Новини ліги

Перша ліга. 26 тур. Анонс матчів: старт у вівторок

11:49, 10 травня 2016

Анонс матчів 26-го туру у першій лізі

Перша ліга на фінішній прямій продовжує дарувати напружені матчі та ексклюзивні результати, які перебачити вкрай важко. Боротьба на всіх щаблях турнірної таблиці не вщухає, а за її змінами від туру до туру вслідкувати майже неможливо: команди з низів міняються місцями, середняки тягнуться догори, а у верхах – справжня турнірна спека. Як ми і прогнозували минулого туру фактор домашнього поля допоміг далеко не всім лідерам. Більше того, деякі результати і взагалі приголомшили!

Що воно буде цього разу, як команди зіграють серед тижня – починаємо слідкувати уже сьогодні за матчем у Харкові. А в середу очікуємо завершення баталій 26-го туру.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом і надихайте інших грою мільйонів! 


 Матч «Авангард» - «Нива» не відбудеться


10 травня 2016 рік. 18:00. м.Харків. «Сонячний»

«Геліос» (Харків) - «Зірка» (Кіровоград)

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

Дискваліфіковані: Івашко – немає

У першому колі0:4

Відеотрансляція – тут

Тур відкриває надзвичайно інтригуюче протистояння у Харкові – п’ята команда поточної першості приймає лідера. Уже сама вивіска матчу пояснює нам, наскільки важливим він є для групи лідерів і турніру в цілому. А господарі ще ж явно захочуть реабілітуватися за розгром у першому колі.

Господарі вийдуть на «Зірку» без дискваліфікованого форварда Івашка, який, до слова, «спеціалізується» на кіровоградській команді. Граючи ще за «Гірник-Спорт», він по ходу поточного сезону забивав «Зірці» в обох матчах проти неї.

Що ж стосується гостей, то вони все ще не втратили жодного очка у весняній частині сезону. Утім, у господарів є невеликий козир – вони будуть свіжішими, адже у минулому турі не грали, отримавши технічну перемогу над «Нивою», яка знялася з турніру.

Цікаві факти напередодні матчу

  • рекордна переможна серія «Зірки» складає сім матчів, безпрограшна – вісім;
  • виїзна «суха» серія воротаря кіровоградців Паста складає 263 хвилини (майже три повних матчі). Загалом, цей голкіпер пропустив лише один м’яч у семи весняних матчах;
  • оборона «Геліоса» славиться у першій лізі – команда пропустила лише 18 м’ячів (менше лише у «Зірки» – 17).


11 травня 2016 рік. 17:00. м.Київ. «Динамо» імені В.Лобановського

«Динамо-2» (Київ) - «Гірник» (Кривий Ріг)

Арбітр – Роман Калита (Миколаїв)

Дискваліфіковані: Головко – немає

У першому колі: 0:2

Відеотрансляція – тут

У минулому турі «Гірник» зазнав дебютної за часів виступів у першій лізі крупної домашньої поразки, та ще й вперше за п’ять тижнів поступився другим місцем. Зрозуміло, гості їдуть у столицю за очками. Проте навряд чи на це погодиться «Динамо-2» – наймолодша команда першої ліги доволі переконливо виступає на своєму полі.

Утім, після поразки від «Іллічівця» у Маріуполі (2:4) господарі не зможуть розраховувати на захисника Головка, котрого вилучено вже вдруге цієї весни. До того ж, уже сім матчів починаючи з листопада місяця резервісти киян не можуть виграти (за дужками залишаємо технічну перемогу над «Нивою»).

До того ж, динамівці незатишно почуваються на дев’ятому місці. Значно досвідченіші конкуренти близько, є ризик обвалитися у нижню частину таблиці. Так що мотивація на цей матч у киян буде незгірш, ніж у криворіжців.

Цікаві факти напередодні матчу

  • хоча загалом за результатами домашніх виступів «Динамо-2» серед найкращих, навесні йому ще не вдавалося виграти на своєму полі (2 очка – гірше справи лише у тернополян, одне очко, та у миколаївців, жодного очка на своєму полі);
  • в останніх чотирьох виїзних матчах форвард «Гірника» Ситало відзначився 4 голами і 2 асистами;
  • 22 очка зі свого 31-го «Динамо-2» завоювало якраз удома.


11 травня 2016 рік. 17:30. м. Охтирка. «Нафтовик»

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) - «Оболонь-Бровар» (Київ)

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька обл.)

Дискваліфіковані: Вечтомов – Даценко

У першому колі0:3

Відеотрансляція – тут

Після епічних перемог над «Іллічівцем» та «Гірником» охтирська команда не лише завоювала симпатії уболівальників, а й поліпшила своє турнірне становище. У випадку чергової «очікуваної сенсації» вона може навіть загрожувати напряму першій п’ятірці.

При цьому й «пивоварам» відступати нікуди – вони вже чимало очок втратили навесні, а після домашнього невиграшу у миколаївців втратили чудовий шанс скористатися осічкою «Гірника». На Сумщині цього року «Оболонь-Бровар» уже гостювала, програвши команді з обласного центру. Про жодну недооцінку не може бути й мови.

Єдине – обидві команди страждають від кадрових проблем. Окрім травм, це ще й дискваліфікації. У господарів не буде Вечтомова – цей захисник при Книшеві виконував функції центрфорварда. Утім, у команди є фахові нападники – і універсал зробив свою справу, «зарядивши» їх емоціями й конкуренцією. У гостей же нема дискваліфікованого центрбека Даценка – зважаючи на травми у ще кількох гравців оборонного блоку, це може бути серйозною проблемою.

Цікаві факти напередодні матчу

  • попри незадоволення підсумком матчу з «Миколаєвом», оболонці, загалом, демонструють хороші результати (в останніх трьох турах – дві перемоги й нічия);
  • «суха» серія воротаря охтирців Данковича складає 253 хвилини (два з лишком матчі);
  • «нафтовики» вдома взяли навіть менше очок, ніж у гостях (16 проти 20-ти).


11 травня 2016 рік. 17:00. м. Полтава. «Локомотив»

«Полтава» - «Іллічівець» (Маріуполь)

Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)

Дискваліфіковані: немає – Цюпа

У першому колі: 1:2

Відеотрансляція – тут

Полтавська команда в минулому турі всуху програла лідеру (0:2 в Кіровограді), та й узагалі за грою не здобувала перемог упродовж місяця з початку квітня. Звісно, господарі налаштовуються на домашній успіх, тим більше, що за результатами виступів на рідному полі «Полтава» у трійці найкращих разом із кіровоградцями і черкасцями.

Що ж стосується маріупольців, то вони зробили правильні висновки з охтирської поразки й знайшли ключі до воріт «Динамо-2». Цей матч – їхній шанс на першу п’ятірку, адже, поки головний конкурент «Геліос» гратиме з лідером, є шанс до нього підтягнутися. Єдине – через перебір карток не допоможе центрбек Цюпа, який минулого туру відкрив лік своїм голам у першій лізі.

Цікаві факти напередодні матчу

  • дві треті своїх очок «Полтава» взяла якраз удома (24 із 34-х);
  • безпрограшна домашня серія полтавців складає 7 матчів і триває ще з початку вересня (краща тільки в «Іллічівця» і «Черкаського Дніпра», який вдома взагалі не програє);
  • обидві команди входять до числа не дуже забивних, але й мало пропускаючи (11-12 місця за забитими, 3-5 – за пропущеними).


11 травня 2016 рік. 17:30. м. Миколаїв. Центральний міський стадіон

«Миколаїв» - «Гірник-Спорт» (Комсомольськ)

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ)

Дискваліфіковані: Саркісян – немає

У першому колі1:3

Відеотрансляція – тут

Миколаїв дуже скучив за перемогами – востаннє на своєму полі МФК вигравав ще в жовтні минулого року (3:0 над «Тернополем»). З того часу «корабели» провели чотири домашніх матчі, три з яких програли й іще один звели внічию. І не змогли забити в них жодного м’яча! Безгольова серія миколаївців складає 8 матчів – ще один, і буде антирекорд сезону.

Утім, «Гірник-Спорт» також має підстави бути невдоволеним поточними результатами – після бронзових медалей у минулому сезоні йому навіть довелося боротися за не виліт. Щоб убезпечити себе від плей-оф, бажано зараз набирати максимум.

Попри великі кадрові втрати гостей, вони очікують повернення на поле свого найкращого бомбардира Кірієнка. А ось господарям не допоможе дискваліфікований Саркісян, зате повернеться Сікорський.

Нагадаємо, обидві команди в минулому турі зіграли внічию з сильними суперниками («Гірник-Спорт» – з «Десною», «Миколаїв» – в гостях з «Оболонню-Бровар»). Особливо мотивуючим це має стати для господарів, які після відбору очок у одного з лідерів постараються перервати свої прикрі серії.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Миколаїв» лишається єдиним, кому все ще не вдається забити хоча б один м’яч навесні;
  • обидві команди у семи весняних турах взяли лише по 5 очок;
  • «Гірник-Спорт» уже три тури не може виграти в гостях, утім, останній виїзд завершив стратегічно важливою нічиєю в Тернополі.


11 травня 2016 рік. 18:00. м. Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна.

«Десна» (Чернігів) - «Черкаський Дніпро»

Арбітр – Олександр Омельченко (Слав’янськ)

Дискваліфіковані: Коберідзе – немає

У першому колі0:2

Відеотрансляція – тут

«Черкаський Дніпро» особливо небезпечний вдома (не програвав ще на своєму полі, лідирує за кількістю набраних «домашніх» очок), однак у гостях справи річників не найкращі – лише 11-те місце. Тому виїзд до традиційно непоступливої «Десни» буде складним для другої команди першості.

Обидва домашніх матчі чернігівці всуху програли оболонцям та приазовцям. І хоча суперники із числа найавторитетніших, фани чекають від «Десни» лише перемоги. А здобувати її доведеться без дискваліфікованого грузинського легіонера Коберідзе, який прибув у команду взимку й відразу ж став одним із основних опорників.

У гостей у строю більшість гравців, а 4-матчева переможна серія буде надихати їх і в цій зустрічі. А господарі повинні зібратися – найскладніший відрізок календаря підходить до завершення, і далі їм буде легше.

Цікаві факти напередодні матчу

  • черкасці виграли чотири останні свої матчі;
  • чернігівці програли два останні домашні матчі й не можуть здобути очки вдома ще з минулої осені;
  • безвиграшна серія без забитих м’ячів «Десни» досягнула п’яти турів (дві нічиї та три поразки).


11 травня 2016 рік. 19:00. м. Тернопіль. Муніципальний стадіон

«Тернопіль» - «Суми»

Арбітр – Микола Кривоносов (Київ)

Дискваліфіковані: Соколовський – Томенко

У першому колі1:4

Відеотрансляція – тут

Навіть за битвами лідерів не сховати значимість цієї гри – «лобове зіткнення» аутсайдерів дасть відповіді на багато запитань і буде надзвичайно важливим для всієї нижньої частини турнірної таблиці. Обидві команди будуть в однакових умовах – адже через дискваліфікації їм доведеться перебудовувати захист.

«Муніципали» Тернополя не можуть виграти ще з листопада минулого року (коли упродовж тижня виграли два домашніх матчі в охтирців та динамівців). Сумчани уже 10 матчів ще з минулого літа не перемагали в гостях. Однак якщо тернополяни у минулому турі в самій кінцівці поступилися черкасцям, то їхній сьогоднішній суперник вирвав супер-вольову перемогу в «Авангарду» (3:2), тож напередодні візиту в Тернопіль має 4 очки фори.

Цікаві факти напередодні матчу

  • безвиграшна серія тернополян складає 8 матчів (стільки ж у миколаївців). Ще одне – і буде повторення анти-рекорду сезону («Ниви»);
  • сумчани ніяк не можуть виграти в гостях ще з серпня минулого року (4:0 над «Нивою») – уже десять виїзних матчів;
  • утім, навесні «Суми» своїми силами здобули дві перемоги (над «Оболонню-Бровар» та «Авангардом»). Тернополяни ж узяли п’ять очок, три з яких – компенсація за технічну перемогу над «Нивою».

 

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору