Новини змагань

Друга ліга: Шастал вистрілив дуплетом у Білій Церкві

22:46, 9 серпня 2016

Дмитро Шастал забив двічі за "Енергію" у ворота "Арсенала-Київщини" і став героєм третього туру у другій лізі серед молоді    



Героєм 3-го туру чемпіонату України у другій лізі став 20-річний форвард Енергії Дмитро Шастал, якому вдалося забити два м’ячі у виїзному матчі у Білій Церкві. Суперник виявився недостатньо потужним: в перших двох турах "Арсенал-Київщина" пропустив десять голів, у грі проти "Енергії" — ще п’ять. Тим не менш, два результативні удари додали Шасталу вістів.

Він — вихованець київського футболу. Розпочинав у "Динамо", ще малюком почав мандрувати клубами — Відрадний, ОМІКС, Київ, "Зміна-Оболонь", РВУФК. Після випуску з РВУФК трохи пограв за Колос з Ковалівки у аматорському чемпіонаті України, навесні 2015 року дебютував у Полтаві у першій лізі. Але наприкінці року залишив команду, мав певні пропозиції, проте дочекався літа 2016-го і перейшов до "Енергії".


Голами у 3-му турі відзначилися також 20-річний Дмитро Махнєв ("Нікополь-НПГУ") та 17-річний Василь Пасічник ("Суднобудівник"). Перший — вихованець дніпропетровського футболу, пограв за юнацькі команді Дніпро-75, Дніпро, Інтер, після випуску зі школи виступав за Севастополь, Говерлу, їздив до Латвії, певний час провів у чемпіонаті Дніпропетровської області (Сталь-2 та Петриківка), а влітку 2016 року потрапив до заявки нікопольців. Другий — вихованець СДЮШОР Миколаїв, по завершенні якої цього року і перейшов до новоствореного Суднобудівника.

Перші матчі у своїх командах у цьому сезоні зіграли 13 молодих футболістів. Це 21-річні Артур Комар ("Тепловик") і Кирило Процишин ("Енергія"), 20-річний Олександр П’ятов ("Реал Фарма"), 19-річні Никита Дегтярьов ("Нікополь-НПГУ"), Руслан Ковток ("Іллічівець-2") і Павло Якібчук ("Тепловик"), 18-річні Геннадій Гупалов ("Арсенал-Київщина"), Ігор Крашневський ("Іллічівець-2"), Максим Малахов ("Нива") і Владислав Мінський ("Суднобудівник"), 17-річні Андрій Слободян ("Тепловик") і Владислав Шовкун ("Металург"), а також 16-річний Ілля Шевцов ("Кристал").


Вперше в сезоні потрапили у протокол матчу своєї команди 19-річні Віталій Заторський ("Нива-В") і Андрій Карвацький ("Реал Фарма"), 18-річні Костянтин Гончаренко ("Балкани") і Владислав Михайленко ("Іллічівець-2"), а також 17-річний Валерій Грабець ("Енергія").



Загалом у 3-му турі зіграли 86 українських футболістів 1995—2000 років народження — майже 40% від усієї кількості задіяних виконавців у восьми матчах. Нагадаємо, що у 1-му турі також було 86 молодих гравців, у 2-му — 83. Друга ліга в цьому сезоні дійсно перетворилася на полігон для вітчизняної молоді.

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами сайту Золотий талант України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору