Новини змагань

Герой 14-го туру. Перша ліга. Михайло Сергійчук

12:16, 20 жовтня 2016

Інтерв'ю з нападником ФК Верес Михайлом Сергійчуком

Рівненський "Верес" не відпускає далеко у відрив маріупольський "Іллічівець". Команда Володимира Мазяра в гонитві за лідером не помічає суперників. Ось і в матчі проти "Миколаєва" до останнього "Верес" тримав у напрузі своїх вболівальників, програючи більшу його частину, хоча по подіям на полі було зрозуміло, що забитий м'яч – лише справа часу.

Відігралися рівняни зусиллями Сергійчука лише ближче до кінцівки зустрічі, а перед самим фінальним свистком зуміли забити переможний м'яч.Одним з головних творців перемоги став нападник "Вереса" Михайло Сергійчук, якого ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали Героєм 14-го туру першої ліги.

— Зрозуміло, що перед грою у кожної з команд рівні шанси, — запевняє прес-службу ПФЛ Сергійчук. — Ніхто не міг з упевненістю сказати, що обіграємо цього суперника. Налаштовувалися на серйозну гру і на позитивний результат. До того ж, для мене особисто було приємно повернутися до Миколаєва. Це не чуже для мене місто, вболівальники і команда, в якій я грав і забивав голи.

— Відправлялися в Миколаїв без особливої тривоги за результат? Напевно, ви розуміли, що супернику буде складно вам протистояти після такого ігрового режиму господарів, пов'язаного з перенесеною грою 10-го туру посеред тижня?
— Так, їм не пощастило, що вони потрапили в таку ситуацію. Можливо, не встигли відновитися фізично. Але ми вийшли на поле і виграли цю гру. І добре, що все добре закінчилося. Ми зуміли переломити матч, який невдало для нас складався, на свою користь.

— Після матчу посеред тижня в Миколаєві бачили самі, що поле не в кращих кондиціях. Що на установці говорив головний тренер?

— Так, ми й самі чудово розуміли, що доведеться грати на непростому полі. Також розуміли, хто виграє боротьбу на цьому полі — той виграє і матч, можна сказати. У першому таймі трохи знітилися, пропустили необов'язковий гол зі стандарту. Але у другому зібралися, забили два, і у суперника навіть загострень і гольових моментів у відповідь не було.

— Ви замінили Герасимця ще в першому таймі. Температура завадила Сергію зіграти в свою силу?

— Так, зі здоров'ям у нього виникли невеликі проблеми. Важка дорога в автобусі в ніч... Тим більше, зараз осінь, холодно. З одягом не вгадав і застудився, температура піднялася...

— Ви посіли позицію крайнього півзахисника? Яке завдання перед вами стояло, особливо, якщо врахувати, що до цього команда пропустила?
— Мені ставилося завдання не тільки загострювати гру, але і брати ініціативу на себе. На лівому фланзі в атаці вийшло добре проявити себе в цьому матчі.

— Ви домінували на полі всю гру, чому тільки в кінцівці гри зуміли втілити перевагу в результат?
— Так, це правда. Суперник практично всю гру відбивався. До того ж, в кінці матчу вони фізично підсіли, і ми змогли забити вирішальний м'яч.

— Перший гол вийшов ефектним і, головне, важливим. Мабуть, захисники суперника очікували від вас іншого продовження атаки, фінтів...
— Звичайно захисники вже «читають» твою гру і знають, як ти будеш діяти в тому чи іншому епізоді. Тому мене радує, що в цій ситуації я зіграв нестандартно – знайшов щілину між двома захисниками і майже без замаху красиво щокою вдарив. Слава богу, влучив!


— Другий гол теж почався з вас, вашого закидання до штрафної. Як вважаєте, ваша команда зробила для перемоги рівно стільки, скільки потрібно було?
— Справа в тому, що у нас і до забитих м'ячів було достатньо моментів, які ми не реалізували. Воротар у "Миколаєва" добре відіграв. Його теж можна сміливо до героїв туру записувати. Він в обох таймах неодноразово виручав свою команду.

— Коли в останній раз ви грали в три нападаючих?
— Так вийшло, що в цьому матчі нам довелося грати в три форварда. Яка різниця 0:1 або 0:2 програвати?! Потрібно було рятувати матч, тому так і перебудувалися. Навіть і не пам'ятаю вже, коли останній раз в три нападники грали.


— Що стосується страшної травми Волошиновича, то це коли сталося?
— На тренуванні. Дуже прикра травма. Тренувальне поле не найкращого стану було і так сталося, що Ростик оступився... Як наслідок, така от халепа. Волошинович – один із наших ключових гравців, якого в кінці першого кола нам буде дуже не вистачати.

— Погодьтеся, що цей сезон ви особисто проводите не настільки переконливо, як вам хотілося б? З чим це пов'язуєте?
— Так склалися обставини, що не завжди виходить те, що хочеш... Але нічого страшного насправді не відбулося. Конкуренція – це завжди добре. Руки опускати я не збираюся, тому виправлю ситуацію і все буде добре.

— Вже знаєте, чим будете заповнювати паузу через перенесення матчу з " Нафтовиком-Укрнафтою?
— Поки у нас вихідні, відпочиваємо. Може через кілька днів буде більше інформації, і якийсь контрольний матч зіграємо. Зараз поле на нашому стадіоні цілеспрямовано готують до кубкового матчу з "Ворсклою".

— Багато говорили, що якщо хто і може на рівних грати з "Іллічівцем", то це тільки "Верес". Зараз, напевно, вже можна говорити навпаки?
— Багато рівних за силами команд в першій лізі. Це ви вже трохи перебільшуєте. Достатньо матчів і цього року, а тим більше наступного. Тому боротьба за Прем'єр-лігу очікується непроста і цікава.


Бліц

- Я народився на Рівненщині, село Костянтинівка, Сарненський район

- Мій перший тренер – Іван Олександрович Ярута

- Я є вихованцем Костопільського обласного ліцею-інтернату спортивного профілю, його ще називають "Штурм"

- Улюблена команда у європейських чемпіонатах – "Ліверпуль"

- Стежу за кар'єрою Суареса і Торреса – футболістів, які зробили ім'я своєю працею

- Моя найближча футбольна мрія – пограти в єврокубках, спробувати свої сили на міжнародному рівні

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору