Новини ліги

Перша ліга. 27 тур. Анонс матчів: всі трансляції та низка центральних матчів

12:37, 14 травня 2016

Анонс матчів 27-го туру у першій лізі

 

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом і надихайте інших грою мільйонів! 



 Матч «Зірка» - «Нива» не відбудеться



15 травня 2016 рік. 16:00. м.Кривий Ріг. «Металург»

«Гірник» (Кривий Ріг) - «Полтава»

Арбітр – Олександр Шандор (Львов)

Дискваліфіковані: Ситало – немає

У першому колі0:0

Відеотрансляція – тут

«Гірник» після домашньої поразки від охтирців і виїзної нічиєї з динамівцями трішки відстав, поступився другим місцем і наразі вимушений навіть розділяти третє з оболонцями. Тому іще одна втрата очок – не варіант для криворіжців, якщо вони хочуть утримати вигідні позиції в боротьбі за медалі.

Звісно, господарям буде важко без дискваліфікованого Ситала, однак заміна йому є (кількісна точно, чи якісна – покаже гра). А ось гості, які здобули реноме непоступливого суперника, який небагато забиває, але й мало пропускає, явно сподіваються дати бій «гірникам».

Цікаві факти напередодні матчу

  • дискваліфікований Ситало причетний до 16 із 37 голів своєї команди (10 голів та 6 асистів);
  • упродовж п’яти матчів ще з минулої осені «Полтава» не може виграти в гостях (дві нічиї та три поразки);
  • три останні матчі полтавці програли (найгірша з поточних серія на рівні з тернополянами).


15 травня 2016 рік. 16:00. м.Тернопіль. Центральний міський стадіон

«Тернопіль» - «Авангард» (Краматорськ)

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі0:2

Відеотрансляція – тут

Календар давав тернополянам шанси взяти ініціативу в боротьбі за виживання у свої руки – всіх трьох головних конкурентів вони приймають вдома, однак ні комсомольців, ні сумчан переграти не змогли (нічия і поразка). Відступати вже нікуди – «Суми» відірвалися на 7 очок, «Гірник-Спорт» – на 9, «Авангард» – на 11. Щоб не втратити шансів бодай на плей-оф, треба вигравати у краматорців.

Ситуація ускладнюється хворобою головного тренера Василя Івегеша. У минулому турі з сумчанами команду вивів тренер Анатолій Назаренко, зараз же картку в.о. головного тренера отримав президент клубу Іван Марущак.

Цікаві факти напередодні матчу

  • тернополяни не можуть виграти вже 9 матчів з минулої осені (5 із них – вдома);
  • утім, у «Авангарду» свої проблеми – програно два останніх виїзних матчі, без перемог уже чотири тури;
  • уже 5 матчів поспіль не може залишити свої ворота в недоторканості «Тернопіль».


15 травня 2016 рік. 16:30. м. Комсомольськ. СК  «Юність»

«Гірник-Спорт» (Комсомольськ) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)

Дискваліфіковані: Волчков – Білий

У першому колі2:0

Відеотрансляція – тут

Надзвичайно цікаве протистояння двох стрімких та потужних команд. «Гірник-Спорт» відстає від суперників на шість рядків таблиці та відразу вісім очок, тому змушений думати про уникнення плей-оф, адже сумчани відстають лише на два очки.

«Нафтовик-Укрнафта» набрав чудову ходу і відбирає очки навіть у лідерів. Єдине – у гостей чимало кадрових проблем, і до травмованих додався ще й дискваліфікований універсал Білий. У господарів через цю ж причину не зіграє один із провідних захисників Волчков.

Цікаві факти напередодні матчу

  • за статистикою команди в кардинально різній весняній формі: у охтирців 15 очок у 7 турах (більше тільки у черкасців та кіровоградців), у комсомольців – 5 очок за аналогічний відрізок (стільки ж у «Тернополя», менше лише у «Ниви», яка знялася з турніру);
  • відзначимо хорошу форму охтирця Арвеладзе (один гол і два асисти в останніх трьох турах);
  • охтирська команда агресивна в гостях – вона одна із лише п’ятьох, які взяли 20+ очок на виїзді (на чужих полях вона взяла на три очки більше, ніж на своєму).


15 травня 2016 рік. 17:00. м. Маріуполь. «Іллічівець»»

«Іллічівець» (Маріуполь) - «Геліос» (Харків)

Арбітр – Андрій Кузьмін (Миколаїв)

Дискваліфіковані: Мигунов – Глушицький

У першому колі0:0

Відеотрансляція – тут

Маріупольська команда продовжує погоню за лідерами. Вона вже шоста й відстає від п’ятірки лише на одне очко, та й до трійки недалеко – чотири очка. Щоправда, результати даються молодій команді нелегко – після охтирської поразки вона здобула перемоги над «Динамо-2» (4:2) та «Полтавою» (2:1) у досить драматичних протистояннях. На щастя маріупольців, розігрався форвард Артур Загорулько (в його активі 3 голи в 2 останніх матчах).

В гості їде головний конкурент – той самий «Геліос», який на сходинку вище. Якщо харків’яни вистоять, завдання приазовців ускладниться. Це справжній центральний лобовий матч туру. Одна біда – ліві фланги обох команд ослаблені дискваліфікаціями. Утім, їхні склади варіативні, і вибір у Кривенцова та Сізіхіна буде.

Цікаві факти напередодні матчу

  • виїзна безпрограшна серія харків’ян тягнеться ще із жовтня минулого року й нараховує 7 матчів (дві перемоги і п’ять нічиїх);
  • до того ж, в останніх чотирьох гостьових зустрічах «Геліос» навіть не пропускав! (дві перемоги й дві нічиї, м’ячі – 3:0);
  • причому, починаючи з листопада, уже чотири з лишком матчі «Геліос» навіть не пропускає в гостях.


15 травня 2016 рік. 17:00. м. Черкаси. «Центральний»

«Черкаський Дніпро» (Черкаси) - «Миколаїв»

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)

Дискваліфіковані: Бушман, Тарасенко – немає

У першому колі0:1

Відеотрансляція – тут

Черкаська команда програла в Чернігові, що дозволило достроково оформити чемпіонство «Зірці». Але вдома «річники» дуже сильно виступають, тож сподіваються реабілітуватися за виїзні невдачі (яких надто багато).

Єдина біда господарів – кадрове питання. Продовжується залишатися на лікарняному Скепський, котрий восени демонстрував фантастичну форму (добре, що його гідно заміняє новачок Семенина, який в останніх 4 домашніх матчах забив 3 м’ячі й здійснив 1 асист). А після матчу з «Десною» на лаві штрафників лишилися основні центрбек Тарасенко та лівий хав Бушман.

«Миколаїв» навесні виступає не дуже успішно, утім, є одна обставина, яка змушує з обережністю поставитися до візиту середняків. В гостях «корабели» грають дуже незручно для суперників, в’язко й сильно в обороні. Тож їдуть в гості до черкасців з мрією відібрати очки.

Цікаві факти напередодні матчу

  • миколаївці приїдуть в гості до команди, яка ще ні разу не програвала вдома в поточній першості (11 перемог і дві нічиї у 13 матчах – найкращий показник першої ліги);
  • «Черкаський Дніпро» виграв чотири останніх домашніх матчі (найкраща із діючих серія, такою ж володіє і «Зірка»);
  • «Миколаїв» в гостях виступає дуже лаконічно – три нічиї та одна поразка, різниця м’ячів – 0:1.


15 травня 2016 рік. 17:00. м. Суми. «Ювілейний»

«Суми» - «Десна» (Чернігів)

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

Дискваліфіковані: Махновський – немає

У першому колі: 1:4

Відеотрансляція – тут

Сумська команда здобула надважливу перемогу в Тернополі, яка дає їй чудові шанси на уникнення прямого вильоту. Утім, належить ще поборотися й за уникнення плей-оф, а для цього варто розібратися з «Десною» у північному дербі.

Утім, чернігівська команда також невдоволена своїм поточним місцем, у неї амбітні плани й велике бажання піднятися вище. Враховуючи, що ця команда успішно грає в гостях, господарям буде важко. А надто – з урахуванням відсутності досвідченого голкіпера Махновського.

Цікаві факти напередодні матчу

  • у п’яти матчах за ПФК «Суми» воротар Махновський отримав відразу чотири попередження, тому сьогодні не допоможе господарям;
  • «Десна» – одна із лише кількох команд ліги, які в гостях взяли більше очок, ніж удома (ще «Оболонь-Бровар», «Геліос», «Нафтовик-Укрнафта» та «Гірник-Спорт»);
  • сумчанин Брікнер разом із кіровоградцем Б.Баранцем та тернополянином Курилом очолює список гравців, які отримали найбільше попереджень (по 9).


15 травня 2016 рік. 19:00. м. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь-Бровар» (Київ) - «Динамо-2» (Київ)

Арбітр – Денис Шурман (Київська обл.)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі3:1

Відеотрансляція – тут

Столичне дербі важливе для обох команд. Молоді динамівці сприймають кожен матч проти лідерів як хорошу школу й сподіваються здобути першу весняну перемогу. А досвідченішим оболонцям хочеться піднятися вище, адже наразі вони навіть поза першою трійкою.

Після охтирської нічиєї господарі будуть невдоволені результатом, а ось для «Динамо-2» нічия з «Гірником», вважаємо, досягнення. Тож це ще питання, хто буде спокійнішим, а хто – більш мотивованим. Відзначимо особисту мотивацію лідера оболонців Фаворова – свого часу він грав за «Динамо-2» ще при Гусині, але там його талант не оцінили…

Цікаві факти напередодні матчу

  • безпрограшна серія оболонців складає вже чотири тури (по дві перемоги й нічиї);
  • ще з другого туру (початок серпня минулого року) не можуть виграти в гостях молоді динамівці – три нічиї та вісім поразок на виїзді;
  • динамівці перервали гольову «засуху» позаминулого туру, однак перша весняна перемога для них ще попереду (в останніх 8 іграх – по 4 нічиї і поразки).

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору