Новини змагань

Герой 16-го туру. Перша ліга. Олександр Ковпак

10:55, 3 листопада 2016
Інтерв'ю з Героєм 16-го туру нападником "Черкаського Дніпра" Олександром Ковпаком

Якщо віце-чемпіон першої ліги-2015/16 "Черкаський Дніпро" сподівався порадувати своїх уболівальників і не відпускати далеко у відрив групу лідерів, він не мав права на осічку у центральному матчі 16-го туру з "Вересом". Невідомо, як би все закінчилося для господарів, якби не  гольове осяяння 33-річного форварда Олександра Ковпака. Саме на матч з рівнянами він приберіг свої перші голи в сезоні і дублем допоміг своїй команді несподівано здобути розгромну перемогу над не менш амбіційним суперником.
Голи вийшли трудовими, черкащани здобули три очки, а ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали Олександра Ковпака Героєм 16-го туру.


– Ставлюся до визнання журналістів нейтрально, адже для мене стимул – перемога нашої команди, – сказав Ковпак прес-службі ПФЛ. – Моя сім'я, якій я хочу приносити радість – це для мене найголовніший стимул і мотивація. А так, сьогодні герой, а завтра – можеш отримати порцію критики. Це футбол у своїх кращих проявах. Для мене на першому місці стоїть результат.


– Схоже, що для вас, як для футболіста, "Верес" став одним із "подразників", які потрібні для того, щоб "вистрілити"?
– Ні. Це не те, що я захотів забити саме "Вересу" і зробив це. Я прагнув забивати у кожному матчі, тому що з кожним забитим голом приходить впевненість. Але те, що в кінці першого кола я забив ці голи, не приносить великого задоволення і радості. Я думаю, що ще вся боротьба попереду, і далі будуть не менш принципові суперники, і я думаю, що добре, що відкрив лік голам.


– Ця впевненість прийшла?
– Психологічно, звичайно, набагато легше буде, а в плані впевненості у голах – час покаже, ще є в цьому році ігри, тож будемо сподіватися.


– У моменті з першим голом ви підняли руку, і Мединський навісив туди, куди треба. Ви не запитували у нього, він навмання подавав, або побачив ваш умовний знак?
– Ні, видно було, що цілеспрямована передача йшла, і він побачив, як я на ближню штангу набігав. Коли я вже почав зміщуватися, він подав туди, куди треба.


– У другому голі ви холоднокровно розібралися з воротарем. Це була спеціально витримана пауза, щоб «покласти» його, або ви просто підлаштовувалися під м'яч?
– З самого початку момент складався вдало для нас. Мединський подавав на відкривання Батальского, а я вибігав цьому м'ячу на зустріч, і вийшло, що «обікрав», а захисник суперника за інерцією побіг за нашим футболістом. Я залишився один на один, і добре, що м'яч не «застряг» в ногах, і не довелося робити зайвий дотик. Воротар, схоже, сподівався, що я битиму в дальній кут і вже почав «падати», і мені потрібно було зробити паузу.


– Не можемо не запитати про премію від президента ФК "Черкаський Дніпро" Володимира Лашкула, оголошену в пресі...
– Нам майже на кожну гру оголошували премію. Про цю лише після матчу з "Вересом" в автобусі сказали. Ми отримали порцію критики від президента. Якщо футболісти молоді, то для них фінансовий стимул важливий, але головне – це не зупинятися в своєму кар'єрному зростанні саме в Черкасах, а йти далі. Для них це повинна бути головна мотивація, але ніхто не приховує, що фінанси – це одна зі складових успіху, і це психологічне і моральне задоволення.


– Ми вже говорили про впевненість. Наскільки психологічно складно грати під пресингом уболівальників, які чекали від вас цього голу?
– Я той футболіст, який вже вміє стримувати свої емоції, і на деякі висловлювання намагаюся не звертати уваги. Зрозуміло, у мене за спиною досвід, ігри у Прем'єр-лізі, титул кращого бомбардира. Але коли переходиш до першої лігу, то зобов'язаний забивати, і, звісно, вболівальники цього виправдано чекали від мене. Цей тиск теж був свого роду мотивацією, адже критика з'явилася не на рівному місці. Після цих голів будуть нові, а моя команда, впевнений, буде і далі радувати вболівальників.


– Президент "Черкаського Дніпра" заявив, що може залишити команду. Що можете сказати з цього приводу?
– Мені складно говорити за Володимира Григоровича (Лашкула – прим. Sport Arena). Звичайно, йому б хотілося, щоб більше допомагала місцева влада. Скоро відкриття дитячої школи, це ще додаткові витрати, і, я думаю, що ще більше потрібно буде підтримки. І те, що він оголосив після гри, я сподіваюся, навіяно негативними емоціями. За хорошого результату, я думаю, він навряд чи покине команду. І, будемо сподіватися, що його мрія, і наша, і всіх вболівальників "Черкаського Дніпра" здійсниться найближчим часом.


Бліц
• Я народився в місті Сміла
• Починав займатися в місцевій "ДЮСШ Локомотив"
• Мій перший тренер – Віктор Романович Нагорний
• У європейських чемпіонатах вболіваю за красивий футбол (стежу за "Барселоною", "Реалом". Мені подобаються тренери, за яких я вболіваю: Гвардіола, Клопп, Моуріньо. Цікаво спостерігати, коли прийшов не просто на готове, а в новий чемпіонат, і вони з новими людьми працюють і досягають успіху)
• Улюбленого гравця немає. Такого, щоб за кимось із футболістів особливо стежив, немає
• У дитинстві мріяв стати кращим бомбардиром, потім – грати за збірну, а тепер мрію повернутися в Прем'єр-лігу, бажано, з "Черкаським Дніпром".

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору