Новини змагань

Герой 14-го туру. Друга ліга. Алішер Якубов

09:39, 19 жовтня 2016
інтерв'ю з нападником ФК Поділля Алішером Якубовим, якого ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали кращим гравцем чергового туру в другій лізі
 

Для "Поділля" матч із "Тепловиком" був черговим, як-то кажуть, вирішальним. Адже дев’ять матчів без перемог не може не позначитися на моральному стані команди. Тому перемога була конче необхідною. Хмельниччани діяли дуже агресивно в атаці і на початку другого тайму були винагороджені голом. Але гості зрівняли рахунок і цілком могли вийти вперед, реалізуй на 80-й хвилині 11-метровий штрафний удар.

Промах з «точки» Худоб’яка коштував дуже дорого, за кілька хвилин до фінального свистка Алішеру Якубову вдався потужний постріл з-за меж штрафної площі, який став переможним для Поділля. Та й в першому голі українець узбекського походження взяв безпосередню участь, що й дозволило ПФЛ спільно зі Sport Arena визнати нападаючого "Поділля" Героєм 14-го туру в другій лізі.

Дуже приємно, що оцінили мою гру, — сказав Якубов в інтерв’ю прес-службі ПФЛ. – Звичайно рано радіти, ми здобули лише другу перемогу в сезоні, але вона має для нас велике значення. Хотілося б у кожному матчі ставати кращим в турі, або нехай хтось із партнерів, аби тільки команда вигравала і радувала вболівальників.

— Коли влітку перейшли до "Поділля", розуміли, що буде непросто Поділлю серед професіоналів з огляду на молоді кадри в складі?

— Пограв до цього трішки в "Буковині", тому міг порівняти потенційні можливості нашої команди. Коли приїхав до Хмельницька, то було помітно, що підібралися дуже молоді хлопці, які не мають здебільшого потрібного досвіду. Відразу стало зрозумілим, що буде непросто, ніхто не розраховував, що перемоги даватимуться просто.

Але в тренувальному режимі потенціал молодих футболістів дуже високий і ця команда має великий потенціал. Не сумніваюся, що в другому колі ви побачите нову більш зіграну команду, і для початку — на місце в середині таблиці нам по силам замахнутися за підсумками сезону.

— Ви є капітаном команди. Виходить, навколо вас і вашого досвіду й мають зростати молоді футболісти?

— Мене призначив головний тренер. Він, дійсно, сказав, що я більш віковий гравець (влітку виповнилося 24 роки, — Авт), можу поділитися досвідом. Команда була не проти мого призначення.

— На вашому рахунку вже п’ять голів. Для вас це гідний показник?

— Мав всі можливості для того, аби в активі було більше голів. Але можливо й мені в якихсь випадках не вистачило досвіду, а десь – холоднокровності. Але моменти є, заб’ю ще більше (посміхається).

— У випадку з першим голом у вас вийшов такий собі трикутник: Нестеренко-Якубов-Колесников. Знали, що Колесников бігтиме саме в ту зону, куди ви в дотик віддавали передачу?

— Награвали на тренуваннях подібні комбінації. Тренер наголошував на тому, що має бути трикутник між гравцями. В цьому епізоді боковим зором бачив, що Колесников біжить в зону, тому я без роздумів віддав йому передачу. Добре, що все вийшло як хотілося.

Алішер Якубов (у білому)


— У випадку з переможним голом автором гольової вийшов ваш голкіпер Богдан Савчук?

— Саме так і було. Він швидко ввів м’яча в гру, я проривався з двома захисниками на плечах, побачив, що їхній голкіпер вийшов далеко з воріт і пробив у незахищений кут. Я б сказав, що вдало пробив, так як треба. Читав, що цього сезону серед воротарів це перший асист у другій лізі, вітаю з цим Богдана.

— Після нереалізованого пенальті Худоб’яка спрацювало старе футбольне правило?

— Саме так і виходить. Знаю, що для Тепловика це було перше пенальті, і, на щастя для нас, суперник його не реалізував. Напевно, нам було б складно в іншому випадку відігратися і в підсумку виграти. Але ми отримали психологічну перевагу після того моменту і нею скористалися.

— Тепловик перед матчем розглядався однозначним фаворитом…

— Перед грою довелося поспілкуватися з деякими гравцями і тренерами Тепловика. З розмов знаю, що суперник вивчив наші можливості, про недооцінку не йшлося. Вони сприймали нас як гідного суперника, поважали нашу команду. Але нам вдавалося більше атакувати, ми більше хотіли виграти вдома, тому напевно футбольна фортуна була на нашому боці. Ми дуже старалися і були налаштовані на це західноукраїнське дербі.

— Ця перемога була першою для вашого нового в.о. головного тренера Аркадія Баталова…

— Аркадій Юрійович є досвідченим керманичем, якого всі поважають і він для нас авторитет. Він тренер, який велику роль віддає дисципліні. Йому допомагає і Віталій Балицький, з яким ми починали сезон. Гадаю, цей тренерський дует дуже перспективний. В усякому разі зараз ми тренуємося і граємо на позитивних емоціях, а це приносить свої дивіденди.

— В Одесі буде складно в матчі проти "Реал Фарми"?

— Їхатимемо з єдиним бажанням показати гарну гру і здобути максимум очок.

Бліц

Я народився в Узбекстані, місто Гурлен.

Вихованець ДЮСШ м.Камянець-Подільський

Перший тренер Володимир Петрович Пташник

У європейських чемпіонатах уболіваю за Барселону

Слідкую за кар’єрою Златана Ібрагімовича

Моя футбольна мрія – досягнути якомога більших успіхів у футболі

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України

Фото: ye.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору