Новини ліги

Макаров: плануємо обмін між Другою лігою та аматорами

09:21, 7 липня 2016

Президент ПФЛ Сергій Макаров став гостем Sport.ua

Президент ПФЛ Сергій Макаров на веб-конференії порталу Sport.ua розповів про досягнення, озвучив бюджет ПФЛ та окреслив можливість переходу між другою лігою та аматорами за підсумками сезону.

 

 

Рівні можливості

«Нам вдалося вижити, - сказав Сергій Дмитрович. - Два роки тому в наших змаганнях було лише 26 команд і, навіть, точилися розмови щодо доцільності існування Другої ліги. За рахунок економії ми цю ситуацію виправили. Довели, що не просимо шалених грошей від клубів. Для нас важливе рівне ставлення до кожного, однакові можливості, право кожного клубу брати участь в управлінні Лігою, в розвитку наших змагань. Це оцінили. З'явилася інтрига, багато непередбачуваних результатів, спортивна боротьба»

 

Розвиток бренду

«Із наступного сезону бюджет Ліги збільшиться і складатиме близько п'яти з половиною мільйонів гривень. Внески за участь для Першої ліги складуть близько 186 тисяч, для другої - 95 тисяч. Конференція ПФЛ нам виділила на розвиток 350 тисяч гривень. Ми  маємо перш за все створити продукт, під який і шукати спонсорів. По-іншому не може бути, адже рекламодавцям не цікаві презентації чи намальовані картинки. Їм потрібно побачити реальний продукт. Для його створення потрібні  інвестиції. На даний момент ми попросили клуби допомогти, вкласти кошти в розвиток, щоб на майбутнє отримати продукт і від цього отримати віддачу у вигляді спонсорських надходжень».

 

Відеоконтент ПФЛ

«Ведемо переговори з партнерами наших трансляцій. Сподіваємося, що нам вдасться реалізувати прямі трансляції матчів за загальними стандартами, з однаковими титрами, прев’ю і заставками. Нас хочуть транслювати не тільки «Перший національний», а ще й компанія «Поверхность-ТВ» (на каналах «Спорт-1» і «Спорт-2»), телеканал XSPORT. Поки вони готові транслювати нашу готову картинку безкоштовно, але ми все одно повинні нести витрати на виробництво трансляцій. Ми хочемо створити єдиний пул, щоб було легше знайти спонсора.

 

Закон про спорт

"Закон про меценатство у спорті розробляється. До нас зверталася ініціативна група на чолі з членом Виконкому ФФУ, нардепом Вадимом Івченком. Ми подали свої пропозиції. Вдячний клубам, які відгукнулися і конструктивно підтримали цю тему, надали свої ідеї. Це не зовсім просте питання, адже надання якихось пільг передбачає зменшення, скажімо, надходжень до бюджету. Потрібно знайти золоту середину. І допомогти  людям, які вкладаються у футбол, і не забувати про державний бюджет. Потрібно враховувати інтереси всіх".

 

Навколо Кубка

"Із наступного сезону у організації змагань Кубка України змін не передбачено - попередні етапи Кубка лежать на плечах ПФЛ. Але не треба забувати, що Кубок України — це фактично друге за значимістю змагання у країні, його потрібно перетворювати в привабливий турнір і для глядачів, і для клубів, і для спонсорів, і для телебачення. Він повинен бути цілісним, а для цього у нього повинен бути один організатор. Для Ліги майже неможливо перетворити попередній етап Кубку у привабливий продукт.

В ідеалі функції організатора змагань має взяти на себе ФФУ. Якщо ми говоримо про міжнародний досвід, в будь-якій країні Європи у асоціації є два привабливих і дохідних заходи — національний кубок і збірна. Це те, що приносить федераціям дохід, у тому числі від телебачення, від спонсорів. Тому було б логічно, щоб федерація сконцентрувала всі права на проведення Кубка у себе. Якщо з якихось причин федерація не хоче чи не може це зробити — можливо, Прем'єр-ліга".

 

Обмін з аматорами

"Ми давно йшли до того, щоб між Другою лігою і змаганнями аматорів відбувався обмін за підсумками змагань за спортивним принципом. Вдячні Асоціації аматорського футболу за те, що вони нас почули і перейшли на систему «осінь-весна», синхронізували з нами календар. Із наступного сезону ми прописали в Регламенті обмін 2-2.  Для команд, які мають піднятися до нас з аматорських змагань, теж прописано спортивний принцип. Раніше для того, щоб потрапити в Другу лігу, достатньо було просто брати участь в аматорському чемпіонаті, а зараз ми прописуємо, що потрібно посісти місце не нижче восьмого. Це теж спортивний принцип: потрібно не просто взяти участь, а ще й досягнути певного результату".

 

Прес-служба ПФЛ за матеріалами веб-конференції Sport.ua

Повний текст і відео з конференції Сергія Макарова тут




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору