Новини змагань

Герой другого туру. Друга ліга.

21:40, 1 серпня 2016

Нападник "Балкан" Олександр Райчев - герой другого туру другої ліги

Для новачка другої ліги, "Балкан" із Одещини, старт сезону виявився вдалим. Після нічиєї в Горностаївці була перемога над "Поділлям" і, з рештою, ­ третє місце в турнірній таблиці після стартових турів. Одним із творців перемоги над командою з Хмельниччини був Олександр Райчев, два голи та одна передача якого допомогли розгромити опонента 5:1. Для капітана "Балкан" це був один з кращих його матчів, тож прес-служба ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали форварда Героєм другого туру другої ліги.

- Дуже приємно, я радий, що у віці 32 років мене визнали (посміхається), -­  сказав футболіст. ­ - Я працьовита людина по життю, інакше вже б давно закінчив з футболом. Але я думаю, що в цьому турі з-поміж інших у нас вирізнявся Анатолій Опря, на якого рівняються всі. Вся команда у нас старається і робить все для того, щоб досягати результату.

- "Балкани" дебютували в змаганнях профі. Як оцінюєте перші матчі? В цілому, складніше  грати?

- Ми поки що не грали з лідерами. Не хочу нікого образити, але після перших двох турів можу сказати, що серед аматорів є і сильніші команди. У тому ж "Поділлі" підібрані молоді хлопці. Воно мають футбольну школу, культуру пасу, але їм слід ще набиратися й набиратися досвіду.

 

- Ви є капітаном "Балкан". Давно партнери доручили Вам пов'язку?

- У нас дуже дружній колектив, інакше ми б не ставали два роки поспіль чемпіонами серед аматорів. Ви не повірите, але я капітан команди з першого її дня народження, а це не багато не мало ­ з 2007 року. Хоча я з перервами граю в цій команді, але пройшов з нею дистанцію від чемпіонів району, області, аматорів до виходу у Другу лігу.

 

- "Балкани" забили швидкий гол. Такою і була настанова?

- Опря пройшов по флангу, виконав простріл до штрафного майданчика. Захисник суперника помилився, я перехопив м'яч і в дотик скинув на Пархоменка, якому вдався хороший удар. Але почав атаку наш досвідчений Анатолій Опря, який налаштовує нас на перемоги, і власним прикладом допомагає на тренуваннях викладатися на всі сто відсотків. 

 

- У випадку з першим вашим голом уже Вам асистував Пархоменко. Виходить, партнер Вам віддячив?

- У нас є настанова: під час прострілу до штрафного майданчика один гравець біжить на ближню стійку, другий на дальню, а хтось залишається поблизу 11-метрової позначки. Костя отримав передачу на фланг, виконав простріл, я побачив, що захисник не дістає м'яч. Одним дотиком м'яч зупинив, другим відправив у неприкритий кут.

- Третій гол був стратегічно важливим? Адже на той момент рахунок був досить хитким.

- Так, супернику вдалося наприкінці першого тайму відквитати один м'яч, і після перерви ми починали з мінімальної перемоги 2:1. Але вже на початку другого тайму нам вдалося швидко забити ще, і суперник вже, як кажуть, заспокоївся. В тому моменті помилився воротар, коли я бив з гострого кута, м'яч у нього пролетів під рукою. Хоча, скажу відверто, ліва нога в мене не найсильніша.

 

- Після двох турів "Балкани" на третьому місці. Не збираєтеся розслаблятися?

- Не хочу нікого образити, але все заслужено. Те ж "Поділля" лише дебютує на такому рівні, там багато молодих футболістів. Натомість у нас вистачає хлопців, які вже давно грають разом. Багато з нас пограли на різних рівнях. Ми не молоді хлопці, які хапають зірку після найменшого локального результату. На нас попереду чекають такі ігри, після яких ми можемо як опуститися на землю, так і покращити наше турнірне становище.

 

- Ви особисто пройшли великий футбольний шлях...

- Мені пощастило почати грати у рідній команді і з нею пробитися до профі. Хоча свого часу вдалося у складі "Шерифа" два роки поспіль вигравати юнацький чемпіонат Молдови, і ставали чемпіоном першої ліги кілька разів поспіль. Після Тирасполя повернувся до міського чемпіонату Одеси. Був ще в другій команді кропивницької "Зірки".

 

- Матч проти "Руху" в Вінниках буде, напевно, цікавішим за попередні поєдинки?

- Найближчими днями граємо з "Рухом", а потім, в середу, кубковий матч з "Черкаським Дніпром". У Винниках зібрані футболісти, які грали у першій та прем'єр-лізі, і поєдинок проти них стане певним каталізатором для нас. Минулого року ми грали в фіналі чемпіонату аматорів проти цієї команди, у складі якої феєрили Алієв з Шацьких, але ми тоді перемогли 2:1. З того часу у нас практично не відбулося кадрових змін, а ось у них склад оновився більше, ніж на половину. Тому ми для них будемо каталізатором і головним подразником.

 

Бліц:

Народився у селі Зоря, Одеської області

Перші кроки у футболі робив у своїй поточній команді "Балкани"

Стежив за кар'єрою Зідана, Іньєсти, Хаві, Мессі

З дитинства вболіваю за національну збірну команду України та очікую від неї фантастичних результатів

Мрію аби "Балкани" вийшли до першої ліги

 

Анастасія Гудзь, ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору