Новини змагань

Увага, клуби! Спільний з ФФУ та ДЮФЛУ проект Ліги

15:55, 25 липня 2016

ПФЛ - у спільному Всеукраїнському проекті ФФУ та ДЮФЛУ для юніорів U-19

15 липня відбулося засідання Виконавчого комітету ФФУ. Одним із стратегічно важливих питань стала підготовка та подальша реалізація нового спільного проекту ФФУ, ПФЛ та ДЮФЛУ з проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд юніорів (U-19) уже нинішнього сезону. Про важливість реалізації проекту розповів перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко. За його словами важливою передумовою створення подібного проекту під крилом одразу трьох організацій є чимало факторів.

«Не будемо забувати, що чисельна кількість учасників ДЮФЛУ обох лігах – вищій та першій – незмінно зростає, - підкреслив Вадим Костянтинович. – На сьогодні заявлено більш як 3 000 молодих футболістів у цих змаганнях. У змаганнях U-19 під егідою УПЛ беруть участь 14 команд. А це приблизно 350 футболістів. Тобто, навіть якщо кожна команда Прем'єр Ліги залучить до свого складу по 25 випускників ДЮФЛУ – матимемо ситуацію, за якої 88% випускників (або 2650 футболістів) не зможуть брати участь у Всеукраїнських змаганнях та продовжити процес свого спортивного удосконалення».

 

Також Костюченко навів приклад провідних європейських футбольних країн.

  • В Німеччині, в структурі клубів є команди вікової категорії гравців до 23 років;
  • В Німецькій Бундеслізі U-19 беруть участь 42 команди (3 групи по 14 команд у кожній);
  • У Франції у змаганнях в U-19 чотири групи по 14 команд (56 команд);
  • В Англії в чемпіонаті U-21 Прем'єр Ліга поділено на два (!!!) дивізіони по 12 команд в кожному. Також є ліга рангом нижче (U - 21 Professional Development League), в якій бере участь 21 команда.
    Чемпіонат U-18 має три Ліги. В Лізі-І грають 24 команди, в Лізі-2 - 21 команда, в Лізі-3 – аж 50 команд. Загалом у трьох лігах U-18 беруть участь 95 команд молодих футболістів.
  • В Іспанії в чемпіонаті U-18 беруть участь 112 команд;
  • В Італії в чемпіонаті Italia Primavera (U- 19) існує три 3 групи по 14 команд кожна (в цілому 42 команди). Команди розігрують ще Кубок і Суперкубок між собою. Окрім того в Італії проводять турнір Campionato Nazionale Dante Berretti (де в основному беруть участь команди серії “С”) - це також вікова категорія до 19 років з 60-ти команд.

 

Практика створення умов для удосконалення спортивної майстерності  молодих футболістів існує по всій Європі та дає свої плоди. Безеречно наша молодь повинна отримати відкриті змагання Всеукраїнського рівня. «Цей проект необхідно підтримати для створення цілісної системи змагань у дитячо-юнацькому футболі та футболі юніорів» - звернувся Вадим Костюченко до членів Виконавчого комітету ФФУ, які в свою чергу одноголосно підтримали необхідність організації роботи з підготовки відповідної регламентуючої документації для організації та початку зазначених змагань вже в сезоні 2016/17.

 

У підсумку на засіданні члени Виконкому ФФУ ухвалили рішення  створити робочу групу з підготовки Регламентних документів для організації та проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд юніорів U – 19 (спільний проект ФФУ, ДЮФЛУ та ПФЛ) в такому складі: Борт В., Макаров С., Межейко В., Гатаулін І., Золотухін В.,  Михайлів Р., Альтман С., Кочубинський С.

 

Виконком вирішив доручити робочій групі до 10 серпня ц.р. підготувати та погодити у відповідних комітетах ФФУ  всі необхідні документи  для організації та проведення змагань, та подати на розгляд та затвердження Виконавчим комітетом ФФУ.

 

Сьогодні ми можемо сміливо говорити про історичну мить – під час проведення сезону 2016/17 на старт має вийти ще один новий спільний проект ФФУ, ПФЛ та ДЮФЛУ  - «Всеукраїнські змагання з футболу серед команд юніорів (U – 19).

 

Пропонуємо клубам ПФЛ надати власні пропозиції та бачення розвитку цього проекту на e-mail: info@pfl.ua.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору