Новини змагань

Заявки клубів ПФЛ: учасники єврокубків, таланти з аматорів

14:31, 20 липня 2016

Прес-служба ПФЛ інформує про трансфери команд першої та другої ліг

В розпалі заявковий період – клуби поповнюють свої склади новими футболістами, а ми тримаємо руку на пульсі цього процесу.

 

Заявився двома складами «Іллічівець». Нагадаємо, перша команда приазовців грає у першій лізі, а резервний склад цього літа заявлений на другий дивізіон. Тож наразі маріупольці внесли 15 гравців у першолігову заявку й 18 – у друголігову. «Іллічівець» поповнив склад захисником Олександром Насоновим (останній клуб – «Граніт», вища ліга Білорусі), півзахисниками Владиславом Нехтієм («Авангард» Краматорськ), Олександром Козаком («Сталь» Кам’янське) і Олександром Лебеденком (ПФК «Суми»).

Сьогодні клуб оголосив про підписання Дениса Кожанова – 29-річного півзахисника з великим досвідом виступів у Прем’єр-лізі та на міжнародному рівні. Останній клуб Кожанова – кишинівська «Дачія». З молдавським віце-чемпіоном він встиг зіграти 2 матчі в Лізі Європи УЄФА цього сезону. Денис є вихованцем маріупольського футболу, грав за різні команди «Шахтаря», виступав за «Карпати», «Іллічівець» (40 матчів і 7 голів у 2011-2012 роках), «Севастополь». Зіграв 4 матчі за національну збірну України. Як повідомляє прес-центр ФК «Іллічівець», Кожанов уклав з клубом 1-річний контракт.

У заявці «Іллічівця-2» – в основному, молодь 1996-1999 років народження. Також там підписані влітку новачки – захисник Михайло Ряшко («Говерла») та атакувальний півзахисник Микола Буй («Гірник» Соснівка, аматори), а також переведений з першої команди воротар Ярослав Важинський.

ПФК «Суми» заявили 15 гравців, серед яких – 21-річний півзахисник Олександр Лучик, орендований у «Іллічівця». Він уже грав, до речі, за сумчан.

Шестеро новачків помічено наразі в заявці «Нафтовика-Укрнафти». Охтирська команда розраховує на воротарів Віталія Чеботарьова (20 років, останній клуб – «Цхінвалі» Грузія, вища ліга) та Валерія Юрчука (26 років, «Верес»), захисника Олександра Логінова (25 років, «Верес»), півзахисників Андрія Герта (21 рік, ВПК-Агро, аматори), Євгена Лозового (28 років, «Дачія» Молдова, вища ліга), нападника Костянтина Чернія (23 роки, «Кремінь»).

Євген ЛОЗОВОЙ


 

Стільки ж гравців дозаявив наразі МФК «Миколаїв». Половина – троє з них – із криворізького «Гірника», який припинив виступи на професіональному рівні. Йдеться про захисників Дмитра Назаренка (28 років) та Віталія Павлова (стільки ж), а також про півзахисника Сергія Гвоздевича (31 рік). Дозаявлено також 21-річного оборонця Богдана Сокола («Барса» Суми) і двох юних гравців – Івана Морозова (19 років, МФК «Миколаїв» U-19) та Олега Соловея (17 років, ДЮСШ-11 «Чорноморець» Одеса).

Срібний призер другої ліги «Верес» напередодні підвищення у класі заявив 18 гравців, серед яких – 14 новачків. Раніше повідомлялося про підписання воротаря Романа Чопка, захисників Василя Білого, Сергія Борзенка, Артура Западні, Євгена Непляха, півзахисників Сергія Герасимця, Антона Котляра, Валерія Кучерова, нападників Михайла Сергійчука, Ігоря Сікорського, Руслана Степанюка. Нині стало відомо про підписання 24-річного голкіпера Єгора Поповича (ФК «Полтава») та оренду 22-річного форварда Вадима Яворського («Чорноморець»). Від минулого сезону лишаються оборонець Олексій Зозуля, хавбеки Ростислав Волошинович, Тарас Коблюк і Борис Орловський.

Вадим Яворський


 

Щодо другої ліги.

Тріо новачків у одеської «Жемчужини», яка готується до дебюту на професіональному рівні. Всі вони – знані в місцевому футболі гравці, захисники: Юрій Кравченко (27 років) та Станіслав-Нурі Малиш (21 рік) із «Реала Фарми», а також Євгеній Потароченко (20 років), котрий раніше грав за юнацькі та молодіжну команди «Чорноморця»).

«Реал Фарма» має п’ятеро новачків. Повернувся в одеську команду 29-річний захисник Павло Новицький, який не так давно виступав за «фармацевтів» у другій лізі. Дозаявлені також 22-річний Владислав Бицко, 18-річний Олег Какушин, 17-річний Всеволод Кравченко, 28-річний Олександр Мусієнко.

Вінницька «Нива» задіяла кількох нових гравців. Про досвідченого камерунця Колінса, воротаря Кулинича, захисників Момотенка та Іошу вже повідомлялося. Відзначимо прихід 21-річного Євгена Ключика («Буковина») та 20-річного місцевого вихованця Владислава Когута.

Хмельницьке «Поділля» залучило екс-воротаря молодіжної команди «Олімпіка» Савчука, хавбека Шпицю із Київської області, форварда Якубова із Кам’янця-Подільського. Також внесені у заявку місцеві гравці 1997-99 років народження – Манук Восканян, Ігор Кльоц, Андрій Ліповуз та Владислав Чуловський.

Продовжуємо #житифутболом та слідкувати за подіями у першій і другій лігах!

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору