Новини ліги

Перша ліга. Герой 24-го туру

08:45, 2 травня 2016

Захисника «Нафтовика-Укрнафти» Олександра Вечтомова визнано героєм 24-го туру у першій лізі

 

Олександр Вечтомов (у білій формі)


 

У 24-му турі «Нафтовик-Укрнафта» вперше з літа минулого року здобув домашню перемогу, обігравши одного з лідерів змагань – маріупольський «Іллічівець». Величезна роль у перемозі захисника команди Олександра Вечтомова. Найцікавіше, що центрбека тренерський штаб Вадима Колесника відрядив у цьому матчі на позицію форварда і не прогадав: захисник забив єдиний гол у матчі, а прес-служба ПФЛ спільно з інформаційним партнером Sport Arena визнали футболіста гравцем 24-го туру.

 

— Дякую, приємне визнання, — сказав прес-службі ПФЛ Вечтомов. — Але я не називав би себе героєм, адже футбол – гра колективна, тому вся команда досягла позитивного результату в матчі з «Іллічівцем». Всі хлопці заслуговують добрих слів.

 

- «Нафтовик-Укрнафта» поступився цієї весни тільки «Зірці», хоча в тій грі ви не виглядали слабкішими за лідера. Взимку добре попрацювали на трансферному ринку?

— Згоден, у грі з кіровоградцями все залежало від того, хто реалізує свій момент. Краще це вийшло саме у суперника. Але ми дійсно взимку посилилися хорошими футболістами, які старанно працювали в зимове міжсезоння і добре влилися в колектив. Але все ж перед нами стоїть завдання закінчити сезон у п'ятірці, і якщо це вдасться, тоді й будемо задоволені сезоном.

 

— «Нафтовик-Укрнафта» тільки цього туру здобув свою домашню перемогу — вперше з 15 серпня минулого року, коли обіграли «Динамо-2» (1:0). По-особливому налаштовувалися на матч з «Іллічівцем»?

- Готувалися до гри, як до всіх інших. Ми хочемо вигравати всі ігри і цей тур був не винятком. Зрозуміло, що домашні матчі стоять окремо, і ми дуже хочемо радувати своїх уболівальників тільки позитивним результатом. Після перемоги над «Іллічівцем» сподіваємося, невдала серія перервалася.

— Ми звикли вас бачити на позиції центрального захисника, але в цьому матчі, здалося, ви виконували роль форварда. Тренерський штаб попросив вас закрити цю позицію?

— Моє завдання полягає в тому, щоб виконувати установку тренерського штабу і грати на тій позиції, на якій скажуть. Тепер звикайте, що я закриватиму позицію форварда (посміхається).

— Ви забили після передачі Арвеладзе. Зручно грати з досвідченим партнером?

— Леван зробив дуже хороший зрячий навіс, мені залишалося тільки скористатися ним. Радий, що все вийшло як треба. Що стосується Арвеладзе, то він справді хороший футболіст. Як, втім, і вся наша команда.

— Які очікування від матчу в Кривому Розі? Спробуєте зупинити одного з лідерів?

— У цьому сезоні «Гірник» показує якісний футбол, що підтверджує їхнє місце в турнірній таблиці. Але для нас це не має ніякого значення, ми налаштовуємося на перемогу і плануємо здобути її у Кривому Розі. Це буде дуже цікавий поєдинок.

 

Бліц:

Я народився в Києві

Вихованець ДЮСШ Зміна-Оболонь Київ і ДЮФК Борисфен с. Щасливе

Мій перший тренер Михайло Михайлович Лабузов

В європейських чемпіонатах вболіваю за мадридський «Реал»

Стежив за ігровою кар'єрою Зінедіна Зідана, зараз – в якості тренера

Моя футбольна мрія – пограти в УПЛ, а також у єврокубках

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору