Новини змагань

Друга ліга. 12-й тур. Анонс матчів

09:44, 1 жовтня 2016

Анонс матчів 12-го туру сезону 2016/17 у другій лізі

Цікаве протистояння в одеському дербі, свіжий "Рух" та безпрограшний "Кремінь"  - 12-й тур у другій лізі обіцяє стати цікавим і насиченим на події.

Всі посилання на відеотрансляції - у правій колонці офіційного сайту ПФЛ. А у дні гри всі трансляції з’являтимуться окремим матеріалом на офіційному сайті.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


 ФК «Балкани» (Зоря) пропускає тур.



01 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Херсон. Стадіон «Кристал».

«Кристал» (Херсон) – «Тепловик» (Івано-Франківськ)

Арбітр – Віктор Арановський (Київ)

Дискваліфіковані: немає – Худоб’як

Без свого дискваліфікованого лідера Худоб’яка «Тепловик» вирушить у Херсон на матч із непоступливим «Кристалом». У минулому турі франківці пережили справжню драму, поступившись дома «Жемчужині» з рахунком 3:4. Другий тур поспіль «Тепловик» поступився з мінімальним відставанням, даючи бій досвідченим суперникам.

«Кристал» же в чудовому настрої. В минулому турі в Білій Церкві херсонці розтрощили «Арсенал-Київщину» з найкрупнішим в поточному сезоні рахунком 7:0. Перший у другій лізі 2016/17 хет-трик оформив форвард херсонців Євген Фальковський, визнаний нами найкращим гравцем 11-го туру. Прекрасну гру видала вся група атаки «Кристалу», зокрема, Барладим, Шевцов-молодший, Білоусов, Ольховський.

Утім, «Тепловик» – суперник зовсім іншої вагової категорії. Для нього це вже другий в сезоні візит на Херсонщину, й у Новій Каховці команда Ковалюка програла з мінімальним рахунком. Нині ж франківцям належить вперше в сезоні зіграти без лідера своїх атак Худоб’яка, і тепер лише захисник Приймак лишається у них єдиним, хто не пропустив жодної хвилини в сезоні.

«Тепловик» і «Кристал» розділяють всього 2 очка і 2 рядки в турнірній таблиці, тому матч очікується особливо напруженим і принциповим. Те, що суперники вперше зустрінуться між собою, додає йому інтриги.



01 жовтня 2016 рік. 16:00. смт. Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена» ім. О.Бабаєва

«Кремінь» (Кременчук) – «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: Піскун – немає

"Кремінь" зустрічає суперника на першому місці в таблиці



Уже п’ять матчів поспіль виграє «Кремінь», його безпрограшна серія триває ще з літа. Загалом, команда Ященка лише раз втрачала очки, поступившись удома «Руху».

«Енергія», звісно, не може похвалитися такими результатами – що не дивно, адже середній вік команди суттєво поступається суперницькому, як і досвід гравців. При цьому новокаховці зуміли здобути навіть більше розгромних перемог, ніж суперник (3 проти 1), що свідчить – якщо у них піде гра, то їх спинити важко.

Утім, для них фактор штучного газону буде мати значення. А для господарів проблему створила зайва картка лідера їхнього півзахисту Піскуна. Але коли в гості до нового лідера їде 11-та команда поточної першості, йому не варто скаржитися на додаткові обставини. Тим більше, що «Енергія» вже півтора роки не може забити кременчужцям, а переграти їх не може взагалі з літа 2013-го.


01 жовтня 2016 рік. 16:00. м.Одеса. Стадіон «Спартак»

«Жемчужина» (Одеса) – «Реал Фарма» (Одеса)

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – немає

Ось ми й дочекалися дербі Одеси – причому, зважаючи на місця суперників у турнірній таблиці, маємо підстави назвати це протистояння навіть центральним у турі. А стадіон «Спартак» підтримає реноме найбільш завантаженого в Україні, адже це буде 14-й матч, який він прийме цього сезону в чемпіонаті та кубку.

Що стосується суперників, то їх розділяє вже сім очок, хоча «Реал Фарма» ще недавно був у п’ятірці найкращих (нині 9-й), а «Жемчужина», яка наразі посідає четверте місце, по ходу сезону досягала й третьої позиції.

Безпрограшна серія «Жемчужини» сягнула семи турів, шість останніх матчів командою Колчина виграно. У свою чергу, «Реал Фарма» в минулому турі програв «Кременю», а до того розділив очки з аутсайдерами у Нікополі. Обидві команди вслід за «Чорноморцем» вилетіли й із Кубка України, хоча їхні поразки від вищих за рангом «Карпат» та «Оболоні-Бровар» не назвеш провалом, навпаки – кубковий виступ одеських друголігівців точно був гідним.

Що ж до матчів безпосередньо на «Спартаку», то «Реал Фарма» та «Жемчужина» входять до трійки найкращих за домашніми виступами (13 очок у «фармацевтів», 12 і на матч менше – у «перлин»). Тобто, на своєму полі суперники грають дуже переконливо.

Протистояння у фокусі – «свої проти своїх»

Влітку «Жемчужина» поповнилася кількома гравцями «Реалу Фарми», і всі вони стали лідерами команди Колчина – досвідчений воротар Ширяєв і універсали Кравченко та Малиш (тут грають в опорній зоні, можуть і в обороні) зіграли всі матчі, незмінно починаючи в стартовому складі. У зворотному напрямку відправився захисник Швець, але він зіграв за «аптекарів» лише 3 матчі й від початку вересня в заявці не з’являвся.



01 жовтня 2016 рік. 16:00. с.Горностаївка. Стадіон «Затис».

«Мир» (Горностаївка) – «Арсенал Київщина» (Біла Церква)

Арбітр – Олександр Титов (Донецьк)

Дискваліфіковані: немає – Червінський, Пархоменко

«Мир» допоки не виблискує результативністю – ця команда забила всього 8 голів (найменше серед усіх у вищій половині таблиці, гірше справи лише в аутсайдерів-подолян). Але на матч з білоцерківцями у горностаївців особливі сподівання.

Нагадаємо, «Арсенал-Київщина» отримав 7 голів без відповіді від земляків «Миру» із обласного центру. Порівняно з матчем проти «Кристалу» положення білоцерківців навіть погіршилося, адже, хоч повертається після дискваліфікації захисник Піскун, на «лаву штрафників» відправляться відразу двоє футболістів, що для мізерного складу гостей рівнозначно катастрофі.

До того ж, є підстави вважати, що господарі особливо налаштуються на цю команду. Три роки тому саме після домашньої нічиєї з білоцерківці ФК «Мир» знявся з турніру й призупинив виступи в другій лізі. До того ж, за відсутності «Балкан» та складного виїзду «Ниви-В» перед горностаївцями відкривається реальна перспектива увірватися у п’ятірку найкращих.



01 жовтня 2016 рік. 16:00. м.Нікополь. Стадіон «Електрометалург».

«Нікополь-НПГУ» (Нікополь) – «Іллічівець-2» (Маріуполь)

Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)

Дискваліфіковані: Кірєєв, Астахов – немає

Уже три тури не може виграти нікопольська команда, втім, удома вона виступає переконливо, не віддаючи очки без бою. Із п’яти домашніх матчів ФК «Нікополь-НПГУ» програв лише один, і всі 8 своїх очок взяв якраз на своєму полі.

«Іллічівець-2» в гостях взяв лише чотири очки із своїх 16-ти, та й загалом в гостях вигравав ще влітку – в середині серпня в Івано-Франківську. Утім, на стороні резервістів маріупольців – впевнена гра в останніх турах та подвійна дискваліфікація, яка послабить оборону господарів.

«Нікополь-НПГУ» у разі перемоги має шанс відірватися від небезпечної зони, а ось «Іллічівцю-2» три очки дозволять претендувати навіть на першу п’ятірку.



01 жовтня 2016 рік. 16:00. м.Хмельницкьий. СК "Поділля"

«Поділля» (Хмельницький) - «Інгулець-2» (Петрове)

 Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Дискваліфіковані: немає – немає

Обидві команди мають підстави бути невдоволеними минулим туром. «Інгулець-2» втратив нагоду випередити «Рух», який пропускав 11-й ігровий день. Вперше в сезоні резервісти петрівців не змогли забити, а «Мир» втримав уже 4-ту для себе нічию.

А «Поділля» вкотре зустрічалося з «Нивою-В» і знову не змогло здолати цього опонента, поступившись з розгромним рахунком (0:4). Це стало останньою краплею для керівництва, і Балицького на посту наставника хмельничан змінив Баталов. Для нього це буде перший матч у якості головного тренера.

«Інгулець-2» в гостях узяв 10 очок із 15-ти можливих і лишається, до того ж, найрезультативнішою командою першості. У разі перемоги команда Кононенка буде очікувати новин із Винників та Кременчука, які можуть порадувати її й навіть дозволити випередити «Рух» і наблизитися на відстань одного очка до «Кременя» за найбільш сприятливих обставин.



01 жовтня 2016 рік. 16:30. м.Винники. Стадіон імен Б.Маркевича

«Рух» (Винники) - «Нива-В» (Вінниця)

Арбітр – Олег Буяшов (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – немає

Кожен новий день грає на користь «Руху» – команда відпочила, пропустивши минулий тур, а гравці, які повернулися з лазарету, за цей час змогли окріпнути й набратися сил для повноцінного повернення в гру.

До того ж, порадував винниківчан «Інгулець-2», який не зміг обіграти вдома «Мир», та й «Кремінь» з великими труднощами вивіз із Одеси всі три очки. Тож «Рух» може впевнено йти до своєї мети, а саме – до першого місця, як на це його націлює керівництво.

Що ж стосується вінничан, то вони вже місяць не можуть виграти вдома. І хоча в гості до одного з фаворитів сезону «Нива-В» вирушить в чудовому настрої, розгромивши вдома «Поділля», їй доведеться викласти всі наявні сили, щоб дати бій супернику з братами Баранцями, Бідловським, Гурським та іншими зірками. У разі успіху у нивівців буде реальний шанс зачепитися навіть за першу п’ятірку, де вони не бували від початку чемпіонату.



02 жовтня 2016 рік. 13:00. смт.Чкалово, Дніпропетровська обл. Стадіон «Колос».

«Металург Запоріжжя» - «Суднобудівник» (Миколаїв)

Арбітр – Роман Блавацький (Львів)

Дискваліфіковані: Курдас – немає

Запорізький «Металург», як і анонсувалося раніше, проведе свій домашній матч не в рідному місті, а в Чкаловому, що під Нікополем. На місцевому газоні зі штучним покриттям також інколи грає домашні матчі ФК «Нікополь-НПГУ».

У матчі проти миколаївців номінальним господарям не допоможе вилучений в минулому турі Курдас. Взагалі, з 34 попередженнями і 4 вилученнями «Металург» наразі є найгрубішою командою чемпіонату.

У гості до запоріжців прибуває «Суднобудівник», якому перенос матчу в Нікополь дозволив зекономити біля 150 км дороги. Уже три тижні молода миколаївська команда не знає перемог, утім, треба враховувати, що один тур вона пропустила. Та й взагалі, графік у «корабелів» поблажливий, адже вони ще й в турі не брали участі.

На виїзді «Суднобудівник» не виграє з початку серпня (єдина гостьова перемога здобута у Вінниці), утім, справи запоріжців ще гірші – 8-турова безвиграшна серія (всього 1 нічия і 7 поразок). Тож мотивації команді Близнюка не позичати, і на цей тур вона налаштується зі всією серйозністю. Тим більше, після дискваліфікації повернулися Комлєв та Петров.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору