Новини змагань

ПФЛ провела семінар для клубних юристів

15:56, 27 вересня 2016

У Будинку футболу пройшов стратегічно важливий семінар

 

У вівторок, 27 вересня, у Будинку футболу, за ініціативи та організації Професіональної футбольної ліги  проведений консультативно-практичний семінар з трудових правовідносин та питань, що пов’язані з діяльністю у професіональному футболу. У його роботі взяли участь представники 14-ти клубів ПФЛ, заступник Голови Всеукраїнської профспілки «Футбол України» Валентин Скворцов та начальник Відділу жіночого футболу ФФУ Іван Шепеленко.

Сам захід було проведено у форматі круглого столу «запитання-відповідь» і поділено на дві частини. Перш за все начальник інформаційного відділу Департаменту розвитку ФФУ Валерій Бахур та керівник Відділу змагань ПФЛ Євген Мороз проінформували присутніх про зміни процедури реєстрації та заявки футболіста за команди клубу. Дані зміни будуть запроваджені вже й найближчий трансферний період. За словами учасників семінару, подібні зміни є вимогою часу і їх впровадження не стало несподіванкою для них.

У другій часині семінару Начальник юридично-організаційного відділу Юлія Гречко вкотре донесла слухачам нагальні питання трудового законодавства у сфері спорту, запровадження типової форми контракту між Професіональним футбольним клубом та Футболістом-професіоналом, нагадала про Мінімальні вимоги до Стандартного контракту Футболіста-професіонала, визначеними Угодою між УЄФА, ЄПФЛ, АЄК та Європейським дивізіоном FIFPro. Наголосила на важливості обов’язкового дотримання вимог законодавства України при прийомі на роботу професіонального футболіста, про основні та додаткові умови контракту, можливі випадки дострокового його розірвання, про відповідальність за порушення положень контракту згідно законодавства та регламентних норм. Звернула особливу увагу на дотримання вимог щодо праці в футбольних клубах неповнолітніх, їх прав та соціальних гарантій.

 

Відзначаємо суттєву допомогу і активну участь у семінарі головного юриста Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів Юрія Юрченка та менеджера з міжнародної та правової роботи Сергія Бєлєбєєва.

За результатами семінару кожен учасник отримав пакет регламентних та статутних документів, методичні матеріали. Звісно, прикрим фактом стало те, що у роботі надто нагального юридично-правового семінару взяло участь ледь не третина команд клубів-учасників змагань ПФЛ. Однак, ті, хто приїхав, справді переживають за ці важливі аспекти  у діяльності клубу, і в режимі дискусії отримали всю необхідну інформацію, яка їх цікавила і у подальшому допоможе клубам керуватися правовими нормами у своїй роботі.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору