Новини змагань

Лашин: любов до футболу – від брата

09:20, 11 серпня 2016

Найсильніша людина України про футбол, перемоги та рідне місто



«Велика людина з великим серцем. Справжній український богатир, відкритий і щирий.  Він обожнює спорт, дітей і мріє змінити рідне місто. Його спортивний шлях почався з дитячого захоплення футболом. Тренери з важкої атлетики, заради якої він залишив футбол, не вірили в його сили, кажучи, що нічого не вийде. Як  невдачі стають початком шляху до великих перемог, як здійснюються дитячі мрії – я вдячна Саші за відвертість та щиру розмову», - Світлана Рибакова, маркетинг-менеджер ПФЛ.  



Про найсильніших суперників та прикмети
Спортсмен повинен бути морально сильним і не боятися суперників. Мій найсильніший суперник - це снаряди. Найдорожча перемога - недавній чемпіонат Світу, вона для мене найважча і найважливіша. І звичайно, «Богатир року», який я вигравав вже шість разів. Ми тільки повернулись із Польщі, з The World`s Strongest Man-2016.  Брав участь більше для того, щоб здолати невпевненості  після травми  у Львові. Так вийшло, що мій улюблений снаряд – кулі – підняв мене на третє місце, перше та друге дістались полякам. У прикмети не вірю, раніше був більш забобонним. Перед змаганнями ходжу в храм і прошу благословіння у батюшки.

 
 
Про місто сильних людей
«Погано, що на міських тролейбусах написано: «Місто сильних людей», - якось пролунало на сесії міськради. Не витримав і вирішив довести, що ці слова мають цінність. Тягнув тролейбус  з 60 дітьми. Робив це вперше в житті, на тренуваннях працював із порожнім тролейбусом вагою 13 тонн,  при навантаженні він важив всі 25 тонн. Друзі сміялися, питали, яким маршрутом їздитиму.

Про підтримку
Готуюсь до «Богатиря року», який відбудеться у вересні в Маріуполі. Я давно мріяв, щоб цей турнір відбувся в моєму рідному місті, і мер Вадим Бойченко підтримав цю ініціативу. Він взагалі любить спорт і за той короткий час, що керує містом, зміг багато зробити для його відродження. Він допоміг з трансфером вболівальників до Львова на World Strongman Team та трансляцією змагань у маріупольську фан-зону, що об`єднала міста і довела: «Схід і Захід разом» - не просто лозунг. Спортивні досягнення – це слава міста, а Маріуполь – це місто великих спортивних традицій.
 
Про футбол, дитячі мрії та розчарування
Мій старший брат Сергій любить футбол,  моя любов до футболу – від нього. Він з дитинства вболіває за київське «Динамо». Ми часто підтримуємо хлопців. Незмінний ведучий богатирських змагань – Олександр Гливинський, тому з футболом у нас міцний зв`язок. Вболіваю за маріупольський «Іллічівець», раніше відвідував майже всі матчі.
Брат мріяв,  що я займатимусь футболом. Не вийшло: я тренувався лише три  місяці, надовго не затримався. Вирішив піти у важку атлетику. Великих надій на мене не покладали, взагалі казали, що  нічого з мене не вийде. Це тільки загартовувало і штовхало до нових вершин.
Тоді ми захоплювались Шварценеггером, я виріс на його фільмах. В 2010/2011 роках я виступав на його турнірі «Арнольд Классік», дуже важкий та затратний турнір. Близько 60 учасників брали участь. Перед останньою вправою за вихід до фіналу – це була тяга автомобіля – Арнольд підійшов до нас. Моя дитяча мрія збулась, я познайомився та сфотографувався із моїм кумиром. Друзі кричали, що можу пропустити свій вихід. Тоді я вийшов до фіналу.  
 
Про дітей
Я часто проводжу дитячі свята. Ми з друзями купуємо солодощі та іграшки. Проводимо в парках відкриті тренування та роздаємо солодощі. Малеча в захваті, я радію, що робимо їхнє життя яскравішим та добрішим. Іхні щирі емоції цінні для мене:  в нашому місті тепер мало позитиву. Діти мене люблять і хочуть бути такими ж сильними. Діти -  це взагалі сила та слабкість.  З дитинства обожнюю солодощі, особливо Тірамісу, що готує моя дружина Ірина.


Про плани
Я двічі чемпіон світу в команді, хочу  стати чемпіоном в особистому заліку. Хочу спробувати себе в політиці, думаю, у мене вийде.  Мрію змінити місто, яке я люблю.





Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору