Новини змагань

Денис Бобович - Герой другої ліги (молодь)

17:54, 24 серпня 2016

Визначаємо кращого молодого гравця другої ліги

У переможному для "Ниви-В" матчі з "Металургом" (4:2) один з голів у господарів провів 21-річний Денис Бобович — кращий бомбардир сезону серед молоді у другій лізі. Йдеться про футболістів 1995—2000 років народження, що у сезоні-2016/2017 виступають у клубах другої ліги. Бобович забив третій м'яч. Перші два — ще на старті сезону, наприкінці липня. Безгольова пауза тривала майже місяць — с 24 липня по 19 серпня.

 

Бобович — вихованець чернігівського футболу, його батько Ігор багато пограв за "Десну", "Ниву", встиг провести один сезон у вищій лізі за "Чорноморець". А Денис розпочинав у чернігівській "Юності", потім потрапив у донецький "Металург", але закріпитися у професіональному футболі одразу не зумів. Грав у чемпіонаті Чернігівської області за ЛКТ (Чернігів) та "Фрунзівець" (Ніжин), а влітку дебютував у другій лізі за "Ниву". Поки що виходить непогано.

У другому поспіль матчі забиває 18-річний В’ячеслав Калінін ("Іллічівець-2"), причому його гол приніс команді виїзну перемогу над "Тепловиком" (1:0). А дебютними голами у сезоні відзначилися 20-річний Олександр П’ятов ("Реал Фарма"), 19-річний Назар Ващенко ("Арсенал-Київщина") та 18-річний Олег Какушин ("Реал Фарма"). Калінін — вихованець Іллічівця, Какушин — одеської ДЮСШ-11 Чорноморець.

А от П’ятов перед дебютом у Реал Фармі встиг змінити низку клубів — дитячих та аматорських: "Нафком-БВУФК" (Бровари), "Арсенал" (Біла Церква), "Галичина" (Великий Дорошів), "Добрий вечір" (Львів) та "Миколаїв" (з того Миколаєва, що на Львівщині). Помандрував країною і Ващенко — вихованець вінницької СДЮШОР Нива (а також ВОДЮСШ). По завершенні школи грав у чемпіонаті Київської області за ДЮСШ (Рокитнянський район), "Інтеграл" (Синява) та "Зоря" (Владиславка).

Дебютні матчі у нинішньому сезоні за свої клуби провели 21-річні Олександр Чернецький ("Арсенал-Київщина"), Владислав Савчук ("Іллічівець-2"), 18-річні Єгор Некрасов ("Металург"), Сергій Шевченко ("Поділля"), 17-річний Валерій Грабець ("Енергія") та 16-річний Владислав Ляшевський ("Суднобудівник").

Чернецький пройшов школу ДЮСШ-15 (Київ), виступав за "Гірник-Спорт" та "Барсу" (Суми), Некрасов — вихованець "Металурга", Ляшевський — СДЮШОР (Миколаїв).

Савчук встиг пограти на юнацькому рівні за "Металург" Донецьк, "Іллічівець" та Азовсталь, а потім на аматорському — за "Агро" (Осипенко), "Авангард" (Каховка), "Бердянськ" та "Агрінол" (Бердянськ).

Шевченко виховувався у школі "Поділля" та ДЮСШ-1 (Хмельницький), а також виступав за "Случ" (Старокостянтинів) та "Полонія-ДЮСШ-1" (Хмельницький).

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 2 ліга. 5 тур

Грабець у юнацькому чемпіонаті України представляв "Енергію", а також "Кристал" (Херсон) та "Авангард" (Каховка), пограв також за "Таврію" (Нова Каховка) та "Чорнянку".

Вперше в протокол матчу другої ліги цього сезону потрапив 20-річний Олександр Кремінський ("Жемчужина") — вихованець "Чорноморця".

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 2 ліга. 5 тур

Наостанок повідомимо, що кількість молодих футболістів (1995—2000 роки народження), які виходять на поле у матчах другої ліги, у 5-му турі знову збільшилася — 96 чоловік. До цього рекорд було встановлено тиждень тому — 90. А у попередніх трьох турах цей показник складав 86, 83 та знову 86 хлопців відповідно.

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами премії "Золотий талант України"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору