Новини змагань

У першій лізі в сезоні 2016/17 виступатиме 18 команд

16:19, 15 липня 2016

Виконком ФФУ затвердив рішення Конференції ПФЛ із формату змагань

Сьогодні на засіданні Виконкому ФФУ було затверджено рішення Конференції ПФЛ, яка запропонувала наступного сезону повернутися до колишнього формату проведення першої ліги.

Так, в сезоні-2016/17 в Першій лізі гратиме 18 команд (свого часу, саме стільки учасників було в цьому дивізіоні — до скорочення 2013 року). У порівнянні з минулим чемпіонатом з тих, хто не залишив турнір за турнірними показниками, ліга недорахується "Гірника" з Кривого Рогу і "Динамо-2".

У чемпіонаті Другої ліги візьме участь 17 команд. Підтвердилося зняття сумської "Барси" з турніру. А на брифінгу за підсумку засідання Виконкому ФФУ президент національної федерації Андрій Павелко підкреслив, що члени Виконавчого комітету не залишили без уваги відкритий лист одразу десяти клубів щодо затвердженого Конференцією формату змагань з нового сезону, а також листа харківського "Геліоса".

"Обговорення питань, які стосувалися змагань ПФЛ було дійсно гарячим, - підкреслив Андрій Васильович. - Рішення XXV Конференції було затверджено, але з однієї поправкою. У стінах Будинку футболу плануємо зібрати представників усіх клубів першої ліги з тим, щоб відпрацювати єдину позицію і залагодити будь-які суперечки".

Відзначимо, що право участі у змаганнях другої ліги отримали "Суднобудівник" (Миколаїв) і "Тепловик" (Івано-Франківськ), з чим Адміністрація ПФЛ і вітає команди. Велике інтерв'ю з наставником "Суднобудівника" громадянином США Деннісом Люкенсом читайте завтра.

Сезон у нижчих дивізіонах українського футболу розпочнеться 20 липня матчами попереднього етапу Кубка України. Поєдинки ж безпосереднього Першої та Другої ліг почнуться 24 липня.

 

Прес-служба ПФЛ

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору