Новини ліги

Футбольна особистість. Володимир Баєнко, захисник ФК "Гiрник" Кривий Рiг

12:21, 9 червня 2016
Історія футболіста, який до останнього вірив у свій успіх
 
 
Цього сезону було поставлено чимало інивідуальних рекордів. Одним із них став сезон для захисника "Гірника" Володимира Баєнка, який зіграв за криворіжців 27 матчів, забивши 8 голів. Настільки висока результативність дозволила Баенко стати найрезультативнішим захисником року у дивізіоні. У інтерв'ю прес-службі ПФЛ 26-рiчний захисник-бомбардир розповів про свiй пiзнiй дебют серед професiоналiв та бомбардирські якості. 
 
 
- Сезон, що минув, мабуть, найкращий у вашій кар'єрi?
- Безперечно! Таке не забувається. Команда зробила великий крок уперед, зросла, окрiпла. З нею стали рахуватися iншi колективи. Шосте мiсце й тим ще цiнне, що ми його здобули без будь-якоi допомоги. "Гiрник" грав, грає i буде грати у чесний футбол. Така принципова позицiя керiвництва клубу, й вiд оцих своiх принципiв нiхто відхрещуватися не збирається. А те, що я забив вiсiм м'ячiв... Приємно, звичайно, але для меня особистi здобутки - другоряднi. На першому мiсцi - колективнi. 
 
- Не помилюся, якщо скажу, що з-помiж усiх матчiв найбiльше запам'ятався переможний охтирський...
- Та зустрiч - як казковий сон! Ми поступалися в рахунку (1:2), бiльше того - грали вменьшостi (у другому таймi вилучили Сергiя Нудного) й, здавалося, взагалi без шансiв на порятунок. Але... Двiчi пiшов у карний майданчик "Нафтовика" - й двiчi вiдзначився пiсля подач Ярика Ямполя. Якщо чесно, не одразу й усвiдомив, що трапилось... Хлопцi почали жартувати: мовляв, навiщо нам другий бомбардир, коли у нас вже є Артем Сiтало і Баєнко.
 
- До своiх 26 рокiв ви захищали кольори лише двох клубiв. Не сторонник бiгати з команди в команду?
- Та нi, простий збiг обставин! З 17 рокiв, як закiнчив спортивну школу, грав за обласнi команди, нiкому не був потрiбен, якби не один випадок...
- У професiональних змаганнях ви дебютували, можна сказати, у зрiлому вiцi. Чому?
- Як казав герой однiєї  комедiї, було бажання, але не було можливостi... Та я не опускав рук, не занепадав духом, а продовжував титанічно працювати. Знав, що коли-небудь обов'язково з'явиться можливость спробувати своi сили на професiональному рiвнi. Все змiнила випадкова зустрiч з одною людиною у магазинi. Вiн запитав мене, що я роблю, вiдповiв: хочу у професiонали, є сили й бажання. Через деякий час я поiхав на оглядини у днiпродзержинську "Сталь". I навiть пiдписав контракт, але мiй дебют у другiй лiзi довелося вiдкласти через травму... Повернувся у футбол майже через пiвроку, а весною 2013 року, у своїй же першiй грi за "НПГУ-Макіїввугілля" вiдзначився забитим м'ячем у ворота... "Сталi". Й хоча матч ми програли (2:4), але для меня той здобуток був напрочуд важливий. 
 
- Розкрийте секрет успiху - як за три роки можна потрапити з першостi областi до першої української лiги?
- Секрет простий. Тренуватися не шкодуючи анi сил, анi себе. Слiдкувати за собою. Дотримуватися усiх правил професiонального футболiста. Головне запам'ятати - твоя кар'єра, крiм тебе, зазвичай, бiльше нiкому не потрiбна. 
 
- У вас закiнчився термiн дiї контракту с "Гiрником". Традицiйне запитання: що далi?
- Поки й сам не знаю. Зараз з агентом працюємо над цим питанням. Але у "Гiрник", напевно, вже не повернуся. Прийшов час змiнювати обстановку, потрiбен новий виклик, новi емоцii. Треба рухатися далi, iнакше, вважаю, можна потрапити до зони комфорту - i тодi ти просто перестаєш розвиватися, з часом тебе починає все влаштовувати, перестаєш висувати до себе максимальнi вимоги... А я хочу йти вперед, зростати фахово й не зупинятися лише на виступах у першiй лiзi.
 
- I останнє. Яка футбольна мрiя Володимира Баєнка?
- Чути гiмн Лiги чемпiонiв у якостi гравця. Якого клубу? Немає особливої рiзницi. Наскiльки це реально? Кажуть, що нiчого неможливого не iснує...
 
Коротка довідка:
Володимир Баєнко - вихованець донецького "Олімпіка-УОР".
Грав у командах: "НПГУ-Макіїввугілля" Макіївка, "Гiрник" Кривий Рiг. 
Народився: 9 лютого 1990 року у м. Комсомольське Донецкої областi
Перший тренер: Баєнко Володимир Михайлович
Ігровий номер: 29
Амплуа: захисник
Зріст: 183 см
Вага: 77 кг
 
Прес-служба ПФЛ

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору