Новини змагань

Перша ліга. Герой третього туру.

12:32, 9 серпня 2016

Руслан Степанюк - Герой третього туру в першій лізі

Інтерв'ю з нападаючим "Вересу" Русланом Степанюком, якого прес-служба ПФЛ визнала Героєм третього туру в Першій лізі.

"Верес" у літнє міжсезоння попрацював на диво продуктивно. І, напевно, керівництво клубу влучило в ціль, запросивши до команди екс-форварда "Олімпіка" Руслана Степанюка. Сьогодні це найнебезпечніший гравець "Вересу", який перебуває у відмінній формі, і пристрасно бажає забивати, забивати і забивати. Чотири із семи голів "Вересу" на рахунку форварда. До того ж така результативність дозволила команді опинитися зараз серед лідерів Першої ліги ­ першу сходинку команда Мазяра розділяє разом з "Іллічівцем".

Ось і в матчі з ФК "Тернопіль" два голи та асист Степанюка дозволили рівнянам здобути непросту перемогу 4:2, а ПФЛ спільно з інформаційним партнером Spot Arena визнали його Героєм третього туру в Першій лізі.

- Авжеж, приємно отримувати звання Героя, але для мене це не головне. - говорить Степанюк. - Я прийшов до "Вереса" довести, що чогось вартий. Мені важливо забивати, демонструвати високий рівень гри, допомагати команді, радувати вболівальників. А якщо при цьому мої успіхи будуть відзначати, то я не проти.

- Ви забиваєте в кожній грі. Скучили за футболом після не найкращого періоду в "Олімпіку"?

- Звісно, не без цього. У моїх діях присутні голод за футболом, спортивна злість, азарт. Буду старатися і в подальшому діяти подібним чином.

- Відчули кураж чи партнери грають належним чином? Наприклад, ті ж Волошинович, Герасимець або Ваш конкурент Сергійчук...

- У цій команді немає такого, що кожен сам за себе. Є команда, де всі грають на результат. І тут не важливо, хто буде забивати, усі радіють один за одного. У нас висока конкуренція. Навіть ті, хто виходять на заміну, і хто в найближчому резерві ­ усі здатні підсилити гру. Ми один за одного горою.

Що до мене, то з кожним днем зборів до моїх дій додавалося все більше впевненості. Але я не думав ще про забиті м'ячі, я просто виконую свою роботу.

- Як опинилися у "Вересі"?

- Після "Олімпіка" вирішив піти у відпустку, абстрагуватися від усього. Мені зателефонував Володимир Мазяр і запропонував випробувати свої сили у "Вересі", у мене були варіанти поїхати за кордон, але вирішив тут довести, що я гідний грати в прем'єр-лізі. Головний тренер знайшов слова, які мене завели, я вирішив прийти і почати все спочатку. Тут дуже люблять футбол, команда тільки будується і для мене це новий виклик.

- Ви могли розраховувати, що "Верес" після трьох турів очолюватиме турнірну таблицю?

- Тренерський штаб підібрав футболістів, які злі у хорошому сенсі і хочуть довести, що чогось варті. Звідси й результат.

- У матчі з "Тернополем" все почалося з Вашої передачі на хід Сергійчуку. Зізнайтесь, так і задумували в падінні ударом головою вивести на рандеву з кіпером свого партнера?

- Я побачив, що Кучеров віддаватиме на мене передачу головою і мені необхідно швидко прийняти рішення, як з цієї передачі витиснути максимум. Я трохи не дотягувався ногою, вирішив продовжити передачу в падінні. Вийшла гольова.

- Ваш перший гол в матчі вийшов красивим, з розвороту в кут несильним ударом. Сподобався гол?

- Перед цим я не використав два хороших моменти. А в цій грі мені як ніколи, хотілося забити. В моменті з голом можна було також віддати пас, але я вирішив пробити, влучив під штангу.

- Другий гол Ви забили після добивання. Напевно, не так сподобався цей м'яч?

- Чесно кажучи, мені байдуже, які голи забивати, аби це приносило користь "Вересу".

- Які очікування від «Вереса» в матчі Кубка? Матч з «Колосом» ­ буде продовження ваших баталій з Другої ліги?

- Налаштовуємося на цю гру дуже серйозно. Будемо грати на перемогу і постараємося привезти до Рівного команду прем'єр-ліги. А там як вийде. Ми не розділяємо Кубок чи чемпіонат. Ми хочемо грати і тільки вигравати у будь-якому змаганні.

- Позавчора вболівали за «Лестер» чи «МЮ» в Суперкубку Англії?

- Дивився тільки огляд, у нас було тренування під час гри. Більше вболівав за «Манчестер Юнайтед», там будується нова команда, прийшов Ібрагімович ­ футболіст, якого я дуже поважаю. Команда давно не демонструвала результат, всі переживають через це.

Бліц:

Я народився у смт. Веселе, Нікопольського району

Вихованець ФК "Колос" Нікополь

Мій перший тренер Міняйло Віталій Іванович

У європейських чемпіонатах вболіваю за "Реал"

Стежу за кар'єрою гравців Кріштіану Роналду, Алексіса Санчеса, Каріма Бензема

Моя футбольна мрія ­ - посісти перше місце з "Вересом" у Першій лізі на фініші сезону

 

Анастасія Гудзь, прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору