Новини ліги

Увага! Зміни до Правил ФІФА

08:31, 2 липня 2016

Комітет арбітрів ФФУ надав розяснення щодо нововведень до Правил гри ФІФА

 

Першого червня набули чинності поправки до правил футболу, що їх було прийнято IFAB. ЄВРО-2016 є першим великим турніром, на якому вони застосовуються.

Здебільшого, поправки покращують структуру правил і їх формулювання. Але є і фактичні зміни, засновані на здоровому глузді. Наприклад: після стартового свистка по м'ячу тепер можна бити в будь-якому напрямку, а не тільки вперед; гравець, який отримав травму в зіткненні з футболістом, якого було покарано за порушення жовтою або червоною карткою, тепер може отримати швидку медичну допомогу на полі, а не за його межами, щоб команда порушника не отримала чисельну перевагу.

Разом із тим, на ЄВРО-2016 також почався дворічний випробувальний термін для зміненого правила так званого "потрійного покарання", яке раніше передбачало пенальті, червону картку і дискваліфікацію гравця за фол останньої надії у штрафному. Тепер арбітри показуватимуть не червону, а жовту картку, якщо воротар або захисник намагалися зіграти в м'яч, а не свідомо йшли на фол.

Голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі передав до Адміністрації ПФЛ розширену презентацію за підсумками роботи 130-го засідання Міжнародної Ради футбольних асоціацій (IFAB).


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Повну версію презентації зі слайдами та відео можна скачати ТУТ (Для комп'ютерів з ОС Windows необхідно встановити розширення QuickTime, для  відображення відео у презентації).

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору