Новини змагань

Кубкове ехо: очікування клубів ПФЛ. Ігор Ушарук

12:54, 20 жовтня 2016

Виконавчий директор ФК "Десна" Ігор Ушарук про свої очікування від матчу 1/8 Кубка з "Дніпром"

1/16 фіналу відсіяла чергову порцію учасників Кубка України (вже не залишилося в ньому не лише аматорів, а й представників команд другої ліги). На стадії 1/8 фіналу турніру приєднається шістка найкращих клубів країни. Днями стала відома дата і час початку матчів:

26 жовтня (середа)

Полтава – Карпати, 14:00

Верес – Ворскла, 15:00

Десна – Дніпро, 15:00

Іллічівець – Сталь, 17:00

Нафтовик-Укрнафта – Волинь, 18:00

Миколаїв – Оболонь-Бровар, 18:30

Динамо – Зоря, 19:00

Шахтар – Олександрія, 19:30

Що думають про майбутню гру наставники клубів першої ліги, які пробилися до 1/8 фіналу? Ми опитали кожного представника клубу, задали їм по п'ять однакових запитань і ще кожному додаткові – різні, щоб краще зрозуміти, за що їх команди боротимуться в наступному етапі кубка.

Питання прес-служби ПФЛ:

1. Чи задоволені суперником?
2. Чи не виникне проблем зі складом або чимось іншим, що може перешкодити вашій команді витримати гру «на два фронти»?
3. Чи стоїть конкретне завдання на Кубок, чи мета – пройти якомога далі, і привезти в місто гранда?
4. Чи будуть у команді додаткові преміальні за проходження в чвертьфінал?
5. Як відомо, орієнтир для клубів нижчих дивізіонів у Кубку України – 1/2 фіналу. Чи бачите ви після жеребкування, що хтось з першої ліги на це здатний?

На питання прес-служби ПФЛ відповідає  Ігор Ушарук, виконавчий директор ФК "Десна".


1. Такого суперника і варто було очікувати. Підключаються провідні команди Прем'єр-ліги, тому топова команда цілком могла попастися. Так воно і вийшло. Знаємо "Дніпро", грали з ним. Команда зараз, звичайно, змінилася. Але вважаю, що суперник дістався гідний. Гра буде цікавою. Для наших вболівальників вже точно. Думаю, для обох команд цей поєдинок буде цікавим. А ми зможемо перевірити себе на рівні такого суперника.

2. Може бути, що зіткнемося з труднощами. Все ж у першій лізі 18 команд, щільний графік матчів чемпіонату. А ось командам Прем'єр-ліги з її 12 учасниками дещо легше. Але, в будь-якому випадку, будемо грати і боротися за максимальний результат.

3. Перед собою ставимо завдання пройти далі. І як можна вище піднятися в цьому престижному турнірі. Ми реалісти, реально оцінюємо свої сили, але не відмовляємося від боротьби за трофей.

4. Такі питання в компетенції президента. Але матчі проти команди УПЛ завжди користуються підвищеним увагою і можуть бути підвищені преміальні.


— Ви згадали, що грали з Дніпром. Згадайте, що говорили тоді про вашу команду дніпряни, як до вас ставилися – адже їх перемога вийшла непростою?

— Давайте будемо чесними, на адресу турніру в Прем'єр-лізі зараз багато ллється справедливої критики щодо якості гри, мотивації та інтриги. А говорити можна що завгодно. Тоді два роки тому ми грали практично на рівних з цією командою і мінімально поступилися. Як кажуть, рахунок на табло.

Так, ми приняли рішення прийняти дніпрян на "Оболонь-Арені". У нас все ще тривають роботи з реконструкції газону. Не виключаємо, що до кінця сезону, і встигнемо зіграти в Чернігові. Але в будь-якому випадку, до весни у нас буде якісне поле. У Чернігівській області провести матч? Мабуть, жоден стадіон не відповідає необхідному рівню УПЛ. Ні в Прилуках, ні в Ніжині таких арен немає. Плиски? Цього стадіону немає в переліку допущених до змагань такого рівня.

Прес-служба ПФЛ
Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору