкою команди став Артем Козлов, який зумів забити на останній секунді, оформивши дубль і здобувши тим самим важливу перемогу для своєї команди. Завдяки вдалим діям місцевого вихованця і осічці "Руху" "Кремінь" повернув собі перше місце, а ПФЛ спільно з і нформаційним партнером Sport Arena визнала Артема Козлова Героєм 17-го туру у другій лізі.

— Для мене це перша подібна номінація, – зазначає форвард в розмові з прес-службою ПФЛ. – Перші враження від матчу – мій перший дубль, перша гра, коли вдалося видряпати перемогу і забити в необхідний момент. Такі ігрові моменти переповнюють десь навіть гордістю. Тому я шалено-шалено задоволений цим поєдинком.

— Схоже, що "Кремінь" зараз грає в футбол з великим задоволенням. Команда настільки впевнена у своїх силах?

— Перш за все, на кожній позиції у нас діє індивідуально сильний виконавець. До того один за одного готові стояти горою. Зараз тренерський штаб зібрав дуже сильну команду, тому ми готові до будь-яких викликів. І по нашій грі помітно, що нам по силам повернути місту свято і підвищитися в класі за підсумками сезону.

— Коли підходили до цього матчу, пам'ятали, що "Нікополь" у "Кремня" навесні вже відбирав очки?

— Той матч я дивився з трибуни як звичайний вболівальник. Тоді "Нікополь-НПГУ" зрівняв рахунок у кінці гри. Але зараз ситуація інша, на кожну гру йде божевільний настрій, розуміємо, що не маємо права втрачати очки. Скажімо, в Білій Церкві, хоч і вчинили розгром, але нам довелося відіграватися, ми пропустили швидкий м'яч. Кожна гра у нас зараз непроста. У нашій команді мені більш за все подобається, що всі вміють і хочуть грати в футбол. Вистачає і фарту, але щастить сильнішим і ми сподіваємося, що і надалі нам буде везти.



— У будь-якому випадку, ви видали дуже драматичний матч. Зізнайтеся, доводилося грати раніше в настільки цікавому поєдинку?

— Дуже класний матч був з Нікополем. Проводжу певну паралель з матчем в Одесі проти "Реал Фарми". Там теж був дуже серйозний бій, у нас були деякі побоювання за результат, адже суперник з іншого полюса в турнірній таблиці нас тиснув дуже довго. Добре, що ми витримали, а я тоді теж забив. То був один із тих матчів, коли після фінального свистка я завалився на газон і не міг повірити, що ми той поєдинок виграли.

А ось в плані емоцій, то ця гра стоїть окремо. Наприкінці хотів віддати м'яч під удар, але «кіксонув» і потім пробив точно в кут.

— Поряд з вами можна і воротаря гостей Петриченка назвати одним з героїв матчу?

— У мене була навіть одна футбольна образа на воротаря суперника. На початку другого тайму я пробивав головою і вже бачив м'яч у воротах. Як його дістав з-під поперечини воротар "Нікополя" – для мене загадка. А Сторчоус пробивав туди, куди навіть павуки не сідають, але він і звідти дістав м'яч. Я не знаю вік цього гравця (20 років – прес-служба ПФЛ), але після гри підійшов до нього і подякував за хорошу гру. Я бачив, що він засмучений, але я підбадьорив цього футболіста, він дійсно творив дива у рамці воріт.

— Ви повернули собі першу позицію в таблиці. Напевно, хотілося б піти на зимівлю лідерами?

— Завдання стоїть стати чемпіоном красиво. Ми повинні вийти до першої ліги з першого місця, зробити це престижно і порадувавши своїх вболівальників. У нас попереду серйозні ігри, та й все друге коло буде дуже цікавим. Я думаю, нам вдасться утримати планку. У всякому разі, якщо продовжимо грати у свою гру.

— Відпочинок перед важливим матчем з "Жемчужиною" піде вам на користь?

— У першому турі одесити дебютували в матчі з нами на професіональному рівні. Можливо, вони ще не усвідомлювали, що їх чекає на новому для себе рівні. Кинулося в очі те, що вони виглядали дуже згуртовано, нагадували чимось і наш колектив. Вони грають, як єдине ціле і з такими гравцями дійсно важко. На цю гру настрій у нас в сотні раз більше, ніж на середняків таблиці. Ми знаємо про їх вдалу серію і настрій на цю гру буде зашкалювати. Це буде футбольна війна. Але ми до неї готові.


Бліц

• Я народився в Кременчуці

• Є вихованцем МФК Кремінь

• Перший тренер – Олександр Андрійович Зозуля, до якого мене привів батько у вісім років. Зараз він задоволений моїми успіхами, ми часто зідзвонюємося, спілкуємося

• У європейських чемпіонатах вболіваю за "Реал" (Мадрид)

• Мій улюблений футболіст Девід Бекхем. В Реалі мені подобається Іско, якого вважаю одним з великих. Видно, як людина мислить на полі і поводиться з м'ячем – це другий Зідан

• Моя футбольна мрія – вийти в першу лігу. На моїх очах пройшло багато колективів у МФК "Кремінь". Але зараз зібрався такий, що може це зробити. Хочемо зробити таке свято місту, і втілити в життя мрію покійного президента "Кремня" Олега Бабаєва.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору