Новини змагань

Друга ліга. Герой шостого туру. Олександр Мишуренко

22:55, 30 серпня 2016

Інтерв'ю з півзахисником «Інгульця-2» Олександром Мишуренком

Для другої команди "Інгульця" виїзний матч проти запорізького "Металурга" мав досить важливе стратегічне значення. Припустившись осічки в матчі з Суднобудівником петрівцям у турнірній боротьбі з "Рухом" втрачати очки вже не бажано. І гості впоралися зі своїм завданням на всі сто, зробивши ще й гарний подарунок у вигляді впевненої перемоги своєму екс-наставнику Євгену Прошенку, для якого цей матч був останнім в Інгульці. Найбільше старався Олександр Мишуренко, який взяв участь одразу у трьох голах своєї команди. Великою мотивацією для нього стала перша в його кар’єрі присутність на трибуні одразу усієї його великої родини – дружини з дитиною, а також батьків.

У інтерв’ю прес-службі ПФЛ футболіст зізнався, що цей факт надихнув його: нападаючий двічі забив, віддавши одну гольову, тим самим очоливши рейтинг за системою гол+пас (п’ять голів і три асиста). Прес-служба ПФЛ спільно з інформацйним партнером Sport Arena визнали півзахисника Героєм шостого туру у другій лізі.


- Вдячний вам за визнання, для мене це дуже приємно, - зізнався Мішуренко. – Моя родина завжди цікавиться матеріалами, в яких пишуть про мене, і їм буде також приємно читати це інтерв’ю. І дружина, і батьки обов’язково його прочитають.

- Напевно, грали з думкою зробити головному тренеру відмінні проводи до іншої команди?

- Ми говорили з хлопцями відразу, що цей матч присвячуємо Євгену Прошенку, і перемогу звичайно ж. Після кожного голу бігли до нього. Добре, що виграли і зробили йому приємність.


- Ви особисто обіцяли Прошенку, що забиватимете в кожному матчі. Справляєтеся?

- Поки трішки відстаємо від графіку, але переконаний, що надолужимо. Ми з Віталієм Колесниковим пообіцяли йому забити в першому колі по 15 м’ячів, тому маємо певні зобов’язання перед Прошенком (посміхається). Трішки не вкладаємося, але обов’язково виконаємо обіцянку.

- А про що домовилися з новим наставником Андрієм Кононенком?

- Мене вразили його інтелектуальні здібності, мені він здався відмінним тактиком. Ми багато останнім часом працюємо з тактичною дошкою, тренер нам багато розповідає за допомогою фішок про те, хто і як має діяти під час стандартів і таке інше. Раніше жоден тренер стільки не давав нам теорії. Багато уваги приділяється особистим діям під час гри, добре розбираємо суперника.

 

- Зважаючи на підсумковий результат, склалося враження, що гра далася вам досить просто, хоча в першому таймі ви забили лише один раз, а по перерві зуміли ще п’ять разів відзначитися. Чим можете пояснити такі метаморфози з вашою командою?

- Ми з самого початку прибрали ініціативу до рук, зуміли забити. Але потім щось пішло не так, почали втрачати м’яч, невпевнено діяли під час підборів, виникали пожари біля наших воріт. Добре, що в перерві тренер знайшов відповідні слова, показав наші помилки, зумів заспокоїти. У другому таймі діяли більш розкуто, забили другий-третій, потім на куражі довели рахунок до непристойного.

- Можна сказати, що, нейтралізувавши Каськова, - вдалося нейтралізувати весь Металург?

- На установці цьому футболістові приділяли багато уваги. Знали, що технічний виконавець, багато де пограв, може взяти ініціативу до своїх рук. Було помітно, що він старався, але з ним персонально грав Ваня Мучак і не дав йому розкритися, а по грі ми дотиснули суперника, вони вже самі здалися.

- Ви відзначилися дублем. Напевно, ваш перший гол вам більше сподобався?

- Згоден із вами. Все почалося з нашого голкіпера. Денис Завгородній знайшов передачею Льошу Красова, той протягнув центральною зоною м’яча і віддав передачу в район 11-метрової позначки. І я вже в дотик щічкою в дальній кут відправив м’яча. Непогано вийшло.

 

- Гра вийшла дуже коректною – всього дві жовті, та й то на рахунку господарів наприкінці гри.

- На такому полі, як на Славутич-Арені приємно грати. Обидві команди мали можливість демонструвати комбінаційний футбол, без бійні і зайвої жорсткої боротьби. Переконаний, уболівальникам гра сподобалася. Атмосферу було створено чудову, стадіон один із найкращих, на якому мені доводилося грати. Інфраструктура відповідає рівню прем’єр-ліги, все було чудово в цьому плані.

 

- "Металург" Запоріжжя поки не вражає своєю грою…

- Там багато футболістів занадто молодих, багато і досвідчених, з якими я свого часу перетинався на футбольних полях. Перед грою вони мені говорили, в них все тільки починається, заплановано чимало позитивних зрушень в усіх напрямках. Молодий колектив, який будується навколо гравців рівня Каськова і Худченка. Якщо взяти гру запоріжців проти Руха (3:4), то вона видалася цікавою, спостерігати за її перебігом було задоволенням. До пропущених голів призвели необов’язкові помилки Металурга. Переконаний, у цієї команди все попереду. Сам факт того, що команда відродилася - вже викликає оптимізм.

 

- Матч з рідним Нікополем,який знаходиться знизу таблиці, чекаєте з нетерпінням?

- У нас в команді залишилися чимало футболістів, які минулого сезону разом з Інгульцем вже обпікалися. Ми поступалися і останній команді, і передостанній. Ми вже пройшли цю школу. Нас вже сьогодні починають налаштовували на те, що ми маємо виходити в Нікополі на поле як на останню гру, битися до кінця. Незважаючи на те, що в нас змінився тренер, життя продовжується, будемо творити з ним нову історію.

Бліц:
Я народився в Нікополі
Вихованець ФК Електрометалург
Мій перший тренер Микола Анатолійович Гаман
В європейських чемпіонатах вболіваю за Барселону
Стежив і насолоджувався  кар'єрою «зубастика» Роналдо
Моя футбольна мрія підвищувати свою футбольну майстерність і показувати кращу гру

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору