Новини змагань

Анонс матчів. Перша ліга. 15-й тур + опитування

20:55, 20 жовтня 2016

Анонс матчів 15-го туру у першій лізі сезону 2016/17

 

Програму 15-го туру у першій лізі буде розтягнуто на три дні. Цікавим для уболівальників має стати матч у Ковалівці, де місцевий "Колос" прийме лідера "Іллічівець", у  Києві пройде непростий для команд поєдинок за участю "Десни" та "Полтави", а "Геліос" зустрінеться з "Сумами".

Посилання на відеотрансляції покажемо окремим матеріалом та у правій колонці офіційного сайту ПФЛ.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 


Матч Верес - Нафтовик-Укрнафта перенесено на 12 березня 2017 року через ремонтні роботи з газоном на стадіоні в Рівному


21 жовтня 2016 рік. 14:00. с.Ковалівка, Київська обл. «Колос».

«Колос» - «Іллічівець»

Арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький)

Дискваліфіковані: Поздєєв – немає

Чемпіон другої ліги чекає в гості лідера поточного сезону. «Колос» виступає дуже добре, як для дебютанта першого дивізіону. Навіть після поразки від «Оболоні-Бровар» команда Костишина знаходиться на відстані одного очка від першої п’ятірки.

Утім, на стороні гостей два фактори. По-перше, вони мали час на відпочинок, адже матч минулого туру з «Тернополем» не відбувся. По-друге, господарям не допоможе провідний гравець їхнього півзахисту – Поздєєв, який підпав під дискваліфікацію.

Уже місяць з середини вересня (0:1 від «Скали») ковалівці не програють на своєму полі. Втім, мотивація маріупольців буде величезна – це їхній перший офіційний матч після поразки у Рівному, що обірвала піврічну безпрограшну серію «Іллічівця».


21 жовтня 2016 рік. 17:30. м.Краматорськ. Стадіон «Авангард».

«Авангард» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає – Гордійчук

Після почесної перемоги на виїзді проти «Полтави» «Авангард» йде одинадцятим і всього на три очки відстає від «Оболоні-Бровар», яка посідає восьме місце, хоча минулого сезону була в призерах.

Краматорська команда обов’язково спробує здолати бронзових призерів минулого чемпіонату, адже це не лише престиж, а й можливість порадувати своїх фанів. Набравши в гостях 12 із своїх 16-ти очок, «Авангард» з початку осені не може виграти на своєму полі. Чотири поспіль домашні поразки ятрять команду.

А тут ще й кадрові проблеми гостей, яким не допоможе через дискваліфікацію універсал Гордійчук. До слова, «Оболонь-Бровар» також давненько не виграє в гостях (5 матчів з літа).


22 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність».

«Гірник-Спорт» - «Інгулець»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

Дискваліфіковані: Корольков, Крапивний – Запорожець

Капітан "Гірника-Спорт" Володимир Корольков пропустить матч с "Інгульцем"


Цікаве протистояння сусідів по турнірній таблиці. «Гірник-Спорт» посідає передостаннє місце, маючи 10 очок, а от «Інгулець» вище на лише на одну сходинку, випереджаючи сьогоднішнього суперника лише на два очки.

Тож матч буде особливо принциповим і відповідальним. Господарі постараються обірвати домашні невдачі («Гірник-Спорт» лишається останнім клубом дивізіону, який все ще не вигравав удома). А ось гості все ще не вигравали в гостях (як і «Тернопіль»). Ось як складається ситуація для суперників.

Додамо, що обидві команди зазнали кадрових втрат, які особливо болюче вдарили по їхніх півзахистах. Тож ми заодно оцінимо й глибини їхніх резервів.


22 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Стрий. Стадіон «Сокіл».

«Скала» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: немає – немає

Зустрінуться двоє новачків дивізіону, які ще минулого сезону були суперниками в другій лізі, а нині закріплюються на новому для себе рівні.

Обидві команди програли в минулому турі з мінімальним відставанням («Арсенал-Київ» – удома «Десні», «Скала» – в гостях «Інгульцю»). Це дещо погіршило їхнє становище, і стрияни наразі 15-ті з 14 очками, а кияни – 9-ті з 18-ма.

У минулому сезоні, нагадаємо, «Скала» зуміла з крупним рахунком 3:0 виграти в Борисполі, а вдома розійшлася миром з «Арсеналом-Київ» (0:0). Обидві команди програли друголігову медальну боротьбу, фінішувавши п’ятими (стрияни) й шостими (кияни) відповідно.


22 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Десна» - «Полтава»

Арбітр – Микола Кривоносов (Київ)

Дискваліфіковані: Мостовий – немає

"Десна" виграла чотири матчі поспіль


Цікавий матч, у якому кожна з команд має підвищену турнірну мотивацію. «Десна», не знаючи поразок вже шість матчів поспіль (чотири останніх із них – перемоги), може безпосередньо замахнутися й на друге місце.

«Полтава», звісно, ще далека від трійки найкращих. Однак після домашньої поразки від краматорців її власні позиції погіршилися, і щоб утримати 10-те місце, а то й зробити крок-другий вгору, їй треба обов’язково набирати очки. При цьому в гостях полтавці не можуть виграти вже п’ять матчів поспіль.

Номінальним господарям не допоможе через дискваліфікацію провідний півзахисник Мостовий. Утім, навіть не граючи в рідному Чернігові, де проводяться важливі роботи по реконструкції поля, «Десна» має підстави сподіватися на фактор «свого стадіону». Річ у тім, що всі три своїх матчі в ролі господаря «Оболонь-Арени» чернігівська команда виграла всуху.


22 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Харків. «Сонячний»

«Геліос» - «Суми»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

Дискваліфіковані: Івашко – немає

Цікавий матч, у якому господарі спробують реабілітуватися за прикру мінімальну виїзну поразку. До речі, у матчі в Черкасах травмувалися воротар Сидоренко та форвард Івашко (останній і так пропускав би матч через дискваліфікацію).

Що стосується гостей, то підопічні Кикотя при новому головному тренері стабілізувалися й уже три тури поспіль не знають поразок. Обігравши «Скалу» й той таки «Черкаський Дніпро», в минулому турі «Суми» були близькі до й третьої перемоги, але «Гірник-Спорт» відігрався в кінцівці.

«Геліосу» перемога гарантує продовження перебування у п’ятірці кращих, «Сумам» очки можуть дозволити піднятися вище їхнього нинішнього 12-го місця.


22 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон».

«Тернопіль» - «Миколаїв»

Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)

Дискваліфіковані: немає – Муховиков

Тернополяни не змогли виїхати в минулому турі на календарний матч проти «Іллічівця», утім, за цей час травмовані мали трішки відновитися, тож ми сподіваємося на цікавий матч.

В гості до аутсайдера, який, попри кадрову скруту, в останніх турах ожив і навіть почав набирати очки з сильними суперниками (домашня перемога над «Арсеналом-Київ» та нічия з «Оболонню-Бровар»), їде «Миколаїв».

Команда в смузі невдач, уже п’ять турів не знаючи перемог (дві нічиї та поразка). Після останньої поразки від «Вереса» клуб навіть оголосив про готовність своїх гравців, тренерів та персоналу пройти тести на поліграфі, ініційоване внутрішнє розслідування.

Останні невдачі разом із дискваліфікацією провідного хавбека Муховикова стимулюють і мотивують «корабелів». Інакше не можна – вони вже 14-ті, і є одразу дві команди, які готові їх обігнати вже в цьому турі в випадку чергової невдачі.


23 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».

«Буковина» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: Терехов – немає

Перед матчем із "Миколаєвим" фани підтримали команду автопробігом


Чернівчани в минулому турі зазнали крупної поразки в Охтирці. У команді є травмовані, а центрбек Терехов пропустить тур через перебір карток.

Утім, хороша новина полягає в тому, що команда, яка раніше більшість очок набирала в гостях, останнім часом вирівнялася й удома. Всі сім своїх «домашніх» очок «Буковина» завоювала якраз на своєму полі.

Що ж стосується черкасців, то вони вирвали в минулому турі перемогу над «Геліосом» завдяки пенальті наприкінці гри й посіли сьоме місце. У них 21 очко – на шість більше, аніж у «Буковини». Але при цьому більшість балів дніпряни взяли якраз вдома, тож неблизький виїзд може завдати їм труднощі.

Вважаємо матч вельми цікавим, адже обидві команди, хоч і багато не забивають, але й пропускають небагато. Тож боротьба очікується запекла.

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

Фото: офіційні сайти ФК "Колос", ФК "Буковина", ФК "Оболонь-Бровар", ФК "Гірник-Спорт", ФК "Десна".




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору