Новини змагань

Перша ліга. Герой Другого туру.

18:48, 2 серпня 2016

Півзахисник "Іллічівця" Дмитро Мішньов - герой другого туру першої ліги

"Іллічівець" продовжує радувати своїх прихильників, здобувши максимум очок у двох стартових матчах сезону. І це не зважаючи на те, що команду в літнє міжсезоння залишило більше десяти футболістів, а на тренерській лаві відбулися зміни. Однак, новий тренер Олександр Севідов зумів за короткий проміжок часу зібрати колектив, який одразу ж зрозумів вимоги нового наставника і демонструє якісний футбол.

Півзахисник маріупольців Дмитро Мішньов ­  один із тих, хто залишається вірним команді, пройшовши з "Іллічівцем" всі етапи становлення. Станом на сьогодні він грає у команді одну з перших скрипок, а сучасний маріупольський клуб складно уявити без 22-річного півзахисника. У матчі другого туру він зумів відзначитися у воротах "Гірника-Спорт" двічі і допомогти своїй команді здобути впевнену перемогу на виїзді 3:1.

Прес-служба ПФЛ України спільно зі Sport Arena віддали належне молодому півзахиснику і назвали його Героєм другого туру в першій лізі.

- Дякую, дуже приємно, що мене визнали кращим, - сказав Мішньов в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. - Моє завдання ­ грати і приносити користь команді, а журналістів ­ аналізувати і обирати кращих.

- Влітку команду залишило 11 футболістів. Вірили, що вдасться зібрати конкуретноспроможну команду за короткий проміжок часу?

- Що стосується запрошення в команду гравців, то це прерогатива тренерського штабу. Але я радий, що прийшли досвідчені хлопці. Повернувся до рідних пенатів Денис Кожанов, Ігор Тищенко. Підписали молодих хлопців, Колю Буя. Зараз у нас сплав молодості та досвіду. На тренуваннях працюємо з великим задоволенням. У нас в заявці всього 17 футболістів, але кожен один за одного горою.

 

- У випадку з першим Вашим голом Нехтій віддав чудову передачу над головою захисника?

- Тренер у настанові просив якомога швидше відправляти м'яч уперед, так і вийшло: Рустам Худжамов відправив в атаку Влада Нехтія. Той спокійно розібрався в ситуації і віддав філігранну передачу через голову захисника. Я довго не роздумував, трішки прокинув собі на хід і з лінії штрафного пробив повз воротаря. Радий, що все вдалося, як і планував.

 

- І другий Ваш м'яч теж вийшов дивовижним. Який гол особисто Вам більше сподобався?

- Напевно, третій гол був для нас важливішим. Адже на той момент рахунок був хитким, суперник зумів відквитати один м'яч. Вакуленку вдалося перехоплення у центрі поля, він знайшов мене передачею і я зумів перекинути голкіпера суперника.

 

- Друга поспіль перемога зобов'язує втримувати планку. Вірили, що з перших турів опинитеся в лідерах?

- Перед нами стоять певні завдання, але на кожен матч ми налаштовуємося максимально. Наша команда має таку історію, що за замовчуванням завжди боротимемося за високі сходинки та місце під сонцем. Навіть незважаючи на те, що другий сезон поспіль у Першій лізі дуже серйозний рівень і суперники.

 

- З новим наставником швидко знайшли спільну мову?

- Дуже швидко спрацювалися з тренером, немає жодних проблем. Олександр Володимирович ­ наставник із сучасним баченням футболу, яке повністю співпадає з нашим. Тому ми працюємо в одному напрямкові, на тренуваннях панує чудова атмосфера.

Дмитро Мішньов (праворуч)



- Наскільки важливим особисто для Вас є той факт, що зараз в команді достатньо зіркових імен?

- Це навпаки дуже добре. Тим паче, всі вони прості хлопці, жодного напливу зірковості, в будь-який момент можна підійти і попросити поради. Скажімо, я багато спілкуюся з Кирилом Сидоренком. Та й Худжамов зажди підкаже, скерує. В офіційних матчах поряд з такими футболістами відчуваєш себе впевненіше.

 

- Матч з "Інгульцем" буде для вас дуже важливим?

- Ми не дивимося на ім'я суперника, а до кожного матчу готуємося як до найважливішого. "Іллічівець" з тих команд, які націлені лише на перемогу. Для нас важливо порадувати своїх уболівальників, на перший матч проти "Скали" на трибунах було більше трьох тисяч. Думаю, на поєдинок з "Інгульцем" їх прийде ще більше. І ми постараємося порадувати їх максимальним результатом.

 

Бліц

Я народився у місті Красний Лиман на Донеччині

Вихованець ФК "Іллічівець"

Моїм першим тренером у рідному місті був Корабель Юрій Михайлович, а в Маріуполі ­ - Ярошенко Юрій Миколайович

У європейських чемпіонатах вболіваю за "Реал" (Мадрид)

Стежу за кар'єрою гравця Кріштіану Роналду

Моя футбольна мрія ­ - отримати виклик до національної збірної команди України і допомогти їй своєю грою

 

Анастасія Гудзь, прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору