Новини ліги

Друга ліга. Герой 21-го туру

10:13, 3 травня 2016

Воротаря «Нікополя-НПГУ» Ігоря Гришина визнано героєм 21-го туру

Для аутсайдера другої ліги «Нікополя-НПГУ» матч проти «Арсеналу-Київ» був можливістю перевірити сили молодої команди проти досвідченого амбітного суперника. До всього, важливо було не відпустити у відрив найближчих сусідів по турнірній таблиці. За великим рахунком, команда витримала іспит, продемонструвавши невипадковість нічиїх у попередніх турах з «Інгульцем» і «Буковиною.

Господарі вперше цього року приймали суперників не в заміському Чкалові, а в Нікополі – і за підтримки досить великої групи вболівальників теж намагалися відповідати на нападки столичних футболістів. Інша справа, що майже весь другий тайм господарям довелося діяти в меншості через вилучення і багато в чому завдяки своєму голкіперу Ігорю Гришину, який здійснив безліч сейвів, одразу кілька разів по-справжньому виручивши "Нікополь-НПГУ", зуміли здобути очко у цьому неймовірному матчі. Тому досвідченого голкіпера господарів було визнано прес-службою ПЛ спільно з інформаційним партнером Sport Arena Героєм 21-го туру у другій лізі.

- Приємно стати лауреатом опитувань журналістів, - сказав Гришин в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. – Але все ж без своїх партнерів по команді нічого б не вийшло, адже у футболі один у полі не воїн. Результат на табло – командний, а не однієї людини. Очки заробляють всі, і програють теж всі.

- Матч з Києвом для вас мав велике значення?

- Після поразки «Енергії» настрій був не з кращих, хотілося б його покращити. Думаю, в матчі з «Арсеналом» нам це певною мірою вдалося. Хотілося б, звичайно, перемогти. Але якщо враховувати перебіг подій на полі, то результат для нас позитивний. Своїх уболівальників ми підводити не маємо наміру. Вони приходять на стадіон, підкреслюючи, що команда в місті має бути. Навіть якщо граємо з суперником вище класом, то тут, насамперед, на перший план виходить самолюбство, все залежить від нас.

- Становище в турнірній таблиці пов'язано з втратою нинішньої зими кількох лідерів команди?

- Буду відвертим, не особливо дивимося в таблицю, адже з другої ліги ніхто не вилітає. А от особисто для себе хотілося б залишити останнє місце, щоб воно не тяжіло над командою. До того ж у таблицю можна заглядати, якби перед нами стояло завдання, як мінімум, підвищитися в класі. Зараз ми граємо в своє задоволення. Звичайно, за зиму кардинально оновили склад, за статистикою у нас команда друга або третя за віком, грають в основному хлопці 90-х років народження.

Тому для своїх суперників ми більше виступаємо своєрідним подразником, для кожного з них приїзд в Нікополь має велике значення в плані задоволення власних амбіцій.

- Не секрет, що ви є безперечним лідером команди, в цьому матчі вам довелося досить серйозно попрацювати на полі. Складно було вашим захисникам проти прудконогої лінії атаки «Арсеналу-Київ»?

- Хочу віддати належне нашим захисникам, вони відпрацювали в цьому матчі по-максимуму, лягали під всі удари. За самовідданістю і затятістю до них питань взагалі не може бути. У нас були проблеми в першому таймі через великий розрив між лініями, програли підбір і боротьбу. На диво, після вилучення виглядали краще. Хоча майже весь другий тайм грати в меншості дуже складно.

- Ваші сейви і вміння тягнути пенальті багато про що говорять. Залишаєтеся, напевно, після тренувань доопрацьовувати?

- Минулого сезону я дійсно не пропустив жодного гола з пенальті, в цьому вже пропустив один з «точки». Ніякого секрету тут немає, я багатьох виконавців пенальті знаю особисто, за іншими стежу, перед кожною грою переглядаю своїх суперників. Хоча, якщо м'яч ляже точно в кут, то тут жоден сейв не допоможе. В іншому ж, звичайно тренуюся, викладаюся по повній, намагаюся. Розумію, що для кожного воротаря найжахливіше, коли м'яч у сітці. Тому намагаюся не допускати подібного.

- Напевно, великі надії покладаєте на наступний виїзний матч у Горностаївку?

- На кожну гру налаштовуємося тільки на перемогу. Вивчаємо суперників, багато працюємо над теорією. Але кожна гра – це окрема історія. Багато факторів у кожній з них, ми припускаємося помилок, арбітри помиляються, як це було в матчі з «Вересом», коли не поставили пенальті у ворота рівнян. Для нас «Мир» – звичайний суперник. Знаємо, що він поступився у трьох останніх іграх, правда і у нас проблеми – з різних причин випало два центральних захисника. У будь-якому випадку буде хороший футбол, ми не маємо наміру здаватися.

Бліц

Я народився в Дніпропетровську

Вихованець ДЮСШ-12 Дніпропетровськ.

Мій перший тренер Юрій Миколайович Гревцов

В європейських чемпіонатах вболіваю за «Лідс»

Стежу за кар'єрою Шея Гівена

Моя футбольна мрія – пограти на якомога вищому рівні

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору