Новини змагань

Друга ліга. 15-й тур. Анонс матчів.

18:36, 20 жовтня 2016

Анонс матчів 15-го туру сезону 2016/17 у другій лізі

 

У селі Зоря, що на Одещині, очікуються пристрасті: "Балкани" вдома ще не програвали, а "Кремінь" - взагалі не поступався; друге поспіль херсоньске  дербів плине на розстановку сил в турнірній таблиці; "Реал Фарма" мітить в п'ятірку - 15-й тур у другій лізі обіцяє захоплюючі матчі.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

 


«Інгулець-2» пропускає цей тур.


21 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Нова Каховка. Стадіон «Енергія»

«Енергія» (Нова Каховка) - «Мир» (Горностаївка)

Арбітр – Віктор Арановський (Київ)

Дискваліфіковані: Шастал – Цурупін

Друге поспіль Дербі Херсонщини в другій лізі. В минулому турі, нагадаємо, у Херсоні зійшлися «Кристал» та «Енергія», тепер же в Новій Каховці енергетики чекають в гості «Мир».

Сільська команда із Новотроїцького району поступилася минулого туру на своєму полі «Реал Фармі», перервавши безпрограшну домашню серію. Однак при цьому все одно знаходиться вище всіх команд Херсонщини – 8 місце в турнірній таблиці з 19 очками. У «Кристалу», для порівняння, 16, а в «Енергії» – 15 і матч в запасі.

Господарям не допоможе їхній провідний бомбардир Шастал, який забивав і в минулому турі. Гостям – основний центрхав Цурупін. На стороні горностаївців – більший досвід, краща оборона, а також наявність гравців, які вже не один рік виступають на друголіговому рівні. Серед них – екс-капітан «Енергії» Комягін, який за «Мир» з минулого року провів на всеукраїнському рівні 45 матчів, відзначившись 19 голами.


21 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Первомайськ. Місцевий стадіон 

«Суднобудівник» (Миколаїв) – «Жемчужина» (Одеса)

Арбітр – Дмитро Денисюк (Київська обл.)

Дискваліфіковані: немає – немає

Заплановано пряму трансляцію матчу. Посилання - на офіційному сайті ПФЛ

Атакуючий півзахисник "Жемчужини" Руслан Паламар знаходиться у шаленій фізичній формі


Одеська команда намагається не відстати від «Кременя» та «Руху» – у випадку перемоги в Первомайську «Жемчужина», з урахуванням пропущеного матчу, може скоротити до мізеру відставання від дуету лідерів.

Маючи таку високу мотивацію, гості, звісно, їдуть до одного з аутсайдерів у бойовому настрої. Тим більше, «Жемчужина» не знає поразок ще з початку серпня, останні вісім матчів підряд вигравши.

Не можуть похвалитися подібними результатами миколаївці. «Суднобудівник» програв останні п’ять своїх матчів, в тому числі – в минулому турі зазнавши поразки від лідера в Кременчуку (в той час, як «Жемчужина» спокійно обіграла вдома «Іллічівець-2»).

Що додає обом командам наснаги, так це повернення лідерів півзахисту. Після дискваліфікації господарям може вже допомогти Чаус, гостям – Малиш.


21 жовтня 2016 рік. 15:30. м.Одеса. Стадіон «Іван».

«Реал-Фарма» (Одеса) - «Поділля» (Хмельницький)

Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає – немає

«Реал Фарма» проводить успішний турнірний відрізок. Команда після трьох турів без перемог сповна використала протистояння проти суперників з Херсонщини, обігравши спершу «Кристал», а за ним – і «Мир». Причому, горностаївці аж до візиту одеських «аптекарів» не зазнавали поразок на своєму полі.

Це дозволяє підопічним граючого президента Миколи Лиховидова всерйоз замахнутися на першу п’ятірку. Для цього потрібно перегравати вдома «Поділля», що здається адекватним завданням, якщо згадати аутсайдерський статус хмельничан.

Утім, молода команда із Хмельницького в минулому турі шокувала перемогою міцний «Тепловик». Тож, цілком можливо, вона буде на підйомі й постарається обірвати й гостьові невдачі (наразі «Поділля» – одна із небагатьох команд, яка все ще не набирала очок на чужих полях). Тим більше, у команди Баталова з’явився шанс вперше за останній місяць покинути останнє місце.


22 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Біла Церква. Стадіон ЦДЮНСБ «Трудові резерви»

«Арсенал-Київщина» (Біла Церква) - «Нива-В» (Вінниця)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Дискваліфіковані: Піскун, Литвиненко – немає

Головний тренер «Ниви-В» Юрій Солов’єнко: "«Арсенал-Київщина» протягом чемпіонату набрався досвіду"


Білоцерківці в минулому турі зазнали розгромної поразки від «Руху» (1:5). Саме там, в гостях у Винниках, відбувся дебют молодого наставника «Арсеналу-Київщини» Андрія Ущаповського. Утім, без кадрового посилення у матчі з одним із фаворитів сезону вимагати від нього результату було б неправильно й наївно.

Нині в гості їде іще один новачок другої ліги – «Нива-В», яка, втім, встигла заявити про себе як про міцного претендента на місце в першій п’ятірці, а мріє команда й про найвищі досягнення. Наразі вона лише на відстані трьох очок від третього місця після до певної міри неочікуваної перемоги над міцним «Інгульцем-2», який деякий час навіть лідирував у першості.

Тож білоцерківцям буде непросто, адже і без того куций склад господарів цього туру не зможе розраховувати на дискваліфікованих Литвиненка й Піскуна (а це ж старожили команди, одні з небагатьох у складі, у кого є вже певний досвід виступів серед професіоналів). Але знизу підпирають запоріжці та хмельничани, тож «канонірам» також нікуди відступати.


22 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Тепловик» (Івано-Франківськ) - «Рух» (Винники)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – немає

Дуже цікавим обіцяє бути протистояння двох західноукраїнських команд. Щодо «Руху» все ясно – це вірний претендент на медалі найвищого ґатунку та підвищення у класі. На стороні винниківців – п'ять перемог поспіль, шестиматчева безпрограшна серія. Вони не поступаються з початку вересня, а минулого тижня завдали «Арсеналу-Київщині» розгромної поразки (5:1).

А ось «Тепловик» – ще молода й не дуже досвідчена команда, хоча й має у своєму складі кількох більш досвідчених виконавців (в тому числі, провідного бомбардира ліги Худоб’яка та лідера гонки асистентів Боришкевича).

Утім, івано-франківцям ще притаманна нестабільність, і після хорошого відрізку вони втратили очки в Хмельницькому, поступившись «Поділлю», яке не знало радості перемог з липня місяця. Удома «Тепловик» безкомпромісний (три перемоги, дві поразки – без нічиїх), тож постарається дати бій навіть гостям зі Львівщини.

«Рух» у випадку перемоги зможе знову зазіхнути на перше місце, «Тепловику» три очки можуть допомогти зробити кілька кроків вгору й закріпитися у верхній половині таблиці.


22 жовтня 2016 рік. 14:00. с. Зоря, Одеська обл. Стадіон ім. Б.Я.Тропанця.

«Балкани» (Зоря) – «Кремінь» (Кременчуг)

Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ)

Дискваліфіковані: немає – немає

Заплановано пряму трансляцію матчу. Посилання - на офіційному сайті ПФЛ

Дуже цікавий матч двох команд, які можна називати претендентами на медалі. «Балкани», нагадаємо, чинний чемпіон України серед аматорів. Команда йде четвертою з чотириочковим відставанням від трійки лідерів і після перемоги в Нікополі має шанс максимально наблизитися до лідерів. Її безпрограшна серія становить шість турів.

Що ж стосується «Кременя», то це лідер другої ліги, який до цих пір (!) не втрачав очок у гостях. Зрозуміло, що візит у гості до єдиної команди, яка все ще не поступалася на своєму полі, буде для кременчужців складним випробуванням. Але якщо вони хочуть зберегти лідерство – іншого шляху нема.

Центральний матч туру викличе великий інтерес в другій лізі, і конкуренти обов’язково будуть на нього поглядувати.


22 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Нікополь. Стадіон «Електрометалург»

«Нікополь-НПГУ» - «Металург Запоріжжя»

Арбітр – Олександр Калонов (Львів)

Дискваліфіковані: Астахов, Росляков – Курдас

За календарем матч повинен був відбутися у Запоріжжі. Однак, ФК «Металург» напередодні звернувся з листом до ПФЛ України і повідомив, що не має фінансової можливості грати на «Славутич Арені», а на резервному стадіоні у с.Чкалове на цей час заплановано проведення дитячого турніру. Таким чином рішенням Адміністрації ПФЛ було змінено господаря поля цього матчу.

Набравши 14 очок, «Нікополь-НПГУ» знаходиться на 13-му місці. Щоб утримати цей рубіж, а, за можливості й зробити кілька кроків вгору, команді Варжеленка потрібно обов’язково перемагати. От тільки в цьому їй не допоможуть крайній захисник Астахов та хавбек Росляков (дискваліфікація).

Гостям через аналогічні причини не допоможе Курдас. До слова, «Металург» пропускав минулий тур, але заповнив паузу спарингом з лідером першої ліги «Іллічівцем». І в маріуполі запоріжці не знітилися, поступився з боєм – 2:3. Тож це має надихнути їх на матч з нікопольцями, адже в разі перемоги вони можуть відірватися від аутсайдерів.

До слова, на Нікопольщині «Металург» вже освоївся. І, до слова, першу домашню перемогу здобув не в Запоріжжі, а саме тут. Тож на нас чекає матч, який за значимістю та напруженістю можна навіть назвати дербі.


23 жовтня 2016 рік. 14:00. м.Маріуполь. Стадіон «Західний».

«Ілічівець-2» (Маріуполь) – «Кристал» (Херсон)

Арбітр – Дмитро Резников (Кам’янське)

Дискваліфіковані: Савин, Крашневський – немає

"Кристал" приїде в Маріуполь в гарному гуморі


«Іллічівець-2» отримав кілька показових уроків, програвши в останніх турах «Нікополю-НПГУ», «Кременю» та «Жемчужині». Звісно, від молодої команди важко вимагати стабільності й перемог над лідерами. Однак такий спад призвів до того, що підопічні Волкова, які ще не так давно знаходилися за крок від першої п’ятірки, нині скотилися аж на 11-те місце.

До того ж, після одеського матчу Савин та Крашневський опинилися на «лаві штрафників», а двоє гравців навіть для клубу з таким великим кадровим потенціалом – це втрата.

«Кристал» наразі має стільки ж очок – 16, за додатковими показниками посідаючи 10-те місце. Для гостей завданням буде поборотися за очки, адже у випадку невдачі є ризик опуститися нижче. Утім, не забуваймо – «Іллічівець-2» досить сильно грає вдома (12 із 16-ти очок взято на своєму полі). Тим відповідальніша місія херсонців.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

Фото: офіційні сайти ФК "Балкани", ФК "Нива-В", ФК "Кристал"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору