Новини змагань

Кубкове ехо: очікування клубів ПФЛ. Сергій Солдатов

20:20, 19 жовтня 2016

Головний тренер ФК "Оболонь-Бровар" Сергій Солдатов про свої очікування від матчу 1/8 Кубка з "Миколаєвом"

1/16 фіналу відсіяла чергову порцію учасників Кубка України (вже не залишилося в ньому не лише аматорів, а й представників команд другої ліги). На стадії 1/8 фіналу турніру приєднається шістка найкращих клубів країни. Днями стала відома дата і час початку матчів:

26 жовтня (середа)

Полтава – Карпати, 14:00

Верес – Ворскла, 15:00

Десна – Дніпро, 15:00

Іллічівець – Сталь, 17:00

Нафтовик-Укрнафта – Волинь, 18:00

Миколаїв – Оболонь-Бровар, 18:30

Динамо – Зоря, 19:00

Шахтар – Олександрія, 19:30

Що думають про майбутню гру наставники клубів першої ліги, які пробилися до 1/8 фіналу? Ми опитали кожного представника клубу, задали їм по п'ять однакових запитань і ще кожному додаткові – різні, щоб краще зрозуміти, за що їх команди боротимуться в наступному етапі кубка. На питання прес-служби ПФЛ відповідає  Сергій Солдатов, головний тренер ФК "Оболонь-Бровар".

Питання прес-служби ПФЛ:

1. Чи задоволені суперником?
2. Чи не виникне проблем зі складом або чимось іншим, що може перешкодити вашій команді витримати гру «на два фронти»?
3. Чи стоїть конкретне завдання на Кубок, чи мета – пройти якомога далі, і привезти в місто гранда?
4. Чи будуть у команді додаткові преміальні за проходження в чвертьфінал?
5. Як відомо, орієнтир для клубів нижчих дивізіонів у Кубку України – 1/2 фіналу. Чи бачите ви після жеребкування, що хтось з першої ліги на це здатний?

1. Можливо, навіть на цьому етапі нам дістався оптимальний суперник. Але про це ми можемо говорити після фінального свистка. Єдине, не хотілося б їхати до Миколаєва. А так в цілому жереб нормальний для нас, цю команду можна обігравати. Будемо готуватися.

2. У нас всі в обоймі, хіба що мікротравми турбують деяких футболістів. Ми на всіх розраховуємо, до цього матчу ще є час, тому загадувати не хотілося б.

3. Перед нами завжди стоять максимальні завдання. Не виняток – і Кубок. Цього сезону хочемо показати високий результат у другому за значимістю змаганні.

4. У нас подібних мотивацій на такому етапі не передбачено. Існують прописані премії, ніяких затримок в цьому плані немає, все вчасно. Відповідально до цього підходить керівництво клубу.

5. В попередньому раунді грали "Карпати" з друголіговою "Жемчужиною", і команда з УПЛ здобула перемогу лише в серії пенальті. Тож на цій стадії я не бачу явних фаворитів. Зрозуміло, "Динамо" і "Зоря" боротимуться на високому рівні, "Шахтар" є фаворитом у матчі з "Олександрією". В інших парах можна грати всім. У першій лізі рівні команди, всі втрачають очки. Не виключено, що в 1/4 фіналу не пройде половина команд УПЛ. І це не стане несподіванкою.


— В минулі роки ваш клуб змагався з "Динамо" і "Шахтарем" в Кубку. Немає якогось розчарування від такого жеребу?

— Два роки поспіль ми вже привозили на "Оболонь-Арену" грандів українського футболу. Напевно, цього достатньо (посміхається). Цього року хотіли б пройти далі турнірними сходами в цьому змаганні. Давайте зіграємо з "Миколаєвом", а потім буде рухатися далі в цьому питанні.

— МФК "Миколаїв" в останні роки не раз відбирав очки у "Оболоні-Бровар". Чи вважається цей суперник для вас принциповим?

— На цій стадії не думаю, що хтось експериментуватиме зі складом. Всі гратимуть на перемогу, будуть намагатися пробитися далі. "Миколаїв" -  досить сильний колектив, що грає у футбол, має гарного сильного тренера. Команда любить і вміє грати у футбол. Нам з такими супрниками цікаво. Те, що вони відбирали у нас очки? Так у футболі це нормально. Вони відбирають у нас, ми – у когось іншого. Вони втрачали очки в матчах зі слабкими суперниками. Кожна гра – це окрема історія. За винятком, може, "Іллічівця", у першій лізі кожен у кожного може відібрати очки.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору