Новини змагань

Перша ліга. Герой восьмого туру. Євген Морозко

21:35, 11 вересня 2016

Інтерв'ю з Героєм восьмого туру першої ліги - півзахисником ковалівського "Колосу" Євгеном Морозком


"Колос" у матчі восьмого туру з сусідом по турнірній таблиці чернігівською "Десною" здобув переконливу перемогу 4:0, хоча навряд чи хто міг напередодні припустити, що рахунок буде настільки великим. Головним творцем розгрому став півзахисник ковалівців Євген Морозко. Після його двох м'ячів у першому таймі "Десна" так і не змогла прийти в себе, пропустивши ще двічі і в обох голах теж взяв участь молодий гравець. Причому з кожним матчем Морозко додає, і якщо він продовжить і далі так само, то 23-річного футболіста чекає велике майбутнє. А поки ПФЛ України разом зі Sport Arena визнали Євгена Морозко Героєм восьмого туру. В інтерв'ю гравець розповів про відпрацювання стандартів, турнірну ситуацію, подякувавши за перемогу в цій номінації вже у другому сезоні.

- Спасибі, дуже приємно вдруге стати героєм туру, - зізнався Євген Морозко. - На тренуваннях відпрацьовуємо частенько штрафні удари. Добре, що мені пощастило відзначитися двічі в цьому важливому для нас матчі, і здобути три очки на виїзді. Тому вдвічі приємно.

- Розуміли, що "Десна" в попередніх семи турах пропустила тільки двічі, тому буде складно проходити захисників суперника?
- Ми знали, що "Десна" дуже міцна команда, тому добре вивчили її сильні і слабкі сторони. До того ж, настрій у нас був позамежним, гра йшла, тому з будь-якого моменту ми намагалися вичавити максимум. І нам це вдалося.


- "Десна" грає останні матчі в Харкові, тому фактор домашнього поля було нівельовано. Це зіграло з ними злий жарт або "Колос" був налаштований категорично на перемогу?
- Ця гра була важлива з точки зору місця в турнірній таблиці, перемога нам дозволяла не відпускати у відрив лідерів. Розуміли, що програвати не можна. Щоправда, іншого настрою у нас не буває, тільки перемога в кожному матчі!

- Від бічної лінії штрафної рідко кому вдається забивати. Ви відразу запланували виконати саме такий удар у створ?
- Перед грою була установка всі штрафні подавати в бік воріт. Я вже забивав з цієї ж точки "Вересу" у другій лізі, вийшло і цього разу. Зрозуміло, що я враховував той факт, що Махновському заважає сонце, бо подавав на ударі.

- Часто забивали прямим ударом з кутового?
- Ніколи ще так не забивав, якщо чесно. Сам був приємно здивований (посміхається). На тренуваннях грали тільки на різний спір з хлопцями, намагалися просто закрутити м'яч у ворота з кутового.


- Ви могли відзначитися і хет-триком після передачі Кривошеєнка, але Махновський дивом зреагував...
- У другому таймі для цього був чудовий момент, але воротар "Десни" зіграв добре. Хоча, скажу чесно, здалося, що м'яч вже у воротах. Але добре, що там опинився Зуя і добив м'яч у сітку.


- Можна сказати, що "Колос" поки в новому сезоні провів найкращу гру?
- Так, ми зіграли добре, перш за все завдяки тому, що виграли боротьбу, підбори, створили багато моментів. Важливо, що заробили необхідні три очки. Для нас важливо було перемогти після нічиєї вдома з "Авангардом"!

- Ваш наступний суперник "Скала" сильно змінилася в кадровому плані з другої ліги?
- "Скала" молода і хороша команда. Так, до них прийшли новачки, команда посилилася. Упевнений, буде цікавою гра в Ковалівці, тому запрошую всіх вболівальників на стадіон.


- Що скажете про гру національної збірної на чолі з Андрієм Шевченком?
- Думаю, Андрій Миколайович створить хорошу команду. Радує, що багато молодих гравців підключає до головної команди. Йому допомагають хороші фахівці, кожен зробить свій внесок в нашу збірну. Впевнений, що з кожною грою збірна буде додавати, і грати в красивий і результативний футбол!

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору