Новини змагань

Герой четвертого туру. Перша ліга. Келвін Нвамора (відео)

18:21, 16 серпня 2016

Келвін Нвамора - Герой четвертого туру в першій лізі

Петрівський Інгулець здобув свої перші очки в рамках першої ліги лише в четвертому турі завдяки мінімальній перемозі над МФК Миколаїв – команди, якій поступився по пенальті посеред тижня в матчі Кубка України. Єдиний гол на рахунку нігерійця Інгульця Келвіна Ебуки Нвамори, який помітно додає від гри до гри. У попередніх трьох турах 23-річний нігерієць виходив виключно на заміну, а в четвертому з’явився на полі з перших хвилин і віддячив тренеру Едуарду Хаврову за довіру, забивши ще у першому таймі, як виявилося, переможний гол. У інтерв’ю він пообіцяв продовжувати вдосконалюватися та засвітитися в Україні на більш серйозному рівні. Але перш за все подякував за те, що прес-служба ПФЛ спільно зі Sport Arena визнала форварда Героєм четвертого туру у першій лізі.

 

— Дуже приємно отримати звання кращого гравця, підкреслив Келвін. – Але я б не говорив виключно про свої заслуги. Ми дуже гарно підготувалися до матчу з Миколаєвом. Дуже хотіли перемогти. Всі, хто опинився у заявці на полі виклалися на 100% і це принесло свої результати. Кожен із команди гідний отримати звання кращого в четвертому турі.

— Як ви опинилися в Україні?

— Приїхав до України три роки тому, пробувався у кількох аматорських командах в тому числі. Був двічі на перегляді в донецькому Олімпіку, але там не склалося. І мені дуже подобається зараз в Інгульці, помітно, що президент переймається футболом, любить його всім серцем. Та й команда в нас конкурентоздатна, колектив підібрався що треба. Громадянство України? Над цим взагалі не задумувався. Та й дівчини українки в мене немає, поки переді мною стоять завдання вийти на найвищий рівень в українському футболі і я повністю зосереджений на цьому.

— Перша перемога в чемпіонаті дісталася вам лише в четвертому турі. Психологічно було складно переживати цей період?

— Звичайно, що переживали. Ми показували досить якісну гру, створювали моменти, але зачепитися бодай за одне очко не могли ніяк. В усіх своїх матчах поступалися з мінімальним рахунком і не виглядали гірше суперників. Кожен матч був складним, але ми створювали досить моментів, які ніяк не могли реалізувати. Але після цієї перемоги, переконаний, нам буде легше.

— На "Миколаїв" налаштовувалися особливо?

— Ми дуже добре підготувалися до цієї гри. Звичайно, були розмови в роздягальні з тренерським штабом, розбір суперника. Але головне, що ми психологічно добре налаштувалися на цю гру. Вся команда була налаштована виключно на перемогу, це відчувалося на тренуваннях. І я радий, що це спрацювало.

— Згадайте, як забивали цей м’яч.

— Після розіграшу кутового Алексанов другим темпом підхопив м’яч, зробив навіс від лінії воріт. Я думав, що захисники "Миколаєва" винесуть його в поле. Але той пролетів усіх, я планував зупинити м’яча, але передача була дуже потужною, і м’яч залетів від грудей у ворота (на відео з офіційного Youtube каналу МФК "Миколаїв": огляд матчу та гол нігеріського форварда - 0:35).

— Був ще епізод у першому таймі, коли ви могли забити…

— Ми в першому таймі перехоплювали ініціативу і створювали небезпеку біля воріт суперника. Ми багато працюємо на тренуваннях над завершальним ударом, зрозуміло, щоб під час гри подібні епізоди доводити до логічного завершення.

— Вас все влаштовує в Петровому?

— Тут створено гарні умови для прогресу футболістів, гарний тренерський штаб. Думаю, завдяки "Інгульцю" я тільки прогресуватиму.

— В Інгульця досить висока конкуренція серед нападників. Вас це не зупиняло?

— Це футбол і нормальна ситуація. Кожен футболістів повинен багато працювати на тренуваннях і чекати свого шансу. І важливо як ти його використаєш. Кожен працює, показує весь свій потенціал. А тренер уже бачить, хто краще готовий.

— Чого очікуєте від поєдинку в Охтирці?

— Це буде справжній бій, видовищний для вболівальників. Ми свою гру попередню виграли, у нас гарний настрій і хочемо досягнути такого ж результату на виїзді. Та й суперник виграв свою попередню гру. Але наша мотивація зашкалюватиме.

Бліц

• Я народився в місті Енугу, де й відомий співак Доктор Албан.
• Займався з самого дитинства футболом, свій перший професіональний контракт уклав у 19-річному віці в Тунісі.
• З родиною доводилося багато їздити, тому в дитинстві тренери мінялися. Але в Нігерії був один тренер, якого я вважаю своїм хрещеним батьком у футболі.
• У європейський чемпіонатах вболіваю за лондонський Арсенал
• Дуже подобається гра аргентинця Хуана Себстьяна Верона, який вже закінчив з футболом
• Моя мрія – пограти у єврокубках

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ

Фото: прес-служба ФК "Інгулець"; сторінка футболіста у VK




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору