Новини змагань

Семінар ПФЛ «Брендинг. Комерція. FRM»: відгуки, пропозиції та презентації + фото, відео

11:43, 12 жовтня 2016

У Будинку футболу пройшов другий семінар зі спортивного маркетингу 

У середу, 5 жовтня, Професіональна футбольна ліга стала організатором другого семінару зі спортивного маркетингу. Президенти та менеджери спортивних клубів,  провідних українських рекламних агенцій, журналісти, менеджери з маркетингу, зв`язків з громадськістю, спортивні агенти, студенти – більш як 100 учасників зібрала ця зустріч у Будинку футболу.

Ми ділимося відгуками  та пропозиціями учасників і  презентаціями спікерів. Сподіваємося, що цей досвід стане практично корисним, і його буде застосовано у роботі.

Ольга Ніколаєнко,  прес-секретар Федерації легкої атлетики України: «Дякую за семінар, це неоціненний досвід. Особисто мені ближче за всіх була Ольга Кокошко: сподобався її виступ і нестандартний підхід до презентації. Ярослав Лех із ФБУ розповідав про практично корисні моменти. Ви в ПФЛ відкриті у своїй діяльності і запрошуєте до обміну досвідом – це сучасний підхід, якого, на жаль, у нас уникають. Добре, що ви допомагаєте розвиватися – головне, щоб цей шанс було використано. Хотілося б послухати Ольгу знову, із великою кількістю практичних порад. Актуальним є досвід роботи із соціальними мережами – все, що стосується просування".

Презентація: Ольга Кокошко/ FEDORIV (спрощена версія pdf.)

Олексій Мамчук


Василь Пехньо, кореспондент «1+1 Продакшн», спортивна дирекція: «Дуже сподобався семінар! Оцінки лише найвищі. Найцікавіше було почути представників FEDORIV, клубів «Черкаський Дніпро» та «Верес»: від них можна було почерпнути знання, що можуть бути застосовані не лише у вузький конкретній ситуації».

Презентація: Олександр Онопко/Черкаський Дніпро

 

Олександр Дем`янчук, керівник прес-служби ФК «Тепловик»: «Найцікавішими особисто для мене були представники «Десни», «Буковини» та «Черкаського Дніпра». Озвучено багато практичної інформації, частину з якої ми вже почали використовувати у нашому клубі».

Презентація: Андрій Прокопенко/ФК «Десна»

 

Юрій Себов, креативний директор ФК «Реал Фарма»: «Хочу відзначити високий рівень організації семінару. Спільний проект, що його представила Олена Савчук, заслуговує на особливу увагу з боку футбольних клубів. Він дозволить без інвестицій підвищити вболівальницький інтерес та доходи клубів. Цікавим є успішний досвід створення спортивного свята на стадіоні і, як результат грамотної політики футбольного клубу, – заповнений на домашніх матчах стадіон. Семінар повністю виправдав мої сподівання».

Презентація: Олена Савчук/TM  GERA

Зоя Євдокимова, студентка факультету маркетингу та менеджменту КПІ: «Спікери з інших видів спорту вкрай важливі: концентруватися тільки на футболі не варто. Інтеграція та доповіді про те, як представники інших видів спорту вирішують свої задачі, дає можливість знайти нові ідеї та адаптувати у своєму виді спорту. Цікава дискусія у вигляді кейсів: постанова проблеми та конкретне рішення».

Презентація: Ольга Ніколаєнко/ФЛАУ

 

Презентація: Максим Розенко/Klitschko Brothers Official FC

Максим Розенко

Євген Бантиш, Академія Сучасної освіти: "Вірні приклади із західного досвіду були наведені Євгеном Донцовим. Було  б цікавим зустрітися із Олександром Онопком за рік та дізнатися, яких успіхів досяг клуб. Виступ Артура Валерка міг би взагалі бути занесеним у підручники. Олексій Мамчук, був інформативним в дрібницях".

 

Презентація: Олексій Мамчук /ФСК «Буковина»

Президент ПФЛ Сергій Макаров


 Презентація: Олександр Дем`янчук /ФК «Тепловик»

 

Олена Бікла, засновник командного коучингового центру: «Цікавими були виступи Артура Валерка і Євгена Донцова. Треба відзначити їхню ораторську майстерність, були наведені яскраві приклади та порівняння із зарубіжним досвідом. Будь-який досвід цікавий, я багато взяла для себе. Що цікавить особисто мене? Маркетинг в дитячих футбольних академіях,  робота із соціальними мережами,  контент, просування, робота зі спонсорами».

Презентація: Артур Валерко/SPORTARENA

Андрій Прокопенко


Яким Ви хочете бачити нашу наступну зустріч? Яких спікерів ми маємо запросити? Які теми висвітлити? Досвід яких організацій та клубів може бути практично корисним? Будемо вдячні за відповіді на marketing@pfl.ua

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору