Новини ліги

Друга ліга. 23-й тур. Анонс матчів: заруба у Стрию та старший проти молодшого

21:53, 13 травня 2016

Анонс матчів 23-го туру у другій лізі

14 травня 2016 рік. 17:00. м.Одеса. Стадіон «Спартак»

«Реал Фарма» (Одеса) - «Кристал» (Херсон)

Арбітр – Дмитро Денисюк (Київська область)

Дискваліфіковані: Бичков – Адаменко, Гливий

У першому колі2:1

Відеотрансляція – не планується

ФК «Реал Фарма» анонсував, що матч проти «Кристалу» відбудеться на стадіоні «Спартак» (до цього після переїзду в Одесу з Овідіополя команда приймала суперників на арені «Іван»). Тож до новосілля господарі підготуються особливо ретельно, адже у випадку успіху матимуть змогу впритул наблизитися навіть до «Буковини», котра замикає першу п’ятірку.

«Кристал» – у полосі невдач. Чимало травмованих, двоє дискваліфікованих. Не позаздриш тренерському штабу на чолі з Сергієм Шевцовим, адже компенсувати такі втрати важко при досить кількісно обмежено. Господарі також підійшли до матчу в неповному складі – через перебір карток не зіграє досвідчений центрхав Бичков.

Цікаві факти напередодні матчу

  • два останніх домашніх матчі «Реал Фарма» виграв у «Кременя» та «Миру» із загальним рахунком 6:1;
  • «Кристал» ще з осені не може набрати виїзних очок (п’ять поразок поспіль);
  • один проти одного можуть зіграти найстарший та наймолодший гравці українського професіонального футболу – 50-річний граючий президент господарів Микола Лиховидов проти 16-річного півзахисника гостей Іллі Шевцова.

 14 травня 2016 рік. 15:00. м.Рівне. Стадіон «Авангард».

«Верес» Рівне - «Кремінь» Кременчук

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – Черній

У першому колі1:1

Відеотрансляція - Рівне1

Дуже цікавий очікується матч. І річ не лише в тому, що у першому колі суперники розійшлися бойовою нічиєю. «Верес» у чудовій формі – чотири останніх матчі команда Мазяра виграла. А от «Кремінь» (бронзовий призер другої ліги за підсумками минулого сезону) після всіх невдач у минулому турі блискуче переграв «Скалу» й зробив заявку на фінішний підйом. Наразі команда Ященка відстає від першої п’ятірки на чотири очки. От тільки гостям не допоможе один із провідних форвардів – нападник Черній. З огляду на його дискваліфікацію дуже добре, що набрав форму форвард Тимченко, який на весні пережив невелику травму, але встиг відновитися до останніх матчів.

Цікаві факти напередодні матчу

  • з часу призначення Володимира Мазяра на пост головного тренера «Верес» виграв усі чотири матчі;
  • три останніх виїзди кременчужці програли із загальним рахунком 2:8 (граючи, щоправда, проти лідерів – «Інгулець», «Колос», «Реал Фарма»);
  • «Верес» – п’ятий за результатами домашніх матчів (для порівняння – другий за виїзними).


 14 травня 2016 рік. 16:00. м.Стрий. Стадіон «Сокіл»

«Скала» (Стрий) – «Колос» (Ковалівка)

Арбітр – Віктор Копієвський (Кіровоград)

Дискваліфіковані: немає – Бондаренко, Семенко

У першому колі3:0

Відеотрансляція – тут

А ось і центральна гра туру. «Скала» буде розлючена виїзною поразкою, якої вона зазнала минулого туру у Кременчуку. «Колос» захоче поквитатися зі стриянами за домашній розгром у першому колі, от тільки не допоможуть гостям одразу двоє гравців основи – центрбек Семенко і форвард Бондаренко.

Зрозуміло, що обох команд ця гра визначальною не стане (попереду заключні тури, де може статися будь що – інтрига в нинішньому сезоні нас радує). Однак розклад такий, що у випадку поразки будь-яка з команд зазнає тяжкого удару. «Колос», чиє лідерство не викликало сумнівів по ходу сезону, обганяє «Верес» на п’ять очок. Тобто, якщо все складеться погано для ковалівців, цей відрив стане мінімальним. «Скала» ж опустилася на четверте місце, і невиграш може призвести до відриву конкурентів, а програш навіть дасть «Буковині» шанс наздогнати стриян за очками.

Протистояння буде надзвичайно цікавим, тож погляди всієї другої ліги й футбольної України в цілому будуть приковані до цієї зустрічі.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Колос» – найрезультативніша команда сезону з великим відривом (51 гол у 22 матчах при 35 у найближчих переслідувачів – «Вереса» та тієї ж «Скали»);
  • «Скала» – одна з найкоректніших команд другої ліги (51 попередження і лише 1 вилучення), при тому, що її суперники отримували в матчах проти неї найбільше санкцій (62 жовтих і відразу 8 червоних карток);
  • за відсутності лідера гонки бомбардирів, ковалівця Олександра Бондаренка (15 голів) мають шанси наздогнати його найближчі конкуренти – передовсім, кременчужанин Тимченко, в якого 13 забитих м’ячів.


14 травня 2016 рік. 17:00. м.Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви»

«Арсенал-Київщина» (Біла Церква) – «Арсенал-Київ» (Київ)

Арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі: 1:2

Відеотрансляція – не планується

«Арсеналівське дербі» буде цікавим і принциповим – обидві команди зустрічалися між собою і в офіційних, і в товариських матчах, та й турнірна ситуація змушує їх іти ва-банк.

Білоцерківці, попри весняні сенсаційні перемоги над лідерами, все ще не відірвалися від нікопольців і у випадку поразки ризикують поступитися їм передостаннім місцем. Кияни після чималої кількості втрачених очок не мають більше права на помилку – і без того відстають від першої трійки на три перемоги.

Цікаві факти напередодні матчу

  • після сенсаційних перемог над командами із числа фаворитів сезону «Арсенал-Київщина» програв уже чотири матчі поспіль;
  • п’ять матчів ще з минулої осені «Арсенал-Київ» не може виграти в гостях;
  • цікаво, що головний тренер «Арсеналу-Київ» Сергій Литовченко, його помічник Віталій Розгон та форвард Артем Пилипенко сезон починали якраз у Білій Церкві (причому, Розгон був головним тренером, а Литовченко – захисником, пізніше він увійшов у тренерський штаб Червенкова у Києві).


 

14 травня 2016 рік. 17:30. м.Нова Каховка, «Енергія»

«Енергія» (Нова Каховка) - «Інгулець» (Петрове)

Арбітр – Денис Рєзніков (Дніпродзержинськ)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі: 1:0

Відеотрансляція –

Непереможний навесні «Інгулець» є найкращим у другій лізі за результатами весняних матчів – 17 набраних очок у 7 турах (5 перемог і 2 нічиї). Звісно, амбіції президента клубу Поворознюка та головного тренера Хаврова вимагають турнірного прогресу – нині петровська команда уже третя, і у випадку осічки «Вереса» та перемоги у Новій Каховці може вийти й на друге місце.

Утім, суперник у петровців гідний – «Енергія» досить непогано виглядає навесні, навіть попри обмежений кадровий ресурс. Щоправда, у господарів є проблеми зі складом, а дозаявити потенційного новачка не вдалося, тому що, згідно з існуючими нормами, не можна це зробити, якщо лишається менше п’яти турів до завершення чемпіонату.

Цікаві факти напередодні матчу

  • безпрограшна серія «Інгульця» складає сім матчів (це єдина команда, яка все ще не програвала у весняній частині сезону);
  • за сім турів весни новокаховська команда набрала стільки ж очок, як за 15 турів літа-осені 2015 року – 12;
  • воротар «Інгульця» Денис Бобров лідирує за кількістю «сухих» матчів – відразу 12 із 22-х проведених.


 14 травня 2016 рік. 18:00. м.Нікополь. СК «Електрометалург». 

«Нікополь-НПГУ» (Нікополь) – «Барса» (Суми)

Арбітр – Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: немає – Ярошенко, Сокол

У першому колі: 0:0

Відеотрансляція – не планується

На матч проти одного з найближчих конкурентів «Барса» вийде під керівництвом нового головного тренера. Виконуватиме ці обов’язки Вадим Гордієнко, спортивний директор клубу. Нагадаємо, починала сезон сумська команда під керівництвом Володимира Богача, а з вересня по початок травня функціонувала під орудою Андрія Кононенка. Також в окремих матчах у якості «в.о.» команду виводило ще кілька фахівців (у минулому турі – Валерій Самолюк).

Відзначимо, що матч буде надзвичайно важливим для обох команд. Молоді нікопольці матимуть один із шансів вибратися з останнього місця – поки білоцерківський «Арсенал» гратиме з амбітними столичними «канонірами», господарі спробують його обігнати. «Нікополь-НПГУ» під керівництвом Сергія Валяєва навесні виступає досить переконливо, а гості, навпаки, дуже довго не можуть виграти.

Завдання сумчан погіршується ще й подвійною дискваліфікацією, однак вони можуть розраховувати на ефект «емоційного струсу» після зміни керманича.

Цікаві факти напередодні матчу

  • безвиграшна серія «Барси» складає уже 16 матчів;
  • в гостях сумчани не виграють ще з початку серпня минулого року (відколи завдяки голу Моісеєва переграли «Мир» в Горностаївці);
  • 6 зі своїх 11 очок «Нікополь-НПГУ» набрав уже навесні. А ось «Барса» – єдина команда, яка у 2016 році поки лише програвала.


15 травня 2016 рік. 17:00. м.Чернівці. Стадіон «Буковина»

«Буковина» (Чернівці) - «Мир» (Горностаївка)

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: Кохман – немає

У першому колі: 2:3

Відеотрансляція – тут

Закриє тур чернівецький матч. Хоча «Буковина» нещодавно програла «Арсеналу-Київ» у Щасливому й обірвала свою загальну безпрограшну серію, вдома вона все ще непереможна. До того ж, у гості до чернівчан прибуде най видовищніша команда другої ліги (за статистикою, саме у матчах за участі «Миру» глядачі бачать найбільше голів), яка чимало забиває, однак і пропускає забагато.

Безсумнівно, граючи останній матч туру, «Буковина» й сподіватиметься на втрату очками конкурентами. Єдине, що псуватиме їй настрій – це дискваліфікація центрфорварда Кохмана, котрий був вилучений у минулому турі.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Буковина» – єдина команда першості, яка все ще не програвала на своєму полі (в 11 домашніх зустрічах – 6 перемог і 5 нічиїх);
  • «Мир» не може виграти в гостях ще з минулої осені (дві нічиї й чотири поразки із жовтня місяця);
  • 73 голи побачили глядачі у матчах за участі горностаївців (33 забито, 40 пропущено), тобто, по 3,32 голи на гру в середньому.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena  - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору