Новини змагань

Кубкове ехо: очікування клубів ПФЛ. Володимир Мазяр

17:00, 25 жовтня 2016

Кубковий матч "Вереса і "Ворскли" покаже Спорт1

 

1/16 фіналу відсіяла чергову порцію учасників Кубка України (вже не залишилося в ньому не лише аматорів, а й представників команд другої ліги). На стадії 1/8 фіналу турніру приєднається шістка найкращих клубів країни. Днями стала відома дата і час початку матчів:

26 жовтня (середа)

Полтава – Карпати, 14:00

Верес – Ворскла, 15:00

Десна – Дніпро, 15:00

Іллічівець – Сталь, 17:00

Нафтовик-Укрнафта – Волинь, 18:00

Миколаїв – Оболонь-Бровар, 18:30

Динамо – Зоря, 19:00

Шахтар – Олександрія, 19:30

Що думають про майбутню гру наставники клубів першої ліги, які пробилися до 1/8 фіналу? Ми опитали кожного представника клубу, задали їм по п'ять однакових запитань і ще кожному додаткові – різні, щоб краще зрозуміти, за що їх команди боротимуться в наступному етапі кубка.

Питання прес-служби ПФЛ:

1. Чи задоволені суперником?
2. Чи не виникне проблем зі складом або чимось іншим, що може перешкодити вашій команді витримати гру «на два фронти»?
3. Чи стоїть конкретне завдання на Кубок, чи мета – пройти якомога далі, і привезти в місто гранда?
4. Чи будуть у команді додаткові преміальні за проходження в чвертьфінал?
5. Як відомо, орієнтир для клубів нижчих дивізіонів у Кубку України – 1/2 фіналу. Чи бачите ви після жеребкування, що хтось з першої ліги на це здатний?

На питання прес-служби ПФЛ відповідає Володимир Мазяр, головний тренер ФК "Верес", матч якого покаже в прямому ефірі ТК "Спорт1".

1. Задоволені суперником, який нам дістався. На шляху до цього намагалися обіграти "Колос", хотіли добре зіграти з Миром... Все для того, щоб приїхала в Рівне команда УПЛ. Тому завдання-максимум ми виконали. Тільки сама гра дасть відповідь на питання, хто сильніший. Але пріоритет у нас - чемпіонат, так що це для нас важливіше.

2. Нинішній Кубок нам вже додав головної болі. Після гри з "Миром" недорахувалися чотирьох гравців основного складу. Проти ФК "Полтава" не зіграє відразу кілька футболістів. Матч з "Миром" забрав у нас багато енергії, через цю поїздку довелося практично три доби ночувати в автобусі. А з іншого боку, в матчі з "Полтавою" отримали свої шанси ті хлопці, хто не так багато грав до цього. У нас в обоймі 19 людей і немає поділу на основних або запасних.

3. Повторюся, ми виконали завдання-максимум. Ми вже привезли команду з УПЛ. На цій стадії не буде завдання перемогти будь-якою ціною, а саму гру не можна буде назвати грою життя і смерті. Коли я тренував "Сталь" і ми грали з "Чорноморцем", то перед нами теж не стояло ніяких завдань (у 2014-му дніпродзержинці обіграли одеситів у першому матчі 1/8 фіналу Кубка 2:1 – прим. Sport Arena). Але ми тоді показали, чого варті.

4. У нас преміальні закладені в бюджет до початку Кубка, вони озвучені футболістам. У будь-якому випадку, кращі преміальні в цій грі – порадувати вболівальників хорошою грою і позитивним результатом.

5. Команди Прем'єр-ліги завдяки Кубковим баталій підтверджують тезу про те, що перша ліга не набагато слабкіша. Мені є з чим порівнювати, адже ще не так давно я працював у вітчизняному топ-чемпіонаті. Ті ж "Нафтовик-Укрнафта", "Десна", "Верес" можуть піднести сюрприз. В першій лізі немає жодного передбачуваного результату. Думаю, що було б дуже непросто умовному київському "Динамо" і в Охтирці, і в Рівному. Ніхто не може розраховувати на легкі перемоги в матчах з тими суперниками змагань ПФЛ, які пройшли зараз далі в Кубку.



— 4600 – це, на сьогоднішній день, пік можливостей стадіону? Як плануєте задовольняти попит на квитки?

— Зрозуміло, ми хочемо бачити на своїх матчах повний стадіон. І, впевнений, керівництво команди все робить для вирішення цього питання. Думаю, вони вам дадуть відповідь більш компетентну щодо цього.

Прес-служба ПФЛ
Sport Arena -
інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору