Новини ліги

Перша ліга. 28 тур. Анонс матчів: бій в Харкові, емоції в Києві

21:26, 19 травня 2016

Анонс матчів 28-го туру у першій лізі

 

Чим ближче до фінішу змагань, тим більшою стає напруга у першій лізі. Єдиний, хто вже не переймається за результат, а готується до виступу у змаганнях УПЛ – це кіровоградська «Зірка». Не виключено, що лідери кіровоградської команди не вирушать до Краматорська на календарний матч, однак завдання перемогти з них не знімається. Те ж стосується і їх суперника – «Авангард» потребує очок, тому поєдинок очікується ще той.

Після двох поспіль поразок на «Черкаський Дніпро», який декларує бажання завоювати «срібло», чекає не найпростіший поєдинок у Охтирці. А «Гірник» і «Оболонь-Бровар» обов’язково мають брати максимум очок у Харкові і Полтаві відповідно, бо «Іллічівець» цього туру отримає тернопільські три очки автоматично і ще більше наблизиться до медальної зони.

Унизу таблиці двобої будуть не менш запеклими: «Суми» їдуть до Миколаєва, а «Тернопіль» зіграє в Чернігові. Що воно буде, як команди упораються зі своїми завданнями протягом двох ігрових днів уїк-енду – починаємо слідкувати уже завтра.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом і надихайте інших грою мільйонів! 


Матч «Нива» - «Іллічівець» не відбудеться


20 травня 2016 рік. 17:00. м.Полтава. «Локомотив»

«Полтава» - «Оболонь-Бровар» (Київ)

Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон)

Дискваліфіковані: Семенець – немає

У першому колі1:3

Відеотрансляція – тут

Травень складається не найкраще для полтавців – всього одне очко у трьох іграх, та ще й перше вилучення у професіональній кар’єрі Семенця залишить господарів без провідного нападника й найрезультативнішого гравця. Зважаючи на те, що в останніх трьох матчах підопічні Безсмертного завоювали всього одне очко, це буде серйозна втрата.

Що ж стосується гостей, то вони останнім часом втратили немало очок, але завдяки аналогічній нестабільності у конкурентів навіть знову вийшли на друге місце. Утім, прагматичний травень не дозволяє занадто багато помилок. Тож нема сумнівів, що гості на шляху до медалей постараються подолати навіть таку непоступливу команду, як «Полтава».

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Оболонь-Бровар» – одна з найкращих за результатами виїзних матчів (23 очка – більше лише у «Зірки», 25);
  • ФК «Полтава» в останніх 5 матчах набрала лише два очка;
  • у двох останніх матчах киянин Шевчук відзначився двома голами (як і чернігівець Картушов та миколаєвець Ковальов).


20 травня 2016 рік. 18:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон

«Миколаїв» - «Суми»

Арбітр – Сергій Скрипак (Київська область)

Дискваліфіковані: немає – Томенко

У першому колі: 1:2

Відеотрансляція – тут

Миколаївська команда – у смузі удач. Вона зуміла перервати безгольову засуху й обіграти «Гірник-Спорт» та навіть «Черкаський Дніпро». Утім, інколи буває важче грати проти команд із нижчої частини турнірної таблиці, у яких своя мотивація і максимальне налаштування на будь-якого суперника, включаючи й середняка.

Сумчани цього сезону встигли кілька разів приємно здивувати (перемога над «Оболонню-Бровар» та відбір очок у «Гірника» та «Іллічівця» говорять самі за себе). Однак команда забагато пропускає і часто втрачає очки там, де може розраховувати на більше. У важливому матчі, який може стати одним із останніх шансів на уникнення плей-оф, сумчанам зможе допомогти авторитетний воротар Махновський, який відбув дискваліфікацію. От тільки його місце на «лаві штрафників» займе захисник Томенко…

Цікаві факти напередодні матчу

  • більше трьох матчів триває «суха» серія воротаря миколаївців Чумака (272 хвилини);
  • сумська команда має великий козир у вигляді результативних замін (наставник сумчан Ярошенко здійснив їх шість – як і головні тренери «Зірки» та «Авангарду» – Лавриненко та Кріпак);
  • ПФК «Суми» пропустив аж 45 м’ячів, що є найгіршим показником у лізі.

20 травня 2016 рік. 18:00. м. Охтирка. «Нафтовик»

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) - «Черкаський Дніпро» (Черкаси)

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачево)

Дискваліфіковані: немає – Шопін

У першому колі0:1

Відеотрансляція – тут

За останній місяць охтирська команда суттєво вирівняла свої результати, набравши десять очок. Утім, минулого туру вона поступилася «Гірнику-Спорт», погіршивши дещо своє становище.

Утім, гості, які програли середнякам «Десні» й «Миколаєву», приїдуть на Сумщину й узагалі розлюченими. Без дискваліфікованого Шопіна і, вірогідно, травмованого Скепського вони спробують обіграти самобутню команду нафтовиків, яка цього сезону виступає не дуже стабільно, однак здатна обігрувати навіть лідерів.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Нафтовик» не програє вдома ще з жовтня (5 матчів – 1 перемога й 4 нічиїх);
  • після поразок у двох останніх турах «Черкаський Дніпро» відкотився аж на четверте місце, правда, відстаючи від найближчих конкурентів лише на пару очок;
  • у двох останніх виїзних матчах черкасців за них забивав лише форвард Качур (два голи).

20 травня 2016 рік. 18:00. м. Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» (Краматорськ) - «Зірка» (Кіровоград)

Арбітр – Микола Кривоносов (Київ)

Дискваліфіковані: Бондаренко, Мірошник – немає

У першому колі: 1:5

Відеотрансляція – тут

«Зірка» відпочила тиждень, зважаючи на зняття свого суперника у минулому турі – «Ниви». Однак навіть після здобуття дострокових золотих медалей кіровоградська команда хоче вигравати, адже гравцям є що доводити тренерському штабу напередодні виходу у Прем’єр-лігу.

Що ж стосується господарів, то їхня турбота – за три тури від фінішу убезпечити себе від плей-оф. Для цього треба набирати очки вдома, хай навіть з лідером. От тільки відразу двоє гравців із когорти «руйнівників» пропустять тур через дискваліфікацію.

Звісно, «Авангард» спробує й реваншуватися за крупну поразку у першому колі. Обидві команди покладатимуться на трудові резерви (не забуваймо – обидва головних тренери команд, і Кріпак, і Лавриненко, лідирують за кількістю результативних замін – відразу по 6).

Цікаві факти напередодні матчу

  • лідер і достроковий чемпіон – єдина команда першої ліги, яка все ще не програвала у весняній частині сезону (9 матчів без поразок ще з осені);
  • «Зірка» не програє в гостях ще з кінця вересня – 8 матчів підряд;
  • три нічиї й дві поразки – такі показники краматорської команди за останній місяць. Її воротар Леонідов в останніх трьох домашніх матчах м’ячів у свої ворота не пропускав.


21 травня 2016 рік. 18:00. м. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна.

«Десна» (Чернігів) - «Тернопіль»

Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі2:0

Відеотрансляція – тут

«Десна» прагне більшого – яскраві перемоги над сумчанами та черкасцями із загальним рахунком 7:1 доводять, що команда Рябоконя взяла курс на перезавантаження і в наступному сезоні, цілком можливо, постане зовсім іншою – іще сильнішою.

Утім, цього разу в гості до чернігівців прибуде «поранений звір»: поразка з великою долею вірогідності означатиме для тернополян достроковий виліт. Тому навіть при сумних показниках в останніх турах та без Івегеша, який захворів і передав тимчасово свої повноваження президенту клубу Марущаку, гості постараються розжитися у Чернігові очками.

Цікаві факти напередодні матчу

  • в останніх десяти матчах ФК «Тернопіль» набрав всього три очка, жодного разу не вигравши;
  • тернополяни сім матчів без перемог в гостях (ще з осені);
  • «Десна» ще з вересня пропускає у кожному домашньому матчі (у 9 останніх іграх на своєму полі – 12 м’ячів).

21 травня 2016 рік. 18:00. м. Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського.

«Динамо-2» (Київ) - «Гірник-Спорт» (Комсомольськ)

Арбітр – Віктор Копієвський (Кіровоград)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі: 0:0

Відеотрансляція – тут

Динамівці потребують результату – навіть з урахуванням їхньої традиційної непоступливості вдома, команда потребує очок, адже весняний спад привів до того, що теоретично їй може загрожувати навіть плей-оф.

«Гірник-Спорт» – 11-та команда турніру, яка випереджає киян лише за додатковими показниками – суперник із числа тих, матчі з якими називають «зустрічами за шість очок». А враховуючи той факт, що очолює комсомольців корінний динамівець Ігор Жабченко, можна не сумніватися, що поєдинок вийде цікавим і принциповим.

Цікаві факти напередодні матчу

  • кияни ще не забивали вдома навесні (у чотирьох домашніх матчах за їх участі було забито всього один м’яч – три нульових нічиї та мінімальна поразка від «Зірки»);
  • воротар киян Волинець не пропускає вдома уже три матчі поспіль;
  • всього одне очко набрало «Динамо-2» у травні (як і «Авангард», «Полтава» та «Тернопіль»).

21 травня 2016 рік. 18:30. м. Харків. «Сонячний»

«Геліос» (Харків) - «Гірник» (Кривий Ріг)

Арбітр – Олександр Дердо (Іллічівськ)

Дискваліфіковані: Чередніченко – Жук

У першому колі: 1:1

Відеотрансляція – тут

А ось і центральний, напевно, матч цього туру. Й один із найважливіших в цілому в ці заключні тижні сезону. Команди розділяють три рядки турнірної таблиці й чотири очки. Зважаючи на те, що «Іллічівець», який вирвався на п’яте місце, гарантовано набере очки замість матчу з «Нивою», харків’янам не залишається нічого, окрім як грати на перемогу.

Щоправда, обидві команди зіграють без низки травмованих і дискваліфікованих гравців, але навіть попри не зовсім оптимальні склади, у них достатньо кадрового потенціалу, щоб видати видовищний бій.

Саме бій – обидві команди часто грають внічию, що, до речі, за статистикою свідчить якраз про безкомпромісність (відігратися у безнадійній ситуації – це також прояв волі). Та й загалом їхні попередні зустрічі нерідко були настільки напруженими, що їхню долю міг визначити один удар.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Геліос» – лідер за кількістю нічиїх у нинішньому сезоні (12 – у «Гірника», для порівняння, 10);
  • відзначимо, що «суха» серія воротаря криворіжців Ганєва включає три з третиною виїзних матчі (307 хвилин);
  • «Гірник» у трійці кращих за результатами виїзних матчів (краще справи в гостях тільки у «Оболоні-Бровар» та «Зірки»).

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору