Новини змагань

Друга ліга. Восьмий тур. Молодь

18:02, 12 вересня 2016

У проекті ПФЛ України "Обдарована молодь" кращі молоді гравці восьмого туру у другій лізі

Результативним для української молоді став восьмий тур чемпіонату у другій лізі — на рахунку футболістів 1995—2000 років народження шість забитих м’ячів. В чотирьох зустрічах вони допомогли здобути перемоги, причому в трьох з них саме голи молодих футболістів ставали вирішальними. Відзначимо також один сухий матч та шість дебютів.

Загалом у восьми іграх восьмого туру на поле виходили 90 молодих українців. Це трохи менше, аніж у сьомому (95) чи п'ятому (96) турах, але нижче відмітки у 90 футболістів показники не впали і тримаються на високому рівні вже п’ять турів поспіль. На початку сезону цифри були менші — 86, 83, 86. А цього разу навіть за умови відпочинку другої команди "Іллічівця", яка на 90% складається саме з гравців 1995 року народження та молодших, не трапилося різкого провалу.

Головним героєм туру став 21-річний Денис Бондаренко ("Мир"), який провів два голи у ворота "Поділля" та допоміг своїй команді виграти з рахунком 3:1. Він — вихованець дніпровського "Інтера", виступав за "Дніпро" в академії та після її закінчення. Грав у Севастополі, Миколаєві та "Олімпіку", а цього літа дебютував у складі "Миру".

Єдиний гол у матчі проти "Енергії" на рахунку 17-річного Василя Пасічника ("Суднобудівник"), який відзначився вже вдруге у цьому сезоні. В тому ж матчі другий сухий матч у сезоні провів воротар миколаївців, що приймають суперників у Первомайську, — 20-річний Вадим Дмитроченко. Нагадаємо, що Пасічник — вихованець миколаївської СДЮШОР, Дмитроченко — миколаївського "Торпедо" (встиг також пограти за "Іллічівець", "Таврію", донецький "Металург" та "Сталь").

Перемогу для "Нікополя-НПГУ" над "Арсеналом-Київщиною" з рахунком 2:1 принесли результативні удари 20-річного Дмитра Кренька та 19-річного Романа Вороніна. А один з трьох голів у ворота "Металурга" забив 19-річний Василь Дербах ("Тепловик").

Кренько — представник нікопольської школи футболу, виступав за "Нікополь-98" та "Електрометалург-НЗФ", в 13 років перейшов до дніпровського УФК, потім — до "Інтера", звідки потрапив власне до "Дніпра", але не закріпився і взимку 2016 року повернувся в Нікополь. Воронін виступав за донецький "Металург" та ДЮСШ (Авдіївка), навесні 2016-го був заявлений за Нікополь у чемпіонат Дніпропетровської області, а влітку — за "Нікополь-НПГУ". Що стосується Дербаха, то він пройшов школи "Спартака" та "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), у чемпіонаті Івано-Франківської області грав за "Гал-Вапно" (Галич), "Карпати" (Яремче), "Нафтовик" (Долина) та "Ніку" (Івано-Франківськ).

Дебютні ігри у цьому сезоні за свої команди у другій лізі провели 21-річні Михайло Кривич, Антон Музиченко (обидва — "Мир"), 20-річний Олег Савера ("Поділля"), 19-річний Данило Гуральський ("Мир"), 18-річний Герман Дмитрієв ("Реал Фарма") та 17-річний Валерій Степаненко ("Поділля").

Кривич розпочинав виступи у юнацькому чемпіонаті України за "Моноліт" (Чорноморськ), потім грав за Каховку, УОР (Сімферополь), на аматорському рівні побував у "Таврії" (Нова Каховка), "Авангарді" (Каховка) та в "Мирі", в який прийшов вдруге, тепер — на професіональному рівні.

Навчання Музиченко відбувалося у школі Динамо, потім — у інших київських школах ("Зірка", "Дарниця-КСДЮШОР") та у "Княжій" (Щасливе). Потім були аматорські склади київських клубів "Оболонь-Бровар" та "Локомотив", вояж до Польщі, повернення та виступи у другій лізі за "Буковину" і "Арсенал-Київщину".

Гуральський закінчив школу "Чорноморця", Дмитрієв — ДЮСШ-11 Чорноморець, Савера — ДЮСШ-1 (Хмельницький), а Степаненко пограв за Олімпік-УОР (Донецьк), дніпровський УФК, Олександрію та у чемпіонаті Черкаської області за Зорю-Черкаський Дніпро-2.

Молоді таланти України U-21. Сезон 26. 2 ліга. 8 тур

Вперше до протоколу матчу другої ліги у цьому чемпіонаті потрапили 21-річний Ігор Коцюмака ("Інгулець-2"), котрий на початку сезону грав у першій лізі за основу "Інгульця", 18-річний Віктор Жуков ("Суднобудівник") та 16-річний Микола Косіненко ("Нікополь-НПГУ").

Юні таланти України U-19. Сезон 26. 2 ліга. 8 тур

Коцюмака розпочинав свою кар’єру на всеукраїнському рівні у складі Кривбаса-84, звідти потрапив до Дніпра, закінчив академію, побув у команді U-19 і поїхав до Молдови, а за кілька місяців повернувся в Україну і став гравцем "Скали". Навесні 2016-го він опинився у "Вересі", а влітку — в "Інгульці".

Жуков — вихованець миколаївського "Торпедо" (виступав також за Врадіївку-2 у чемпіонаті Миколаївської області), а Косіненко закінчив школу запорізького Металурга, а до цього пройшов через "Космос" (Павлоград), "Іллічівець", "Олімпік-УОР" та "Чорноморець".

 

Прес-служба ПФЛ

Золотий талант України - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору