Новини змагань

Перша ліга. Герой шостого туру. Руслан Кисіль

08:53, 30 серпня 2016

Інтерв'ю з півзахисником "Іллічівця" Русланом Киселем, якого ПФЛ спільно з порталом Sport Arena визнала Гравцем шостого туру в Першій лізі

В центральному матчі шостого туру київська "Оболонь-Бровар" дуже сподівалася перервати неприємну для себе традицію і обіграти нарешті маріупольський "Іллічівець". Річ у тім, що минулого сезону пивовари програли обидва матчі цьому супернику, не зумівши навіть жодного разу забити. А от команда Олександра Севідова планувала продовжити приємну для себе традицію, подовживши свою переможну серію поточного сезону. В цьому матчі особливо старався крайній півзахисник Руслан Кисіль, який не загубився в компанії іменитих партнерів та взяв на себе відповідальність і відзначився дублем.

Такі досягнення не залишаються непоміченими в центральних матчах тому прес-служба ПФЛ спільно з порталом Sport Arena визнали Кисіля Героєм шостого туру в Першій лізі.

- Будь-яке визнання допомагає людині, - впевнений півзахисник. - В першу чергу це додає впевненості, що ти робиш все правильно. Це приємно, тим паче, якщо мова йде про центральний матч туру.

- Після настільки впевненого старту "Іллічівця" готові до того, що ледь не кожен матч за участі вашої команди тепер вважатиметься центральним і до нього буде підвищена увага?

- Звісно, цікавіше в таких умовах грати в футбол. Тільки на подвір'ї можна грати без відповідальності за результат, але не у професіональному футболі. За великим рахунком, команди наразі рівні. Якщо одна виглядає трохи стабільніше ніж інша за всіма показниками, то вона знаходиться вгорі таблиці. Ми дуже хотіли вигравати, нам багато вдавалося, як у плані командних дій, так й індивідуальних. Здобули максимум очок і це радує. Але це футбол, і тут може трапитися будь-що. Поки що зарано підбивати якісь підсумки.

- Цей тур вважався для вашої команди матчем з підвищеною відповідальністю?

- Стратегічно для нас було важливо здобути цю перемогу. Попереду на нас чекають дві домашні гри, тому хотіли підійти до них у чудовому настрої.

- Матч з "Оболонню-Бровар" став найскладнішим від початку сезону?

- У Києві було складно, адже суперник захищався великими силами, пройти їх було непросто. Можу згадати і попередню гру з ФК "Полтава", який грав від оборони всією командою. Ось ці два матчі забрали в нас багато сил і добре, що ми перемогли.

З киянами впродовж гри відчувалось, що перевага на нашому боці, ми можемо ще додати, створити щось небезпечне. Мабуть, перемогли через те, що були більш впевнені в собі, в своїх силах.

- В першому голі ви скористалися плутаниною в центральній зоні "Оболоні-Бровар" і забили з центру штрафного. У другому - зіграли на випередження, грамотно відгукнувшись на передачу зліва. Який м'яч Вам більше сподобався?

- Обидва голи були забиті після чудових передач партнерів по команді. У першому випадку пройшов простріл, метушня і я опинився першим на м'ячі, зумівши довести момент до логічного завершення. Що стосується другого голу, то подібні моменти ми тренуємо, робимо акцент на передачах низом з флангу. Це принесло свої плоди, приємно. Другий гол додав нам впевненості та зробили ближчою нашу перемогу.

- Ви випередили свого партнера Діму Мішньова в гонці бомбардирів. Він хоча б не ображається?

- Звісно, ні, у нас навпаки кожен один за одного радіє таким маленьким перемогам. Адже у нас великий дружній колектив.

- Як Олександр Севідов мотивує вас, які слова знаходить, аби ви не хапали зірочок на фоні перемог?

- Ми граємо в першій лізі, а не в топовому європейському чемпіонаті, щоб хапати зірки. Олександр Володимирович навіть навпаки не використовує гучних слів, каже, що все тільки починається, ми ще нічого не досягли в цьому сезоні, щоб розслаблятися. Іноді навіть сварить нас за проблеми з реалізацією. Добре, що ми ці моменти створюємо. Як, наприклад, у матчі з "Інгульцем" створили кілька вбивчих можливостей, а змогли реалізувати тільки одну. Добре, що тоді взагалі перемогли.

- Зізнайтесь, коли довідалися, що до команди на Вашу позицію запрошують гравців класу Тищенка, Кожанова - не засмутились, що можете не виграти конкуренцію у більш досвідчених футболістів?

- Я не хвилювався через це, якщо чесно. Навпаки. Я дуже хочу, аби "Іллічівець" повернувся до Прем'єр-ліги, а для цього у нас повинна бути сильна команда. До того ж, з приходом досвідчених хлопців і до моїх дій додалося впевненості.

- У Вашій кар'єрі до переходу до дорослого футболу і повернення до "Іллічівця" була "Десна", де Ви відіграли півтора сезони. Той період пішов на користь?

- Безперечно. Я багато чому навчився, зрозумів, що таке єдиноборства, що означає грати не на найкращих полях, готуватися в не найоптимальніших умовах. Це була чудова школа футбольного життя.

- Очікуєте на матчі в Маріуполі багато вболівальників?

- Я вважаю, той факт, що нас буде зараз транслювати канал Футбол, лише допоможе привабити на стадіони більше вболівальників. У Маріуполі і так люблять нашу команду, але у зв'язку з останніми результатами, чекаємо ще більше людей. Чесно кажучи, це дуже допомагає. Зробимо все в цих двох домашніх матчах, аби порадувати своїх глядачів.

 

Бліц:

Я народився у Краматорську, але ніколи там не жив.

Вихованець донецького "Шахтаря"

Мій перший тренер - Попов Василь Васильович

У Європейських чемпіонатах вболіваю за "Барселону"

Стежив за кар'єрою гравця Тьєрі Анрі

Моя футбольна мрія - з "Іллічівцем" вийти до Прем'єр-ліги, пограти в єврокубках


Анастасія Гудзь, прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору