Новини змагань

Герой 15-го туру. Друга ліга. Сергій Платунов

14:00, 26 жовтня 2016

Інтерв'ю з півзахисником "Балкан" Сергієм Платуновим

Сергій Платунов (в білому)


Міцні "Балкани" підходили до матчу з лідером другої ліги з особливою наснагою. Бажання виграти на своєму полі у команди, яка досі не втрачала очок на виїзді, зашкалювало. Стимулу команді додавав той факт, що втрата очок могла загрожувати втратою місця в п'ятірці. "Кремінь" у першому таймі  виглядав достатньо впевнено, але в другому вже господарі взяли ініціативу до своїх рук. Тим паче, після перерви на полі з'явився джокер Сергій Платунов, який розгонив атаки своєї команди, зумів виступити єднальною ланкою між центральною лінією та нападом. Ну а головним вкладом в перемогу команди став забитий ударом п'ятою шедевральний гол після розіграшу кутового. Завдяки неймовірному удару Sport Arena разом з ПФЛ визнала Платунова Героєм 15-го туру Другої ліги.

- Зрозуміло, що центральний матч туру, налаштовувались на лідера дуже відповідально, - сказав Платунов в інтерв'ю Sport Arena. - Подібними голами відзначатись дуже приємно. Після таких ударів з'являється бажання працювати з подвоєною енергією.

- Зізнайтеся, напередодні матчу з лідером скептицизм стосовно підсумкового результату був присутнім?

- Я б так не сказав. Завжди виходжу на поле без якогось побоювання перед суперником, налаштовуюсь лише на перемогу. Я знаю свої завдання, тому прагну або забити самостійно, або забезпечити партнера чудовою передачею. Який сенс виходити на гру з поганим настроєм? У нас команда бойова, тренери вміють нас стимулювати, а ми з хлопцями завжди знаходимо необхідні слова одне для одного перед грою.

- Знали, що "Кремінь" ще не втрачав очок в гостях?

- Ми дуже добре підготувалися до цієї гри, знали, хто до нас їде. Багато в чому завдяки тому, що ми були досконало озброєні інформацією, і змогли перемогти.

- Що говорив головний тренер перед грою?

- Нас завжди Андрій Вікторович просить грати в красивий футбол, який повинен приносити результат. Особливо перед рідними глядачами. Від цього багато в чому залежить заповненість нашої арени, і ми це розуміємо. На тренуваннях ми отримуємо багато нових знань, закладаємо функціонал і наше завдання - користуватися закладеним арсеналом в іграх. 

- Відсутність дискваліфікованого наставника Андрія Пархоменка позначилося? Чи для впевненості було достатньо на лаві Полтавця і Шуховцева, якого теж, до речі, видалили після цієї гри за незгоду з рішенням арбітрів?

- І Валентин Полтавець, і Вікторович (Шуховцев - авт.) мають за плечима великий досвід, тому знали, що говорити і як підбадьорювати з лави. Головний знаходився на трибунах, сидів недалеко від лави запасних, тому його присутність відчувалася.

- Зізнайтеся, вночі не могли заснути після того голу?

- Можу сказати напевно, що подібних голів ще не було в моїй кар'єрі. Навіть нічого схожого не згадаю. У тому моменті я вирішив піти на передню штангу, м'яч прилетів низом з відскоком від газону. Чесно, планував продовжити м'яч в бік дальньої штанги в надії на когось з партнерів. Але вдалося забити самому. Приємно і несподівано.

- Кінцівка другого тайму пройшла на нервах і з грубощами. Це через відповідальність за результат?

- Гра сама по собі була напруженою. Грали вдома проти першого місця, хотіли перемогти. Та й суперник не мав наміру втрачати очки. Почалась нервозність, дрібні і не надто фоли. Але минулося, травм у нас немає, і, сподіваюсь, у суперника теж.

- Мабуть, найбільш реальний шанс закрити всі питання про переможця був у Опрі в кінці гри?

- Добре пробив Толя в тому моменті. Але воротар суперника зіграв краще будь-яких похвал. Думаю, якби ми тоді забили, нервуватися і вболівальникам, і тренерам довелося б менше. Ну і хочу відзначити гру Олексія Паламарчука, який нас не раз виручив, а в кількох моментах зіграв взагалі бездоганно. Але відчувалося, що "Кремінь" не дарма знаходиться серед лідерів, команда пристойна.

- Ви не опинилися в основі. Це пов'язано з тим, що все ще не відновилися цілком після травми?

- Так і є. Ось уже три місяці турбують проблеми з пахом, граю, коли заліковую. Ситуація загострюється тим, що в лікарні не можуть поставити точний діагноз. Був у різних лікарів, кожен радить щось своє. Поки останні два тижні працюю в загальній групі, почуваюся краще, накачую м'яз.

- В цьому сезоні ви - справжній універсал, граєте, де скажуть...

- Починав як лівий захисник. З часом мене пересунули в напад. Можу зміститися під час гри при перелаштуванні, закрити іншу позицію. За великим рахунком, особливих проблем де грати немає.

- Одеське дербі з "Жемчужиною" може бути навіть серйознішим, ніж з "Кременем" у плані передматчевого накалу?

- Чекаємо цього матчу з нетерпінням, і не виключаю, що буде навіть цікавіше. Прийде багато людей на стадіон, будуть хвилюватися, підганяти обидві команди. Поки тільки починаємо підготовку до цієї гри, суперника ще не вивчали. Але ми готові боротися за свої очки і старатися перемагати.

Бліц

Я народився у місті Лисьва Пермської області. Коли мені виповнився рік, батьки переїхали до України

Я вихованець ДЮСШ-6, м. Одеса

Відзначу двох тренерів, які знайомили мене з футбольними азами: Володимиров Олександр Георгійович та Соломко Георгій Євгенійович

В європейських чемпіонатах вболіваю за "Ювентус"

Стежу за кар'єрою гравця "Юве" Пауло Бруно Дибала

Моя футбольна мрія - виграти другу лігу і спробувати себе в УПЛ

 

Прес-сужба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору