Новини змагань

Анонс матчів. Перша ліга. 12-й тур

16:57, 30 вересня 2016

Анонс матчів 12-го туру у першій лізі

 

Матч «Іллічівець» - «Буковина» на ТК «Футбол1», «пивовари» в центральному матчі приймуть «Верес», а в Горішніх Плавнях  зіграє новоспечена команда з медальної зони – «Десна».

Слідкуйте за матчами в прямому ефірі на каналі Кремень ТВ – ПФЛ в YouTube. Всі посилання на відеотрансляції - у правій колонці офіційного сайту ПФЛ. А у дні гри всі трансляції з’являтимуться окремим матеріалом на офіційному сайті.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!



01 жовтня 2016 рік. 14:00. м.Маріуполь. «Іллічівець».

 «Іллічівець» - «Буковина»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: немає - немає

Жодної поразки в новому сезоні, а з урахуванням попереднього чемпіонату та кубкового турніру «Іллічівець» не програє вже 18 матчів поспіль. Безперечно, така впевнена хода лідера змушує всі інші команди тягнутися за ним і наздоганяти пелетон.

Виїзна перемога над «Геліосом» у минулому турі разом із осічками конкурентів дозволила маріупольцям відірватися від найближчого переслідувача відразу на 7 очок. Як для такої стадії турніру, це дуже й дуже переконливо.

Утім, інколи фаворитам буває важче із суперниками, які більш віддалені в турнірній таблиці. «Буковина» часів Шищенка славиться злагодженою комбінаційною грою із швидким переходом від оборони в атаку. В минулому турі вона зіграла внічию з бронзовим призером першої ліги сезону 2015/16 – «Оболонню-Бровар». Тож новачки першої ліги їдуть в гості до лідера зі сподіванням на очки. Тим більше, що виграш може дозволити їм піднятися у середину турнірної таблиці.



01 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька обл.)

Дискваліфіковані: немає - немає

Охтирська команда переживає смугу удач. В офіційних матчах чемпіонату та кубку України вересня місяця «Нафтовик-Укрнафта» не зазнав жодної поразки, вигравши чотири й іще один звівши внічию. А минулий тиждень взагалі можна називати зоряним для команди Книша, адже вона зуміла обіграти всуху прем’єрліговий «Чорноморець» (2:0) і сусідів із обласного центру – ПФК «Суми» (4:0).

«Черкаський Дніпро», навпаки, знаходиться у творчих пошуках. Поступившись у кубку «Сталі», ведучи до того в рахунку, «козаки» не зуміли обіграти МФК «Миколаїв» – 0:0. Кирилюк, призначений офіційно головним тренером після періоду в якості «в.о.», має лише один плюс – потихеньку повертаються з лазарету гравці, які пропустили тривалий період через травми.

Що стосується історії взаємин, то минулого сезону «Черкаський Дніпро» двічі обіграв «нафтовиків» з мінімальним рахунком. Охтирці залишилися дуже невдоволеними тими матчами, тож спробують за них поквитатися.

Турнірне положення визначає цей матч як один із центральних в турі: господарі йдуть шостими, гості – сьомими, й у них порівну очок.



01 жовтня 2016 рік. 15:30. м.Горішні Плавні. Стадіон СК «Юность».

«Гірник-Спорт» - «Десна»

Арбітр – Андрій Кузьмін (Харків)

Дискваліфіковані: немає - немає

Після довгоочікуваної перемоги в Краматорську, яка обірвала 7-матчеву безвиграшну серію «Гірника-Спорт», підопічні Жабченка серйозно налаштовуються на візит «Десни».

Команда Рябоконя цього сезону демонструє досить впевнені результати. Досить сказати, що вона ще жодного разу не покидала першу п’ятірку, а за результатами виїзних матчів рівним з нею є лише непереможний лідер – «Іллічівець».

Утім, «Гірник-Спорт» із останніх трьох матчів з цим суперником виграв два, ще один звівши внічию. Нині у горішньоплавненської команди з’явився реальний шанс покинути зону вильоту, тож навіть у матчі з суперником із третього місця господарі будуть налаштовуватися тільки на перемогу.



01 жовтня 2016 рік. 16:00. м.Суми. Стадіон «Ювілейний».

«Суми» - «Скала»

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

Дискваліфіковані: немає - немає

Сумчани перебувають у тяжкому турнірному положенні. В останніх трьох матчах вони двічі програли, взяли лише одне очко й не забили жодного м’яча. В нинішньому сезоні у ПФК «Суми» вже три розгромних поразки, й спробуй - вибери дошкульнішу: 1:5 в Маріуполі, 0:4 в Миколаєві чи 0:4 в Охтирці в обласному дербі минулого туру.

Звісно, новий головний тренер у цій ситуації ще мало чого міг зробити – надто мало часу й нема можливостей для кадрових маневрів. Утім, в домашньому матчі з новачками першої ліги від нього чекають результату.

«Скала» всуху програла останні два матчі «Авангарду» та «Десні». Наразі вона лише на два очки випереджає сумчан, хоч і знаходиться від них на відстані 4 рядків турнірної таблиці. Тож у випадку невдачі можна обвалитися вниз – це зумовлює підвищену мотивацію не лише господарів, а й гостей.

Протистояння у фокусі – Кикоть проти Малика

Новий наставник сумської команди Кикоть раніше працював якраз у клубі «Скала» – щоправда, не з основним складом, а з юнацьким. Тож цей матч буде особливим для обох клубів, по ньому багато в чому будуть міряти успішність колективів станом на 12-й ігровий день.



01 жовтня 2016 рік. 16:00. м.Полтава. Стадіон «Локомотив»

«Полтава» - «Тернопіль»

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

Дискваліфіковані: немає – Богданов

Обидві команди по ходу сезону пережили тренерські відставки. Але положення господарів простіше – у них добротний склад, а Ярошенко невдовзі після приходу в клуб допоміг йому налагодити результати.

Свідчення цьому – й успіхи останнього часу: кубкова перемога над прем’єрліговою вже «Зіркою» та почесна виїзна нічия в Рівному, де місцевий «Верес» при Мазярі вдома очок ще не втрачав.

Аутсайдери першої ліги мають величезні кадрові проблеми, погіршені дискваліфікацією плеймейкер Богданова. Однак вони будуть натхненні першою в поточному чемпіонаті перемогою й після «Арсеналу-Київ» захочуть здивувати й ФК «Полтава».



01 жовтня 2016 рік. 16:00. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»

«Оболонь-Бровар» - «Верес»

Арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький)

Дискваліфіковані: Корольчук - немає

Бронзовий призер першої ліги минулого сезону прийме недавнього срібного призера другої ліги. «Оболонь-Бровар» трішки вирівнялася, розгромивши «Геліос» та досягнувши виїзної нічиєї з «Буковиною».

Однозначно надихнуло колектив повернення з відпустки головного тренера Солдатова. Ось тільки форвард-гренадер Корольчук через перебір карток не зможе допомогти господарям у матчі з амбітними новачками першого дивізіону.

Попри те, що «Верес» продовжує йти другим, в останніх матчах рівняни не зовсім задоволені результатами. Їхній наставник Мазяр, який нещодавно відзначив день народження, звертає увагу, що у колективу в розпорядженні лише два десятки гравців, хай і досить високого рівня.

В минулому турі, ведучи в два голи, «Верес» втратив домашню перемогу над «Полтавою». Це друга поспіль нічия «червоно-чорних» після трьох епічних перемог, а загальна їхня безпрограшна серія складає вже 7 турів. Тож візиту таких гостей оболонці чекають з інтересом.

А ми визнаємо матч другої команди поточної першості проти дев’ятої буде одним із центральних в турі попри 10 очок різниці та сім рядків таблиці між ними.

Матч у фокусі – наші цікаві факти

  • «Оболонь-Бровар» та «Верес» зустрінуться вперше;
  • кияни вдома виступають значно успішніше, ніж у гостях (9 очок проти 5-ти);
  • «Верес» у трійці найкращих і за виїзними, і за домашніми матчами;
  • в гостях рівняни не програють ще з літа (перемога й дві нічиї, м’ячі – 6:1, два матчі без пропущених);
  • загальна безпрограшна серія «Вереса» триває вже 7 турів (4 перемоги і 3 нічиї).

Гравець у фокусі – Руслан Степанюк («Верес»)

Відстаючи від Кисіля на три м’ячі, форвард рівнян лишається єдиним, хто може реально кинути виклик лідеру гонки бомбардирів цього сезону. Степанюк відзначається стабільністю – із 12 проведених матчів тільки у 4-х він полишав поле без голу.



01 жовтня 2016 рік. 18:00. смт.Петрове. Стадіон «Інгулець».

«Інгулець» - «Авангард»

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

Дискваліфіковані: немає – немає

Сусідів по турнірній таблиці (15 та 14 місця) розділяє всього одне очко. До того ж, попри певну стабілізацію результатів при Лавриненку, петрівцям все ще потрібно наздоганяти суперників, які пішли у відрив.

У минулому турі «Інгулець» досягнув виїзної нічиєї з «Колосом», з яким вів суперництво ще з друголігових часів. Ще раніше вдалося розгромити вдома ФК «Тернопіль». Візит «Авангарду» – черговий шанс для команди із Кіровоградщини поборотися за очки.

Утім, краматорська команда, яка також нещодавно змінила головного тренера, теж гостро потребує турнірного ривка. Вигравши у Стрию, вона поступилася вдома на день міста й професійного свята місто утворюючого підприємства «Гірнику-Спорт».

Щоб посилити свій обмежений склад, команда з Донбасу дозаявила двох новачків з досвідом виступів в юнацькій та молодіжній першостях УПЛ – півзахисників Євдокимова і Стефурака. Їхній дебют може допомогти «Авангарду» наповнити заявку на матч, до того ж, повертається після дискваліфікації іще один хавбек – старожил і лідер колективу Швець.



02 жовтня 2016 рік. 15:00. м.Бориспіль. Стадіон «Колос».

«Арсенал-Київ» - «Колос»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – Лисицький

Матч географічних сусідів – це завжди цікаво, а особливо – якщо він має своє підґрунтя. Ще минулого сезону, коли обидві команди змагалися за друголігові медалі й ставили за мету підвищитися в класі, вони грали між собою.

У першому колі в Ковалівці господарі виграли завдяки голу Вишняка, а ось навесні у Щасливому «Арсенал-Київ» зумів переконливо реваншуватися – 3:1 (на голи Ковталюка, Черненка та Пахолюка відповів Морозко). Утім, у підсумку це не завадило «Колосу» взяти золоті медалі й суттєво обігнати «канонірів».

До слова, ковалівці по завершенні сезону запросили форварда «Арсеналу-Київ» Ковталюка. Посилюється друголіговий чемпіон і по ходу сезону: слідом за Задоєю з «Вереса» в Ковалівку прибув Гавриш із «Зірки». Обидва посилення – з розрахунком на півзахист, тож у центрі поля нас чекає запекла сутичка.

На користь господарів говорить дискваліфікація досвідченого захисника гостей Лисицького. А ще – той стан невдоволення після поразки від аутсайдера, який і потрібен напередодні візиту сильного суперника з бажанням реваншу.



02 жовтня 2016 рік. 18:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон

«Миколаїв» - «Геліос»

Арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.)

Дискваліфіковані: Момот - Глушицький

Дуже цікава пара зі своєю особливою історією протистоянь. «Геліос» стартував переконливіше – ще жодного разу по ходу сезону харків’яни не полишали четвірку найкращих. Утім, виступи миколаївців також заслуговують на повагу.

Хоча вони почали сезон з поразок і навіть без забитих м’ячів, десь починаючи з п’ятого туру МФК «Миколаїв» почав впевнено набирати й нині знаходиться на 8 місці з 14 очками. До «Геліоса» - шість очок і чотири рядки таблиці.

У минулому турі «корабели» вистояли нічию в Черкасах, що є суттєвим досягненням для будь-якої команди першої ліги. В останніх двох турах вони не пропускали м’ячів й зуміли зробити турнірний підйом. Що ж стосується харків’ян, то вони будуть в далекому від хорошого настрої. «Сухі» поразки від «Оболоні-Бровар» та «Іллічівця» не є трагедією, однак рівень амбіцій нинішнього «Геліоса» такий, що навіть проти претендентів на підвищення в класі та медалістів вони налаштовуються на очки.

МФК «Миколаїв» не перегравав цього суперника уже чотири матчі (два з половиною роки). Чимало гравців у обох командах пограли і в Харкові, і в Миколаєві. Тож суперники обійдуться без «розвідок» й відразу зійдуться в боротьбі. Гостям не допоможе основний крайній захисник Глушицький, господарям – універсал центру поля Момот.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору