Новини змагань

Друга ліга. 18-й тур. Анонс матчів

09:45, 8 листопада 2016

Друга ліга. Анонс матчів 18-го туру сезону 2016/17 у другій лізі

Сьогодні стартує друге коло змагань другої ліги, яке в осінній частині передбачає три тури. За цей час команди спробують зробити необхідний гандикап, щоб до весняної частини підійти у всеозброєнні і довести свої завдання на цей сезон до логічного завершення. Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


«Кремінь» пропускає цей тур


08 листопада 2016 рік. 13:00. м.Запоріжжя, мікрорайон Великий Луг (вул. Ленська, 2в).  Стадіон навчально-тренувальної бази клубу.

«Металург Запоріжжя» - «Кристал» (Херсон)

Арбітр – Олег Буяшов (Дніпро)

У першому колі – 1:2

Дискваліфіковані: Ковалевський – немає

Друга поспіль домашня зустріч, та ще й у рідному місті – для команди, яка давненько не гостювала вдома, це велика радість. Тим більше, що з кожним туром лишається все менше шансів покращити своє положення перед завершенням осінньої частини сезону.

У матчі з «Кристалом» «Металург» спробує зачепитися за очки. Запорізька команда програла чотири матчі поспіль і котрий тур уже ризикує навіть опинитися на останньому місці. Саме тому навіть візит більш благополучного у плані позиції в таблиці суперника змушує думати про перемогу.

Утім, «Кристал» – в смузі удач, яка почалася ще при попередньому головному тренері, Сергію Шевцову. Дебют нового тренерського штабу – Сергія Якименка та Романа Ленського – відбувся в минулому турі в Одеській області. І херсонці виступили гідно, зігравши внічию з «Балканами» – 2:2. У той час, як «Металург», нагадаємо, програв удома «Жемчужині» – 0:1.

Господарям не допоможе дозаявлений по ходу сезону Ковалевський – у форварда було вилучення, яке стало, до слова, уже сьомим (!) у сезоні для гравців «Металурга». До слова, у матчі першого кола в Херсоні, який виграв якраз «Кристал», також вилучалися запоріжці – Курдас та головний тренер Близнюк, що зробить матч ще принциповішим.



08 листопада 2016 рік. 14:00. м.Нова Каховка. Стадіон «Енергія»

«Енергія» (Нова Каховка) - «Нива» (Вінниця)

Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)

У першому колі – 2:2

Дискваліфіковані: немає – немає

Олег Федорчук проти своєї колишньої команди – така вивіска у цього матчу. Наставник «Енергії» раніше працював у Вінниці, причому, той період обидві сторони пригадують з особливим задоволенням: «Ниву» він вивів у першу лігу, завоювавши ще й Кубок ліги.

У першому колі команди розійшлися миром – 2:2. Нині ж настрій у команд різний. «Енергія» вдома здолала «Рух», змінивши лідера в другій лізі. «Нива-В» поступилася в Одесі «Реалу Фармі», на останніх секундах зустрічі втративши очки.

Утім, звісно, турнірне положення наразі краще у вінничан. Лише на два очки вони випереджають «Енергію», що лише підкреслює важливість і принциповість цього протистояння.


08 листопада 2016 рік. 13:00. м.Первомайськ. Місцевий стадіон 

«Суднобудівник» (Миколаїв) – «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Олександр Титов (Донецьк)

У першому колі – 0:2

Дискваліфіковані: немає – Якубов, Колесников

«Суднобудівник» програв сім матчів поспіль, що є найгіршим показником сезону. Утім, в минулому турі миколаївський клуб перервав цю неприємну серію, зігравши внічию (2:2) з міцним «Миром». Тепер у Первомайську очікують перемоги.

У місто завітає одна з наймолодших команд ліги і головний аутсайдер – «Поділля». Причому, бойовитий колектив зазнав перед грою численних втрат, в тому числі, через дискваліфікацію вибули обидва більш досвідчені форварди.

До слова, саме Якубов забив перший м’яч «Поділля» в другій лізі після повернення і є найкращим бомбардиром хмельницької команди з 6 голами. Звісно, важко буде подолянам на виїзді без стількох гравців, але вони постараються нав’язати боротьбу «Суднобудівнику».


09 листопада 2016 рік. 14:00. м.Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Тепловик» (Івано-Франківськ) - «Арсенал-Київщина» (Біла Церква)

Арбітр – Олександр Кальонов (Львів)

У першому колі – 6:0 

Дискваліфіковані: немає – немає

На старті сезону, коли ще не всім був зрозумілим розклад сил в другій лізі, несформований і позбавлений усіх найдосвідченіших гравців «Арсенал-Київщина» потрапив під гарячу руку «Тепловику». З рахунком 6:0 виграли прикарпатці у Білій Церкві. 2 голи й 1 асист в активі Худоб’яка, 2 голи у Приймака, 1 гол і 3 асисти у Боришкевича, ще один м’яч забив Оринчак.

Утім, з того часу багато що змінилося – «Арсенал-Київщина» стабілізувався, його молоді гравці встигли піднести кілька сенсацій зі знаком «+», прийшли нові тренери – молоді Ущаповський та Акимов. Тож нині білоцерківці спробують довести, що у них в команді багато змінилося. Тим більше, вони відпочивали трішки більше за інших, адже за календарем пропускали 17 тур.

А ось «Тепловику» просто потрібні очки. Команда в минулому турі вела в матчі з «Інгульцем-2», але замість перемоги задовільнилася нічиєю. Тож зараз опинилася аж на 12-му місці – лише на два вище за білоцерківців.


09 листопада 2016 рік. 14:00. м.Одеса. Стадіон «Спартак».

«Реал Фарма» (Одеса) - «Інгулець-2» (Петрове)

Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ)

У першому колі – 1:3 

Дискваліфіковані: немає – немає

Президент одеситів Микола Лиховидов


«Реал Фарма» на своєму полі виграв три поспіль матчі. Вдома цей клуб набрав найбільше очок серед усіх учасників другої ліги (правда, й зіграв більше за конкурентів – 22 очки у 9 матчах). В минулому турі одесити вирвали на останніх хвилинах перемогу над «Нивою» (2:1), а їх граючий президент і в.о. головного тренера Микола Лиховидов доречно процитував Марчелло Ліппі, який говорив, що мінімальна перевага виражає суть футболу.

«Інгулець-2», в свою чергу, уник поразки в Івано-Франківську (1:1), щоправда, дещо погіршивши своє турнірне положення. Тепер резерв першолігового клубу відстає від трійки на 10 очок, а у випадку невдачі «Балкани» і той же «Реал Фарма» зазіхнуть на його четверте місце. У першому колі «Інгулець-2» здолав одеситів, утім, з того часу турнірна хода петрівців дещо погіршилася.


09 листопада 2016 рік. 14:00. с. Зоря, Одеська обл. Стадіон ім. Б.Я.Тропанця.

«Балкани» (Зоря) – «Мир» (Горностаївка)

Арбітр – Роман Блавацький (Львів)

У першому колі – 0:0

Дискваліфіковані: Гончаренко – немає

Подвійне враження залишив по собі матч минулого туру «Балкани» – «Кристал». Обидві команди добре атакували, але гірше оборонялися. Загалом, надійна оборона зорянців пережила зустріч важко й отримала стільки роботи, як сумарно в кількох інших матчах разом узятих.

Нічия 2:2, скорше, порадувала конкурентів «Балкан», тож їм тепер треба надолужувати втрачене й набирати очок по максимуму. Але точно такі ж думки й у «Миру», який в гостях зіграв з аналогічним рахунком з «Суднобудівником».

«Мир», як і «Кристал», належить до найбільш «компромісних» команд – у нього аж 5 нічиїх, в тому числі – й нульових (саме з таким рахунком суперники зіграли в першому колі в Горностаївці).


09 листопада 2016 рік. 13:30. м.Нікополь. Стадіон «Електрометалург»

«Нікополь-НПГУ» - «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр – Ігор Бич (Київ)

У першому колі – 0:3 

Дискваліфіковані: Литвяк – немає

У першому колі "Жемчужина" розгромила "Нікополь-НПГУ" 3:0


«Жемчужина» виграла 12-й матч підряд. Поразок команда не знає ще з першої половини серпня, коли на своєму полі програла «Кристалу». Звичайно, нема у одеситів іншого завдання, окрім як вигравати черговий матч – тим більше, що після поразки «Руху» відкрився шлях на вершину.

Утім, «Нікополь-НПГУ» – непростий суперник, хоч більшість його гравців донедавна грали на аматорському, регіональному, молодіжному рівнях. У минулому турі підопічні Григорія Варжеленка ледве не відібрали очки у «Кременя» (2:3), що якраз було б дуже добре для турнірної стратегії одеситів.

Гості покладаються на свого провідного бомбардира, атакувального півзахисника Руслана Паламара, в активі якого вже 15 голів. Цікаво, що відразу 7 із них він забив в останніх 5 зустрічах. І це саме Паламар відкрив рахунок в матчі цих суперників в стартовому турі, і він же забив перший м’яч «Жемчужини» на професіональному рівні (на кубок в Запоріжжі).


09 листопада 2016 рік. 13:00. м.Маріуполь. Стадіон «Західний».

«Іллічівець-2» (Маріуполь) – «Рух» (Винники)

Арбітр – Олександр Сахно (Київська обл..)

У першому колі – 0:6

Дискваліфіковані: Ден.Папук – немає

У першому турі «Рух» відвантажив резервістам першолігового клубу шість м’ячів без відповіді, утім, що цікаво – винниківчани ні у кого більше з настільки крупним рахунком не вигравали, а «Іллічівець-2» більше ні від кого стільки не пропускав.

Тож, звичайно, резерв маріупольців просто став «жертвою» хвилювання старту сезону, а пізніше посилився, вирівняв результати й набрався досвіду. Нині це вже інша команда, і в минулому турі вона вирвала перемогу в «Поділля» – 3:2. Неповторний за драматургією матч виявив переможця уже в самій кінцівці.

На біду господарям, у тому поєдинку на вилучення напрацював Денис Папук, тож тепер не допоможе їм у матчі проти одного з лідерів. Та ще й гості прибувають розлюченими поразкою в Новій Каховці і з посиленим складом, адже, окрім травмованих, повертається після дискваліфікації досвідчений хавбек Кінаш.

 

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору