Новини змагань

Друга ліга. 17-й тур. Анонс матчів

23:01, 3 листопада 2016

Анонс матчів 17-го туру в другій лізі сезону 2016/17

Останній тур першого кола, враховуючи турнірну щільність трійки лідерів. може змінити розстановку сил у боротьбі за медалі. Інша справа, що три перших команди знаходяться у зоні комфорту відносно найближчих переслідувачів, тож вони можуть вести боротьбу виключно між собою за розподіл медалей за підсумками першого кола. 

Цікавим у 17-му турі має видатися матч в Нікополі, де «Кремінь» буде налаштований рішуче здобути максимум очок, а «Нікополь-НПГУ» - порадувати своїх уболівальникв.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


«Арсенал-Київщина» пропускає цей тур


04 листопада 2016 рік. 13:00. м.Запоріжжя, мікрорайон Великий Луг (вул. Ленська, 2в).  Стадіон навчально-тренувальної бази клубу.

«Металург Запоріжжя» - «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Дискваліфіковані: Худченко, Петров – немає

Заплановано пряму трансляцію матчу

Вболівальники "Жемчужини" зможуть спостерігати за матчем своєї команди у прямому ефірі в мережі інтернет


Свій домашній матч «Металург» проведе на власній заміській базі. Дозвіл на проведення цього матчу від вищих футбольних інстанцій було отримано у порядку виключення після інспекції стадіону. Не секрет, що вартість оренди центрального стадіону у Запоріжжі не по кишені «металургам». На цій базі останнім часом готується луганська «Зоря», а на полі з трав’яним покриттям, де заплановано матч, свої календарні ігри проводять здебільшого молодіжні команди луганчан.

А гра обіцяє стати цікавою, хоч зустрічаються лідер проти аутсайдера. «Жемчужина» здобула 11 перемог поспіль – це найкращий показник не лише поточного чемпіонату, а й п’яти останніх років поспіль. Зараз одеська команда йде третьою з лише триочковим відставанням від лідера – кращого дебюту в чемпіонаті серед професіоналів годі й чекати.

До того ж, команда Колчина уже гостювала в Запоріжжі й перегравала «Металург». У рамках початкового першого етапу Кубка України в липні одесити перемогли завдяки голам Паламара та Поспєлова, на які відповів Каськов. Артур, найкращий бомбардир запоріжців, минулий тур пропустив через пошкодження. Якщо його не встигнуть повернути в гру, це буде величезна втрата. Адже й без того господарі не зможуть розраховувати на відразу двох дискваліфікованих.


05 листопада 2016 рік. 14:00. м.Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Тепловик» (Івано-Франківськ) - «Інгулець-2» (Петрове)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – немає

«Тепловик» програв три матчі поспіль з різницею в один м’яч. Звісно, суперники були гідними, але є й відчуття, що у івано-франківців був шанс продемонструвати кращий результат на цьому відрізку. Зате нині, коли після дискваліфікації повертаються Приймак і Януш, а також є вірогідність, що зможе допомогти команді після травми Боришкевич, прикарпатці спробують дати бій одному з претендентів на медалі.

Натомість,  «Інгулець-2» зумів перервати серію невдач, розгромивши «Арсенал-Київщину». До того ж, три очки команда отримала й внаслідок рішення КДК щодо незіграного матчу в Хмельницькому. Тепер петровська резервна команда всерйоз претендує на місце в трійці, що додасть матчу принциповості.


05 листопада 2016 рік. 14:00. м.Одеса. Стадіон «Іван».

«Реал Фарма» (Одеса) - «Нива-В» (Вінниця)

Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: Шаповаленко – Паньковецький

Обидві команди досить успішно виступають удома, де беруть левову частку своїх очок. Тож, звісно, саме одесити будуть у виграшному положенні – вони на своєму полі взяли 19 зі своїх 24-х очок.

«Нива-В», в свою чергу, регулярно перемагаючи восени вдома, в гостях не знає перемог ще з кінця літа. В чотирьох осінніх виїздах вінничани зуміли набрати лише одне очко.

Обидві команди мають кадрові втрати, утім, у них є достатній резерв, щоб їх замінити. Гості прибувають в Одесу в хорошому настрої після перемоги над міцним «Тепловиком», а ось господарі спробують реабілітуватися за хай і гідну, але поразку в Винниках.


05 листопада 2016 рік. 14:00. м.Нова Каховка. Стадіон «Енергія»

«Енергія» (Нова Каховка) - «Рух» (Винники)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Дискваліфіковані: немає – Кінаш

Вигравати для "Руху" - звична справа


Обидві команди здобули перемоги в минулому турі. Але якщо для «Руху» вигравати – уже звична справа, тож мінімальна перемога над «Реалом Фармою» не стала сенсацією, то новокаховська команда виграшем у Хмельницькому обірвала 4-матчеву серію без перемог.

Звісно, фаворитом протистояння буде команда гостей – один із фаворитів сезону. Навіть попри дискваліфікацію Кінаша, у «Руху» є гравці, здатні зіграти в центрі поля. Фактично, винниківці їдуть тільки за трьома очками – до цього їх змушує лідерство.

«Енергія», ясна річ, теж має свої завдання. Команда прагне закріпитися на 10-му місці, й лише перемога дозволить їй впевнитися, що ця позиція залишиться новокаховською. На відміну від інших молодих команд другої ліги, підопічні Федорчука досить розкуто грають в гостях, але більш скромно вдома. На своєму полі вони не вигравали з вересня, і хоча суперники в Нову Каховку їдуть як на підбір найбільш грізні (після «Жемчужини» – «Рух»), «Енергія» спробує дати бій фавориту.


05 листопада 2016 рік. 13:00. м.Первомайськ. Місцевий стадіон 

«Суднобудівник» (Миколаїв) – «Мир» (Горностаївка)

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Дискваліфіковані: немає – немає

«Суднобудівник» гостро потребує очок – сім поразок поспіль зазнала команда, і тепер щотуру ризикує опуститися на останнє місце. При цьому за грою миколаївці не виглядають безнадійними, так що у домашньому матчі вони спробують обірвати невдачі. Цьому посприяє й повернення після дискваліфікації досвідчених захисника Хохлова і форварда Сторубльовцева, які мали час відпочити.

«Мир», у свою чергу, максимально наблизився до першої п’ятірки й тому налаштований тільки на перемогу. На виїзді горностаївська команда набрала вдвічі більше очок, ніж «Суднобудівник» – удома, тож постарається продовжити погоню за лідерами.


05 листопада 2016 рік. 14:00. с. Зоря, Одеська обл. Стадіон ім. Б.Я.Тропанця.

«Балкани» (Зоря) – «Кристал» (Херсон)

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає – немає

Заплановано пряму трансляція матчу

«Кристал» минулого тижня попрощався зі своїм багаторічним головним тренером Сергієм Шевцовим – на початку тижня стало відомо, що херсонців надалі поведуть екс-гравець команди Роман Ленський та екс-наставник «Кристалу-2» Олексій Якименко. Обидва – відомі в футбольному світі люди.

Їхній дебют припав на непростий виїзд в Саратський район, Одеської області. «Балкани» розлючені поразкою в дербі з «Жемчужиною», яка обірвала їхню успішну серію. На своєму полі зорянці все ще не програвали – єдиними на всю другу лігу.

Додає інтриги й турнірне положення «Балкан», які на своєму п’ятому місці на два очка випереджають найближчого суперника й на два відстають від найближчого конкурента, який попереду. Таким чином, лише перемога дає надію господарям на турнірний прогрес і гарантує їм місце у когорті лідерів.


05 листопада 2016 рік. 13:30. м.Нікополь. Стадіон «Електрометалург»

«Нікополь-НПГУ» - «Кремінь» (Кременчуг)

Арбітр – Дмитро Денисюк (Київська обл.)

Дискваліфіковані: Астахов – Богданов

14 очок зі своїх 17-ти нікопольська команда здобула вдома. Це достатньо, щоб навіть один із фаворитів сезону ставився з повагою до скромного колективу.

«Кремінь» в минулому турі здолав «Металург», а «Нікополь-НПГУ», відпочивши зайвий тиждень, готовий дати бій недавньому лідеру. Попри поразку в Зорі й втрату першого місця, кременчужці готові у будь-який момент все повернути. Для цього доведеться не втрачати очок.

Гостям не допоможе Богданов, вилучений у матчі із запоріжцями – це, до слова, екс-гравець нікопольців, який був з командою ще в макіївські часи. Але є втрата й у господарів – юний Астахов, стабільний гравець основи, не допоможе їм у грі з грізним суперником.

Минулого сезону на полі нікопольців (тоді – у Чкаловому) «Кремінь» виграв, забивши три м’ячі без відповіді. Але навесні вдома втратив очки – це змушує гостей ще серйозніше поставитися до «Нікополя-НПГУ».


06 листопада 2016 рік. 13:00. м.Маріуполь. Стадіон «Західний».

«Іллічівець-2» (Маріуполь) – «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – Джурко

«Іллічівець-2» програв п'ять матчів поспіль


Заключний матч туру зведе дві команди із числа наймолодших у другій лізі. Очна зустріч застала їх у не найкращий час. «Іллічівець-2» програв п'ять матчів поспіль, «Поділля» ще жодного разу в сезоні не уникало виїзних поразок. А для того, щоб, нарешті, покинути останнє місце, треба набирати очки.

Гості після домашнього програшу від новокаховської команди змушені будуть відбудовувати оборону, адже зайву картку отримав Джурко. Господарі ж сподіваються здобути першу домашню перемогу ще з вересня місяця.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Фото: офіційні сайти ФК "Жемчужина", ФК "Рух"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору