Новини змагань

Кубкове ехо: очікування клубів ПФЛ. Юрій Ярошенко

20:21, 18 жовтня 2016

Головний тренер ФК "Полтава" Юрій Ярошенко розповів про свої очікування від матчу 1/8 Кубка з "Карпатами"

1/16 фіналу відсіяла чергову порцію учасників Кубка України (вже не залишилося в ньому не лише аматорів, а й представників команд другої ліги). На стадії 1/8 фіналу турніру приєднається шістка найкращих клубів країни. Днями стала відома дата і час початку матчів:

26 жовтня (середа)

Полтава – Карпати, 14:00

Верес – Ворскла, 15:00

Десна – Дніпро, 15:00

Іллічівець – Сталь, 17:00

Нафтовик-Укрнафта – Волинь, 18:00

Миколаїв – Оболонь-Бровар, 18:30

Динамо – Зоря, 19:00

Шахтар – Олександрія, 19:30

Що думають про майбутню гру наставники клубів першої ліги, які пробилися до 1/8 фіналу? Ми опитали кожного представника клубу, задали їм по п'ять однакових запитань і ще кожному додаткові – різні, щоб краще зрозуміти, за що їх команди боротимуться в наступному етапі кубка. Першим відповідатиме на наші питаня наставник ФК "Полтава" Юрій Ярошенко.

Питання прес-служби ПФЛ:

1. Чи задоволені суперником?
2. Чи не виникне проблем зі складом або чимось іншим, що може перешкодити вашій команді витримати гру «на два фронти»?
3. Чи стоїть конкретне завдання на Кубок, чи мета – пройти якомога далі, і привезти в місто гранда?
4. Чи будуть у команді додаткові преміальні за проходження в чвертьфінал?
5. Як відомо, орієнтир для клубів нижчих дивізіонів у Кубку України – 1/2 фіналу. Чи бачите ви після жеребкування, що хтось з першої ліги на це здатний?

1. Задоволений жеребкуванням. Перед жеребкуванням спілкувався з сином (Костянтин Ярошенко – гравець ФК "Карпат") телефоном і сказав йому, що, напевно, ми зустрінемося в Кубку. Він на це пожартував, що не хотілося б, адже далеко до нас їхати. Чи доводилося грати проти сина? На такому рівні це буде вперше. Сьогодні випало так, що доведеться "Карпатам" їхати до Полтави. Будемо готуватися до цієї гри, так само як і львів'яни. Упевнений, вони роблять ставку на цей турнір, тому нам буде складно.

2. У нас боєздатний колектив, зробили ротацію складу в матчі з "Зіркою", продовжуємо створювати конкурентоздатне середовише в колективі. Будемо виходити від того, хто на момент матчу матиме більше або менше ігрової практики.

3. Звичайно, для нас було важливо перевірити себе на фоні матчу з "Зіркою". І нічого, що вони приїхали не найсильнішим складом. Зараз ось матч з "Карпатами", хлопці зможуть пограти проти гравців з УПЛ. Тим більше, "Карпати" – бренд українського футболу. Які б не переживали вони проблеми, львів'яни непоступливі, команда з завданнями. Вболівальники, які приїдуть до Полтави підтримувати свою команду, теж будуть вимагати від своїх улюбленців лише перемоги. Тим цікавішим буде матч.

4. Подібні питання вирішує президент клубу.

5. Дуже цікавими очікуються гри. Кубок має особливий статус. В одному матчі кожна команда може постаратися на максимумі відпрацювати. Тому для команди першої або другої ліги суперник з УПЛ завжди є особливим подразником. Зрозуміло, що гранди стоять на сходинку вище. Але матчі проти команд УПЛ з середини турнірної таблиці завжди є такою собі «перчинкою» для команд змагань ПФЛ.

— "Карпати" ледь пройшли по пенальті "Жемчужину", проти друголігового клубу виглядали непереконливо. Той матч буде для вас інформативним, орієнтуватиметеся на нього?

— Я бачив цю гру, як і всі решта – для інформації. Напевно, вже безпосередньо перед грою ближче познайомимося з суперником. Будемо стежити за львів'янами, за кожним їх кроком. Але все залежатиме від того, хто краще підготується до гри, постарається використовувати свої сильні сторони, у кого краще будуть готові футболісти, той і зможе здобути перемогу.

Прес-служба ПФЛ
Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору