Новини змагань

Герой 15-го туру. Перша ліга. Юрій Малєй

20:26, 25 жовтня 2016

Інтерв'ю з півзахисником ФК "Гірник-Спорт" Юрієм Малєєм - Героєм 15-го туру



"Гірник-Спорт" свій третій сезон у першій лізі проводить не кращим чином, всю турнірну дистанцію перебуваючи в небезпечній зоні вильоту. Команда Ігоря Жабченка багато пропускає, не вигравши напередодні 15-го туру в домашніх стінах жодного матчу. Тому проти сусіда по турнірній таблиці господарі могли вирішити двоєдине завдання – обіграти "Інгулець" і обійти його у турнірній таблиці, порадувавши при цьому своїх уболівальників.

Із завданням «гірники» впоралися блискуче багато в чому завдяки своєму швидкому крайку. Вже на 10-й хвилині Юрій Малєй максимально скористався точною передачею партнера і змусив суперника напрацювати на видалення. Незабаром він забив перший важливий м'яч і потім видав чудову гольову за хиткого рахунку. Зважаючи на статус матчу для господарів у цьому турі, ПФЛ
спільно зі Sport Arena визнали вихованця чернігівського футболу Юрія Малея Героєм 15-го туру.

— Розраховували на цю перемогу, підійшли до неї у гарному настрої, що й стало запорукою успіху, — сказав Малєй в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. – Дякую за схвальні відгуки про мою гру, подібні номінації додають ще більшої впевненості в собі і мотивують працювати ще більше!

— У цьому сезоні для "Гірника-Спорт" кожен матч має ледь не вирішальне значення. Важче грати, коли намагаєшся вийти із зони вильоту, або, навпаки, коли бореся за медальну зону?

— "Гірник-Спорт" зараз знизу турнірної таблиці, вважаю, незаслужено, виходячи з нашого потенціалу. Але вже так вийшло, що кожен матч – це як фінал. Психологічний фактор над нами тяжіє однозначно, але всі хлопці розуміють, що все залежить тільки від нас на футбольному полі. Можете не сумніватися, на тренуваннях ми викладаємося на повну, уважно слухаємо установку тренерів і намагаємося в кожній грі грати тільки на перемогу.

— Ви могли розраховувати на максимум очок у двох попередніх матчах з "Сумами" і "Скелею", але виграли тільки в матчі з "Інгульцем". Що не вийшло в тих іграх?

— Погоджуся з вами, у попередніх матчах ми розраховували набирати очки по максимуму. Але, на жаль, у двох матчах взяли тільки одне очко. Зі "Скалою" ми припустилися низку грубих помилок, за які суперник нас не пробачив ще в першому таймі. Другий тайм ми провели на половині суперника, могли врятувати гру, але не змогли дотиснути. У Сумах пропустили швидкий гол, і за великої кількості гольових моментів біля воріт суперника змогли зрівняти рахунок лише в компенсований час. У таких випадках доречно говорити, що підвела реалізація, адже ми виглядали краще практично у всіх компонентах гри.

— У моменті з червоною карткою петровчан ви вже готові були тікати на рандеву з голкіпером "Інгульця". Кирієнко віддав хорошу передачу?

— Так, я вже виходив один на один з голкіпером, але захисник зупинив мене грубим порушенням правил. Впевнений, що арбітр заслужено видалив мого опонента. Ігор віддав прекрасну зрячу передачу, коли захисникові було важко перехопити її. Саме тому йому довелося йти на кардинальні заходи і бити мене ззаду по ногах.

— У моменті з забитим голом Марусич вам віддав швидку передачу після розіграшу штрафного...

— Варто відзначити передачу Макса. Він швидко зорієнтувався в тому епізоді. Думаю, після такої передачі я не мав права схибити. Мені залишалося грамотно виконати удар, зробити все, щоб не врятував голкіпер. Що і вийшло.

Юрій Малєй щойно забив у ворота ФК "Інгулець"


— У вас в активі у цьому матчі і гольова передача на Воробея. Ви спеціально давали йому сильно на хід, чим дезорієнтували воротаря "Інгульця"?

— Намагався віддати так, щоб і захисники не встигли перехопити, і Ромі було зручно реалізувати момент. Такі голи особливо цінуються, адже все було на грані фолу.

— На початку сезону ви довго чекали свого шансу у складі, але вже другу гру в сезоні визнаєтеся ЗМІ гравцем матчу. Зрозуміли вимоги тренерського штабу?

— Намагаюся виходити на кожен матч і виконувати все, що вимагають тренери. Хотілося б частіше виходити на поле, але тут від мене не все залежить.

— Ваше амплуа на сайтах ПФЛ і ФФУ – нападник. Без проблем грати на фланзі півзахисту?
— В сучасному футболі нападник і крайній півзахисник мають однакові функції – нагнітати тиск на захисні порядки суперника, забивати. Тобто функції практично одні й ті ж. Тому проблем взагалі немає жодних із цим.

— Перша домашня перемога відбулася лише у 15-му турі. З чим це пов'язуєте?

— Швидше за все ситуація пов'язана з поганим стартом в перших турах. Та й вдома нам чомусь важче грати, ніж на виїзді. Складно назвати однозначну причину, хоча всі розуміють, що все має бути навпаки. Може якийсь нефарт оселився на нашому стадіоні, і нам треба було здобути одну перемогу, щоб надалі все складалося для нас максимально позитивно. Думаю, після цієї важливої перемоги команда продовжить радувати вболівальників перемогами і забитими голами на домашньому стадіоні.

— Матч з "Арсеналом-Київ" чекаєте з нетерпінням, щоб закріпити локальний успіх?

— Так, готуємося до нього з повною відповідальністю. Я вже говорив, кожна гра для нас, як остання. При позитивному результаті, ми маємо всі шанси віддалитися від зони вильоту. Напередодні спарених двох домашніх матчів нічого краще і не придумаєш, ніж здобути на виїзді максимум очок.

Бліц

Я народився в місті Новгород-Сіверський, Чернігівська обл.
Закінчив дитячу школу "Юність" м. Чернігів
Мій перший тренер – Сергій Олександрович Бухонін
В європейських чемпіонатах вболіваю за "Атлетіко" (Мадрид)
Стежу за кар'єрою Ріяда Мареза з "Лестера" і Андрія Ярмоленка
Моя футбольна мрія – пробитися і пограти в Лізі чемпіонів УЄФА

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору