Новини ліги

Кіровоградська "Зірка" - чемпіон Першої ліги сезону 2015/2016!

10:05, 12 травня 2016

"Зірка" достроково виграла першу лігу


Після 26-го туру можемо констатувати, що ми вже достроково маємо відповідь на одне з найголовніших запитань сезону. Після виїзної нічиєї у Харкові (1:1 з "Геліосом") та поразки найближчого переслідувача "Зірка" за чотири тури до фінішу гарантувала собі золоті медалі та дострокове підвищення у класі. У наступному турі кіровоградська команда матиме час на відпочинок і святкування, адже її матч з "Нивою" не відбудеться через зняття тернополян з турніру. Натомість, турнірна скарбничка "зіркових" поповниться черговими трьома очками.

Нагадаємо основні віхи життя та розвитку кіровоградського клубу, який, за найновішими історичними даними, веде свій літопис ще із 1911 року. За радянських часів «Зірка» тричі вигравала Кубок УРСР (1953, 1973, 1975 роки), виступала на всесоюзному рівні. Двічі за часів Незалежності кіровоградська команда перемагала у першій лізі (в 1995 і 2003 роках). У середині 2000-х футбол у місті пережив перезавантаження, однак 2008 року, з переіменуванням місцевого клубу "Олімпік" на "Зірку", славні традиції були відроджені.

Кіровоградський футбол має великі традиції. Серед колишніх гравців "Зірки" - Валерій Поркуян, Володимир Веремєєв, Леонід Колтун, Юрій Сивуха, Микола Федоренко, Олександр Хапсаліс, Михайло Михайлов, Вадим Євтушенко, Андрій Канчельскіс та багато інших. Вихованцями місцевого футболу є й сучасні зірки - Сергій Назаренко, Андрій П'ятов, Андрій Русол, Євген Коноплянка.

Ми можемо лише привітати колектив на чолі з президентом Максимом Березкіним та головним тренером Сергієм Лавриненком із третім в історії клубу першоліговим чемпіонством, а також побажати успіху на новому рівні. За останні роки багато зроблено для того, щоб місто Кіровоград та клуб "Зірка" не просто перейшли на вищий рівень, а підвищилися у класі. 

Артур Валерко, Sport Arena

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору