Новини змагань

Герой 11-го туру. Друга ліга. Євген Фальковский

13:52, 29 вересня 2016

Інтервю з нападником "Кристалу" Євгеном Фальковським, якого ПФЛ визнала Героєм 11-го туру у другій лізі

 

"Кристал" після п'яти турів без перемог їхав до Білої Церкви з серйозними намірами. Маючи у своїй обоймі потужну групу атаки, херсонці налаштувалися належним чином на "Арсенал-Київщину" і відвантажили суперникові на виїзді сім м'ячів. І цей рахунок став найбільшим в сезоні. Особливо постарався центрфорвард Євген Фальковський, забивши швидкий м'яч вже на 10-й хвилині, а в підсумку спорудивши перший у другій лізі хет-трик, а один із голів вийшов справді майстерним.

Та й в цілому Фальковський провів один з найяскравіших матчів у цьому сезоні, встигаючи в атаці скрізь і всюди. ПФЛ України спільно зі Sport Arena  визнали нападника Героєм 11-го туру у другій лізі за яскраву та вражаючу гру, яка подобається вболівальникам. Заради них, власне, взагалі все у футболі робиться.

— Згоден, повинні завжди радувати вболівальників яскравою грою, незважаючи на якісь проблеми у суперника. – почав розмову Євген. – Я радий, що мені вдалося відзначитися хет-триком, а мою гру відзначили журналісти. Дуже радий і вдячний представникам ЗМІ. У нас грають вікові нападники, і своїм прикладом ми надихаємо молодь. Не можна зупинятися, треба завжди рухатися вперед, ми молодим хлопцям завжди про це говоримо.

— Ви їхали в Білу Церкву не в найкращому настрої. Розуміли, що три очки в кишені?

— У нас багато було втрат очок. Тренер нас налаштував, сказав, що зробили багато кроків назад, тому у Білій Церкві не мали права на осічку. Знали, що нам протистоятиме молода команда. Тренер нам сказав, що якщо заб'ємо швидкий гол, то суперник зламається і посиплеться. Коли на 10-й хвилині реалізували задумане, то було зрозуміло, що особливих проблем у цій грі не буде.

— Можна сказати, що потім було вже як тренування зі збільшеним навантаженням?

— Погоджуся з вами. Ось тільки якість поля не дозволяла особливо демонструвати майстерність. Виконували тактику, намагалися грати через фланги, але купини і ями не сприяли задуманій тактиці. Нападники залежні від флангових півзахисників, але з такою якістю поля складно було створювати щось конструктивне. Добре, що наші півзахисники зуміли пристосуватися і постачали мені передачі. Головне, що досягли позитивного результату.



— Схоже, ви грали найсильнішим складом. Може, цей матч стане відправною точкою нового ігрового етапу?

— У нас відбувається ротація від гри до гри, і це пов'язано з конкуренцією. Ми граємо в три нападаючих, так от у нас на кожне місце по дві рівноцінних людини. Тренер контролює ситуацію і вирішує, кому грати. Складно грати одним складом довгий час.

— Команда часто після швидкого гола зупиняється. Але ви грали, схоже, до фінального свистка?

— У таких іграх, коли все виходить, дійсно приємно грати. Команда біжить, старається. Хотілося б так грати в кожній грі, коли пропускаєш, – навпаки, додаєш. У команди є потенціал, важливо його реалізовувати. У нас сплав молодості і досвіду, тому хочеться допомогти молодим хлопцям додавати весь час.

— Напевно, вам найбільше сподобався ваш гол парашутом, коли рахунок став 4:0?

— Коли рахунок 3:0 і більше, ти можеш дозволити собі проявити ініціативу. У черговій атаці я вийшов на ворота суперника під кутом, вирішив пробити, адже на тренуваннях виходило з тієї позиції влучати, і тут все вийшло. Сьогодні переглядав відео – так, досить ефектним вийшов удар.

— Знаєте, що 7:0 – результативний рекорд поточного сезону в другій лізі?

— Краще вигравати сім разів по 1:0. Команда зробила, що могла в цьому матчі, сподіваюся, це нас надихне на подальші успіхи. Згоден в кожному матчі вигравати мінімально.

— Ви приймаєте в найближчому турі "Тепловик" і в разі перемоги поміняєтеся з ними місцями в таблиці. Знаєте щось про цього суперника?

— Таблиця зараз щільна, все може вирішити один матч. Добре, що з нами пропускає гру їх кращий бомбардир Худоб'як. Нам, жителям півдня, завжди було важко протистояти хлопцям із Західної України. З тим же "Рухом" було дуже непросто, ці хлопці просто бійці.

— Ви стали першим гравцем, який змінив команду вже після першого туру. Слідкуйте за своєю попередньою командою – "Миром"? З новим тренером команда змінилася.

— З колишнього складу залишилися лише Савченко і Комягін. Так, команда додала в захисті, пропустила менше за всіх. Але і перестала забивати. Я вважаю, що у другій лізі потрібно більше думати про атаку, про розвиток команди в цьому плані. Може, для нового тренера прийнятно грати в мінімальну нічию, але нічого не створювати. У матчі проти нас "Мир" провів одну осмислену атаку, з якого нам забили. Думаю, уболівальникам такий футбол нецікавий. Хоча, у кожного своя думка.

— Динамо буде складно в Лізі чемпіонів? Слідкуєте за грою чемпіона країни?

— "Бешикташ" – дуже хороша команда, так що я не сумнівався, що буде дуже складно. Ще перед матчем говорив: якщо ми привеземо з Туреччини нічию, це вважатиметься позитивним результатом. Ми будемо стежити, вболівати за рідні українські команди в єврокубках. Наші суперники укомплектовані дуже хорошими футболістами, тому буде складно, але це – школа.

Бліц

Я народився в Росії. Приморський край, місто Лісозаводськ
Перший тренер – Ігор Юрійович Чернишов
В європейських чемпіонатах вболіваю за "Баварію"
Стежу за кар'єрою Роберта Левандовського
Моя мрія, щоб син у своїй футбольній кар'єрі пограв на більш високому рівні, ніж я

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору