Новини змагань

Герой 12-го туру. Перша ліга. Джемаль Кизилатеш

10:52, 7 жовтня 2016

Інтервю з Героєм 12-го туру півзахисником ФК "Арсенал Київ" Джемалем Кизилатешом

 

Дербі Київщини було інтригуючим вже завдяки суперникам. Київський "Арсенал" і ковалівській "Колос" минулого сезону другої ліги відібрали один у одного очки. Тому в першій лізі могли цілком все почати з чистого аркуша. Більше бажання на початку матчу продемонстрували господарі арени в Борисполі, зусиллями Джемаля Кизилатеша відкрили рахунок. Гості відігралися вже в першому таймі, але після перерви дві гольові Кизилатеша дозволили Есеолі відзначитися дублем і подарувати надію на сприятливий результат фанатам "Арсеналу". Але "Колос" теж був налаштований агресивно, зумівши відіграти один м'яч удругому таймі, і один – за кілька секунд до фінального свистка – 3:3.

Незважаючи на нічию, ПФЛ спільно зі Sport Агепа визнали Героєм 12-го туру центрального атакуючого півзахисника "Арсеналу" Джемаль Кизилатеша, який став кращим за системою гол+пас.

— Шкода, що не виграли, але в цілому дуже приємно, – сказав півзахисник "Арсеналу Київ" Джемаль Кизилатеш.

— Для вас цей матч був важливий після несподіваної поразки в Тернополі?

— Дуже прикро було повертатися з Тернополя без очок. Для нас самих результат матчу став незрозумілим. Не став би говорити, що це випадковість. Але, напевно, суперник просто використав свої моменти. Зрозуміло, що результат вийшов непередбачуваним. Але за це ми і любимо футбол. Ми пройшли цю невдачу, показали непогану гру з "Колосом". Хотіли, звичайно ж, виграти в цьому матчі.

— Зароджується дербі Київщини. Знали, що "Колос" зараз не в кращих кондиціях, адже команда три гри не вигравала?

— Ми серйозно ставилися до суперника. Вони – чемпіони другої ліги, і ми добре до них готувалися, переглядали їхні ігри. У суперника хороший підбір гравців, тому розслаблятися ніхто не збирався. Ніякої недооцінки не було. Ми знали, що амбітні ковалівці теж втрачали очки в останніх матчах, тому вони теж хотіли виграти.

— Ви забили швидкий м'яч, він вийшов досить ефектним. Відразу вирішили бити в дальній кут?

— Було скупчення футболістів, і коли м'яч потрапив до мене, я просто вирішив пробити в зону, де не було гравців. Вийшло сильно і точно, непоганий гол.

— Вам ледь не пред'явили «гірчичник» у першому таймі, що викликало бурхливу реакцію ваших партнерів. Що там сталося?

— Попередження отримав мій партнер, який заступився за мене. Я чисто зіграв у м'яч, арбітр порахував, що там був фол. Тому обурення партнерів зрозуміле.

— Ви відмінно в цій грі взаємодіяли з Есеолою. Вам комфортно грається з нападником?

— Використовуємо сильні сторони кожного футболіста. У Адеринсоли хороші антропометричні дані, швидкість. Залишається знаходити його в зоні передачами, знаємо, що він може забивати. Тим більше в цій важливій грі ми на нього розраховували, і він не підвів в епізодах, які у нього були. Нехай він побільше забиває, і радує всіх нас.

— На 73-й хвилині Есеола віддав передачу вам, але ви занадто сильно відпустили від себе м'яч, Яшков вийшов далеко з воріт і ліквідував загрозу. Не вистачило вам холоднокровності?

— Так. Прикро, міг робити результат матчу. Задалеко відпустив м'яча, а воротар "Колоса", навпаки, прочитав епізод. Мені не вистачило швидкості, втратив момент.

— Все ж у таких випадках кажуть, що ви втратили перемогу. Позначилася розконцентрація захисників, рано повірили в перемогу?

— Напевно, все в комплексі. Може, просто так треба було, у футболі таке трапляється. Хоча я не можу сказати, що хтось недопрацював. По хлопцям було видно, що всі були налаштовані до останньої секунди грати. Просто безглузда випадковість. Прикро пропускати на останніх секундах перемогу. Ми тільки набираємося досвіду в першій лізі. Але потенціал у нас високий. Приємно те, що ми засмучуємося, втрачаючи очки з лідерами, адже для нас ця нічия була схожа на поразку. Думаю, що у матчі з "Авангардом" ми реабілітуємося.



— "Арсенал", зігравши внічию з "Колосом", закріпився на 11-й позиції. Чи здатна команда ще додати?

— Звичайно, у нас відмінна команда, мікроклімат всередині. Ми здатні на більше, просто якщо подивитися на всі наші попередні ігри, то помітно, що ми втратили багато необов'язкових очок, відпустили опонентів у відрив в таблиці. Зараз нам треба з кожною грою надолужувати згаяне.

— "Авангард" в минулому турі обіграв "Інгулець", то зустрічатиме вас з особливим настроєм...

— Ще не переглядали суперника. Але будемо старатися добре розібрати краматорців і скористаємося своїми сильними сторонами. Ми обов'язково поїдемо за очками в Краматорськ.

— Кілька років тому ви дебютували в Прем'єр-лізі. Що не вийшло у "Ворсклі"?

— Дуже шкода, що не склалося в Полтаві. В чомусь є і моя вина. Не хотів би повертатися до цього. Дуже сподівався закріпитися в цій команді, знав, що на мене розраховували. Я завжди питаю з себе. Зараз є всі шанси довести, що я футболіст високого рівня. Для мене це особиста мотивація.

— У вас і досі немає агента? Не довіряєте їм?

— Є люди, які мені допомагають в моїй кар'єрі порадою. Я зараз ні з ким не пов'язаний договірними стосунками. Так, був досвід в моєму житті не кращий, через що я так пізно і почав грати в професіональних командах.

Бліц

- Я народився в Туреччині, в Стамбулі.

- Випускник ФК Зірка (Київ).

- Мій перший тренер – Олексій Олександрович Яковенко, він у мене повірив, а через пару років Сергій Васильович Одинцов мене випускав.

- В європейських чемпіонатах вболіваю за "Галатасарай", і в єврокубках підтримую. У той же час, я фанат "Барселони", їх футбол – космос. Подобається "Боруссія" (Дортмунд).

- Насолоджувався грою Зінедіна Зідана, він грав на моїй улюбленій позиції. Кращим гравцем сучасності вважаю Мессі.

- Моя мрія – досягти у футболі найбільших вершин. Пограти в єврокубках, отримати запрошення і заграти у національній збірній команді України.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arenа - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору