Новини ліги

Атестаційний комітет ФФУ: п'ятеро клубів поповнить другу лігу

07:53, 3 червня 2016

Підсумки важливого засідання Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України

За повідомленнями офіційного сайту ФФУ Атестаційний комітет організації учора видав атестати на участь у новому сезоні Другої ліги відразу п'яти аматорським клубам.

Серед них ФК "Балкани" (с. Зоря), "Жемчужина" (Одеса), "Рух" (Винники), "Поділля" (Хмельницький) і "Нива" (Вінниця).

А от "Металург" Запоріжжя поки не пройшов процедуру атестації для участі у Другій лізі чемпіонату України, повідомляє офіційний сайт ФФУ. Питання про видачу атестату відродженому запорізькому клубу перенесено на наступне засідання Комітету з атестації через наявність боргів, що утворилися в процесі участі команди в аматорському чемпіонаті України з футболу.

Металург Запоріжжя — відроджена футбольна команда, створена після того, як колишній клуб, власниками якого є голова правління заводу «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв і його син Олександр, були оголошені банкрутом в кінці минулого року. Нова команда складається переважно з гравців аматорського клубу "Россо-Неро", власники якого в березні цього року якраз і погодилися на ребрендинг з метою відродження колишнього головного клубу Запоріжжя.

З квітня Металург брав участь у чемпіонаті України серед аматорів, а влітку планує отримати атестат професійного клубу, щоб мати можливість заявиться у Другу лігу. У разі допуску до професійних змагань, запорожці збираються проводити свої домашні матчі на Славутич-Арені, де до припинення свого існування грав колишній Металург.


Крім них, атестати на участь у новому сезоні Другої ліги вже отримали Арсенал-Київ", "Арсенал-Київщина" (Біла Церква), "Барса" (Суми), "Буковина" (Чернівці), "Енергія" (Нова Каховка), "Кремінь" (Кременчук), "Скала" (Стрий), "Мир" (с. Горностаївка), "Нікополь-НПГУ", "Реал Фарма" (Овідіополь), а також пониженому в класі за підсумками минулого сезону Першої ліги ФК "Тернопіль".

У той же час херсонський "Кристал", який у сезоні-2015/16 грав у Другій лізі, поки не отримав атестат на новий сезон через невирішені фінансові проблеми.

А футбольний клуб «Кривбас» м. Кривий Ріг не розглядався, як претендент на отримання атестату, оскільки клуб самоусунувся від проходження процедури атестації та не надав фінансових гарантій.


Зазначимо, що "Балкани" і "Рух" — лідери вітчизняного аматорського футболу останніх років. У 2015 році "Балкани" стали переможцем чемпіонату України серед аматорів, а "Рух" - взяв срібні медалі першості. Також успішно виступала і "Жемчужина" серед аматорів, яка є чинним чемпіоном Одеської області.

Вінницька "Нива" раніше вже мала професіональний статус, але втратила його в 2012 році через фінансові проблеим. Хмельницьке "Поділля" також виступало в другій лізі до 2008 року, після чого клуб було ліквідовано, а його правонаступником стало хмельницьке "Динамо", що припинило існування в 2013-м

А футбольний клуб «Кривбас» м. Кривий Ріг не розглядався як претендент на отримання атестату, оскільки клуб самоусунувся від проходження процедури атестації та не надав фінансових гарантій.

Щодо першої ліги, то перенесено розгляд питання щодо видачі атестату футбольним клубам, які вибороли право підвищитись в класі за підсумками змагань Першої ліги: «Інгулець» с. Петрове Кіровоградської області та «Буковина» м. Чернівці, оскільки вони не виконали вимоги фінансових критеріїв Регламенту з атестації футбольних клубів ПФЛ України. 

Таким чином, атестат, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу

- серед професіональних команд клубів 1-ої ліги ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр. отримали:

 

1. «Авангард» м. Краматорськ

2. «Геліос» м. Харків

3. «Гірник» м. Кривий Ріг

4. «Гірник-Спорт» м. Комсомольськ

5. «Десна» м. Чернігів

6. «Іллічівець» м. Маріуполь

7. «Нафтовик-Укрнафта» м. Охтирка

8. «Оболонь Бровар» м. Київ

9. «Черкаський Дніпро» м. Черкаси

10. «Колос» с. Ковалівка

11. «Верес» м. Рівне

 

- серед професіональних команд клубів Другої ліги ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр. отримали:

 

1. «Арсенал-Київ» м. Київ

2. «Арсенал-Київщина» м. Біла Церква

3. «Барса» м. Суми

4. «Енергія» м. Нова Каховка

5. «Кремінь» м. Кременчук

6. «Скала» м. Стрий

7. «Мир» с. Горностаївка

8. «Нікополь-НПГУ» м. Нікополь

9. «Реал Фарма» м. Одеса

10. «Тернопіль» м. Тернопіль

 

 

Прес-служба ПФЛ за матералами офіційного сату ФФУ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору