Новини змагань

Анонс. Перша ліга. 11-й тур. Центральний матч у фокусі+ опитування

09:55, 24 вересня 2016

Анонс матчів 11-го туру у першій лізі

 

Програму 11-го туру змагань у першій лізі розтягнуто на три дні. Сьогодні, у суботу, в бій вступають команди з низин таблиці, в Краматорську зійдуться "Авангард" і "Гірник-Спорт". Завтра на нас очікує сім матчів, серед яких вирізняється центральний у Харкові: "Геліос" проти "Іллічівця". Не менш цікавим очікується поєдинок в Черкасах. Господарі отримали нового головного тренера, а "Миколаїв" виграв чотири з п'яти останніх матчів.

Посилання на відеотрансляції покажемо окремим матеріалом та у правій колонці офіційного сайту ПФЛ.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!



24 вересня 2016 рік. 15:00. м.Краматорськ. Стадіон «Авангард».

«Авангард» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)

Дискваліфіковані: Швець – немає

Навіть важко визначити, кому в цьому турі очки потрібніші. «Гірник-Спорт» все ще намагається вибратися із зони вильоту. Після нічиєї з «Колосом» у минулому турі плавненці убезпечили себе від зазіхань ФК «Тернопіль» і за будь-яких обставин не опустяться на останнє місце за підсумками цього туру. Але перемога може дозволити їм зробити пару кроків вгору, і це достатня мотивація.

«Авангард» після перемоги в Стрию в минулому турі почувається впевненіше. Уже 10 очок в активі краматорців, а виїзна перемога стала для них не лише першою виїзною, й першою при новому головному тренері – Олександру Косевичу.

Що цікаво: минулого сезону «Авангард» двічі переграв «Гірник-Спорт» з різницею в один м’яч, але якщо авторів голів у краматорському матчі першого кола вже нема у командах, то Собко, який минулої весни приніс перемогу гостям у Горішніх Плавнях, в строю. А ось лідера й організатора атак краматорців, Швеця, не буде через перебір карток – він пропустить перший матч в сезоні.



25 вересня 2016 рік. 15:00. с.Ковалівка, Київська обл. «Колос».

«Колос» - «Інгулець»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає - немає

Минулого сезону обидві команди боролися одна з одною за медалі другої ліги, і хоча золото у підсумку дісталося «Колосу», а «Інгулець» був вимушений задовольнитися бронзою, петрівці стали однією з небагатьох команд, яку ковалівці так і не змогли обіграти.

На Київщині на гол гравця гостей Мішуренка відповів найкращий снайпер ліги Бондаренко (1:1), на Кіровоградщині все вирішив єдиний у матчі гол захисника «Інгульця» Голуба.

Новий сезон на новому рівні ліпше дається «Колосу», утім, якраз останніми турами він не вдоволений (поразка вдома від «Скали», виїзна нічия в Горішніх Плавнях). А ось «Інгулець», змінивши головного тренера, лише тепер почав реконструювати свою гру. В минулому турі вдалося здолати вдома ФК «Тернопіль» завдяки дублю Покотилюка й голу Нвамори.

«Колос» іде четвертим, «Інгулець» – навіть з урахуванням останньої удачі – лише 16-й. Проте щільність у таблиці все ще зберігається, кожен результат має значення, й обидві команди претендують на турнірний ривок.



25 вересня 2016 рік. 16:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».

«Нафтовик-Укрнафта» - «Суми»

Арбітр – Денис Шурман (Київська обл.)

Дискваліфіковані: немає – немає

Дербі Сумщини матиме особливу вагу й інтригу. По-перше, охтирська команда заслужила на підвищений глядацький інтерес після перемоги над прем’єрліговим «Чорноморцем». По-друге, сумська команда вперше при новому головному тренері здійснить виїзд, та ще й який. По-третє, результат дербі може суттєво вплинути на місця команд у таблиці.

Все вказує на те, що матч принципових суперників буде ще напруженішим, ніж зазвичай. Впевнені перемоги над «Полтавою» та «Оболонню-Бровар» і почесна нічия з лідером – «Іллічівцем» – додали упевненості охтирцям, що й вилилося у перемогу над одеситами.

На фоні інших кубкових бійців «нафтовики» ж іще й будуть «свіжішими», адже вони не грали у минулому турі через перенос матчу з «Миколаєвом». Сумчани ж гостро потребують очок. Вони лише на одне очко відірвалися від «Інгульця» й у разі невдачі ризикують опуститися на 16-е місце.



25 вересня 2016 рік. 16:00. м.Черкаси. Центральний стадіон.

«Черкаський Дніпро» - МФК «Миколаїв»

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Дискваліфіковані: немає - немає

 

Олександр Кирилюк - головний тренер "Черкаського Дніпра"


«Черкаський Дніпро» цієї весни перервав переможну серію якраз домашньою поразкою від миколаївців. Утім, удома команда виступає переконливо. Та й отримала нового головного тренера – попри домашню поразку від прем’єрлігової «Сталі» в кубку, Олександр Кирилюк отримав порцію довіри від керівництва, отримавши найвищу тренерську посаду.

Тож матч проти миколаївців матиме для черкасців величезне значення. І добре для них, що вже повертаються в основний склад травмовані. Скепський і Давидов зіграли проти «Сталі», Качур уже з’являвся на полі й навіть забивав, Скарлош також бував у заявці, хоча ще не встиг відновитися настільки, щоб проявити себе.

Миколаївці – принциповий суперник для «дніпрян», адже минулого сезону двічі їх обіграли. Минулого тижня вони виграли на кубок у Вінниці, а матч чемпіонату пропускали. Хоча на виїзді вони грають значно менш успішно, ніж удома (4 очка проти 9-ти), цього разу вони спробують зачепитися за очки.



25 вересня 2016 рік. 16:30. м.Рівне. Стадіон «Авангард».

«Верес» - «Полтава»

Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)

Дискваліфіковані: Неплях – немає

«Верес» тріумфує. З урахуванням кубка, у рівнян шестиматчева безпрограшна серія. За цей час вони виграли чотири рази (тричі – розгромно), лише двічі розділивши очки.

Після складного виїзду в Горностаївку у вболівальників «Вереса» позитивні емоції – вдалося здолати «Мир», і тепер вперше за багато років Рівне чекає в гості клуб Прем’єр-ліги (по жеребу випала «Ворскла»).

Утім, в гості їде гідний суперник. ФК «Полтава» здолала «Зірку», вибивши прем’єрлігівців з кубка в дебютному офіційному матчі Юрія Ярошенка на чолі команди. Перед «Ворсклою» «Верес» спробує сили на фоні іншої полтавської команди.

Єдина проблема господарів – відсутність дискваліфікованого захисника Непляха. Утім, склад у них досить варіативний, тож замінити його буде ким.



25 вересня 2016 рік. 16:30. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон».

«Тернопіль» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: немає – Есеола

ФК «Тернопіль» лишився без головного тренера, і міськрада навіть оголосила конкурс на заміщення цієї посади. Поки що команду готує Василь Матвійків, директор ФК «Тернопіль», який тимчасово виконує обов’язки головного тренера команди. Турбот у нього багато – до чисельних втрат додався і перелом у захисника Скидана.

Минулого тижня команда завершила виступи в кубку, програвши «Іллічівцю» в Маріуполі. Тож тепер зосередиться суто на чемпіонаті, де перед останньою командою стоїть цілком очевидне завдання – зберегти першолігову прописку.

Столичний «Арсенал» у цьому матчі не зможе задіяти найголовнішого свого форварда – Есеола після вилучення відбуде дискваліфікацію. Він не зміг допомогти киянам у кубку, де вони з мінімальним рахунком поступилися «Десні». Наразі «каноніри» на 8-му місці, утім, поруч команди, які провели на матч менше й можуть відірватися за рахунок т.зв. «втрачених очок». Тож гостям дуже потрібні очки – не набагато менше, ніж господарям.



25 вересня 2016 рік. 16:30. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Десна» - «Скала»

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

Дискваліфіковані: немає - немає

Вдруге в сезоні «Десна» господарюватиме на «Оболонь-Арені» – після періоду виступів у Харкові чернігівці приймуть «Скалу» саме в Києві. Пройшовши у наступний етап кубка й отримавши такого гідного суперника, як прем’єрліговий «Дніпро», команда Рябоконя спробує поліпшити своє положення у першій п’ятірці.

Стриянам на 13-му місці з 11 очками про такі результати залишається лише мріяти, проте на їхньому боці такий фактор, як свіжість. Вони вилетіли з кубка ще раніше й тепер зосередяться суто на тому, щоб закріпитися у першій лізі, де вони є новачками.

«Скала» встигла вже кілька разів здивувати, в тому числі – й виїзною перемогою над «Колосом». Утім, в минулому турі вона програла «Авангарду», тож тепер буде в бойовому настрої й спробує реабілітуватися за цю втрату.



25 вересня 2016 рік. 17:00. м.Харків. «Сонячний»

«Геліос» - «Іллічівець»

Арбітр – Микола Кривоносов (Київ)

Дискваліфіковані: Івашко - немає

Центральний матч туру – принципове протистояння двох команд, які блискуче стартували. «Іллічівець» із 12-ти матчів сезону виграли 11, тому заслужено лідирують й упевнено проходять в 1/8 фіналу Кубка України, де на них чекатиме прем’єрлігова «Сталь».

«Геліос» посеред тижня відпочивав, полишивши кубок ще раніше. В минулому турі харків’яни крупно програли в Києві «Оболоні-Бровар» (0:3), тож мали час, щоб переосмислити цю прикру поразку.

Прикрість для команди господарів – через перебір карток їм не допоможе потужний форвард Івашко. Утім, у команді є нападники, щоб хоча б кількісно компенсувати цю втрату.

Минулого сезону, нагадаємо, «Іллічівець» зіграв унічию в Харкові (0:0), а в другому колі виграв удома (3:1). У разі, якщо «Геліос» виграє, він стане першим клубом ще із минулого сезону, який обірве непереможну серію маріупольців. 17 матчів ще з кінця квітня не знає поразок «Іллічівець». Харків’яни на другому місці, поступаючись нині лідеру на вісім очок.

Матч у фокусі – наші цікаві факти

  • «Геліос» з 2007 року не може переграти «Іллічівець». Що цікаво, у сезоні 2007/2008 маріупольці в підсумку стали чемпіонами першої ліги;
  • наряду з «Шахтарем», «Іллічівець» остається останнім клубом у всіх дорослих профі-лігах, який все ще не програвав у поточному сезоні;
  • тільки «Іллічівець» та «Колос» ще не програвали в гостях;
  • «Геліос» у п’яти домашніх матчах першості взяв 13 очок із 15-ти можливих;
  • найкраща атака випробує одну з найкращих оборон (у маріупольців 24 забитих м’ячі – найбільше серед усіх в першій лізі, у харків’ян – 7 пропущених при найкращому показнику сезону в 6).

Гравець у фокусі – Руслан Кисіль («Іллічівець»)

В останніх шести матчах чемпіонату Руслан забив 10 м’ячів. Нині він очолює список найкращих бомбардирів. Чи зможе він продовжити цю чудову серію, якщо врахувати, що «Геліосу» у трьох попередніх матчах у складі різних команд він так і не зміг забити жодного разу?

Протистояння у фокусі – Севидов проти Сизихіна

Обидва тренери досягли суттєвого прогресу своїх команд. І тим приємніше це Олександру Володимировичу Севидову, якщо врахувати, що Сергій Валерійович Сизихін – його учень. Сизихін знайомий із Севидовим ще по донецькому «Металургу», грав під керівництвом молодого на той час тренера у дніпродзержинській «Сталі», та й у харківському «Геліосі» опинився у часи Севидова.



 

26 вересня 2016 рік. 17:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».

«Буковина» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Дискваліфіковані: немає – Проневич, Гордійчук

«Оболонь-Бровар» пережила невдачі й нині на підйомі. В чемпіонаті обіграний «Геліос» (3:0), в кубку – «Реал Фарма» (2:0). Єдина прикрість – на час виїзду в Чернівці буде ослаблений подвійною дискваліфікацією центр поля киян.

Що ж стосується буковинців, то вони тяжко пережили поразку в Полтаві. Маючи 11 очок, чернівчани розділяють 12 місце зі «Скалою». Звісно, суперник в гості їде авторитетний. Клас діючого бронзового призера першої ліги та учасника 1/8 фіналу Кубка України не викликає сумнівів.

Утім, господарям відступати нікуди. Вдома вони набрали не так багато очок. Тож нема сумнівів, що вони готуються дати бій «пивоварам».

 

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору