Новини змагань

Гравці ПФЛ - серед переможців "Кубка дружби-2016"

14:11, 6 жовтня 2016

Українські студенти - преможці Кубка Дружби-2016

 

На почату тижня на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбувся фінал «Кубку дружби – 2016», який пройшов за ініціативи керівництва Федерації футболу України. У фіналі зустрічалися студентська збірна України, до складу якої увійшли й кілька гравців команд клубів ПФЛ України, та збірна студентів з Марокко.

Відкривали спортивне свято заступник міністра освіти і науки України - керівник апарату Роман Греба, радник міністра молоді та спорту України Володимир Бульба, яки зачитав привітання від міністра Ігора Жданова, начальник управління молоді та спорту КМДА Олексій Трофімов, який передав поздоровлення та побажання найкращих спортивних досягнень від мера Києва Віталія Кличко.

Фінальний матч завершився перемогою української збірної з рахунком 2:1. На початку матчу ініціативу прибрали до рук опоненти наших хлопців і на 21-ій хвилині гри відкрили рахунок. Але вже у кінці першого тайму на 44-ій хвилині українець Артем Щербань зрівняв рахунок. Остаточну крапку у цьому поєдинку поставив Сергій Михтик, який реалізував пенальті і це м'яч став для української команди переможним.

"Сподобалося, що навіть на такому рівні був серйозний підхід, - сказав у коментарі прес-службі ПФЛ один із учасників матчу, півзахисник ФК "Арсенал-Київщина" Олександр Чернецький. - Це показник того, що турнір справдні значний, адже його фінал пройшов на стадіоні імені Валерія Лобановського. Я радий, що мене запросили для участі в такому турнірі, а ми виступили гідно. Будь-який турнір дає нові можливості гравцям проявити себе і зацікавити фахівців. Було дуже приємно грати на такому стадіоні і підтримка глядачів зіграла не останню роль у нашій перемозі. Здобули перемогу за рахунок самовіддачі наших футболістів і прагнення до перемоги. А ще завжди приємно представляти свою країну на міжнародному рівні!".

Віце-президент Вадим Костюченко зазначив, що переможці цьогорічних змагань поїдуть на Кубок дружби до Португалії та щиро подякував усім іноземним студентам за підтримку національної збірної України. Також, він висловив намір провести турнір і в майбутньому: «Ми одні з перших, хто організував проект, який зміг об'єднати студентів з різних країн світу. Федерація футболу України планує провести Кубок дружби і в наступному році. Адже, в минулому Україна вже довела свою гостинність провівши Євро-2012. Крім того, нам довірили приймати фінал Ліги чемпіонів, а це дуже велика честь та відповідальність».

 

Прес-служба ПФЛ

Фото: Станіслав Васильєв, ФФУ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору