Новини ліги

Юрій Сєбов: «Я бачу в волонтерстві перспективний напрямок»

12:37, 23 травня 2016

Волонтерські ініціативи ПФЛ – можливість стати частиною футбольної родини

Участь волонтерів у футбольному житті найяскравіше проявляється в період проведення міжнародних чемпіонатів. Це шанс розвинути свої професійні здібності, розширити зв`язки, встановити нові ділові та дружні контакти, що є надзвичайно міцними, і головною мотивацією волонтерів є почуття причетності до великого проекту.

Волонтерство є частиною національного українського світогляду. Розвиток волонтерства є одним із напрямків роботи ПФЛ у сфері розвитку масового футболу. Ця ініціатива надасть можливості ділитися футбольним досвідом із тими, кому цей досвід потрібен, дізнатися про спортивну професію та специфіку роботи зсередини, стати частиною футбольної родини. Головне, що отримують волонтери - це почуття своєї корисності в футбольному суспільстві. Юрій Сєбов є першим волонтером ПФЛ, що прагне зробити свій внесок в реалізацію соціально-значущих проектів.

 

Юрій Сєбов, скаут-аналітик: «Вперше побачив футбольний матч у 2002 році, коли проходив Чемпіонату світу у Японії та Південній Кореї. З того моменту захопився грою мільйонів і ця пристрасть до сьогоднішнього дня тільки збільшується. Закінчиши магістратуру Одеського національного морського університету за спеціальністю "Організація перевезень та управління на транспорті" почав працювати за спеціальністю, але зрозумів, що хочу тільки #ЖитиФутболом. І футбол всередині мене переміг. Згодом успішно завершив тренерські курси ФФУ категорії "С", де отримав нові знання від досвідчених викладачів - Семена Йосифовича Альтмана та Віктора Захаровича Зубкова, які мають за своєю спиною величезну тренерську кар'єру. Вчитися у таких спеціалістів дуже цікаво та корисно»


«Наполегливість та прагнення йти до своєї мети допомогло мені отримати запрошення від "Міжнародної професіональної скаутингової організації", яка базується у Блекберні, що у Великобританії, відвідати спеціальний курс "Професіональний скаутинг". Сам курс відбувся на Міському стадіоні у Вроцлаві, Польщі, де проходили матчі ЄВРО-2012. За умовами курсу, в кінці треба було здати екзамен скауту футбольного клубу "Мідлсбро", підготувавши звіт на вказаного гравця, перед цим подивившись відео матчу. Дуже велика увага приділяється найдрібнішим деталям. Саме завдяки їм здобуваються великі перемоги та виграються титули. Навіть найдрібніша річ може згодом стати вирішальним фактором. У цьому сенсі отримати досвід від англійських скаутів було безцінно. До речі, я перший українець, який став членом цієї організації».

 

«Бачу велику перспективу у розвитку клубів ПФЛ, - продовжує Юрій. - Є приклади "Вереса", "Черкаського Дніпра", "Буковини", які за грамотної маркетингової роботи збирають на своїх стадіонах велику кількість вболівальників і створюють для людей свято футболу. Президент ПФЛ Сергій Макаров всіляко підтримує нові та цікаві ідеї від представників клубів, функціонерів та вболівальників. За його ініціативою відбувся семінар "Стратегічний маркетинг спортивної організації", де прозвучало багато пропозицій щодо комерційного розвитку ліг і було надано новий маркетинговий інструментарій до розвитку, який є дуже корисним".

 

Юрій Сєбов: «Саме завдяки ентузіазму людей, які дійсно прагнуть розвивати український футбол, у мене з'явилось бажання домогти їм у цьому і стати волонтером. Своїми реальними діями хочемо підвищувати рівень Першої та Другої ліги, залучати нових уболівальників, спонсорів. Я бачу в волонтерстві перспективний напрямок, де кожен може долучитися до команди професіоналів. Спільними зусиллями, я вірю, ми зможемо досягти поставлених цілей. Запрошую усіх бажаючих приєднатись до нас і стати волонтером #ПФЛ. Футбол – велика об'єднувальна сила і тільки доклавши спільних зусиль ми досягнемо успіху»

Прагнення розвивати футбол є дуже цінним. Звертайтесь до нас, якщо ви маєте бажання бути причетним до великої футбольної сім`ї і докладати зусиль для розвитку футболу. Ми відкриті до Ваших пропозицій на marketing@pfl.ua.

 

Світлана Рибакова, маркетинг-менеджер ПФЛ

Фото з особистого архіву Юрія Сєбова




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору